Farebný trend Pure&Simple – inšpirované severom

28. 06. 2018 Zdieľať

Jeden z tohtoročných interérových trendov je farebná kombinácia s názvom Pure&Simple, inšpirovaná životným i interiérových štýlom hygge. Pure&Simple je určený všetkým, ktorý si chcú zo svojho domova vytvoriť oázu pokoja a relaxu. Hygge je štýl života, kedy sa človek cíti byť šťastný a spokojný. Tento pocit sa dá vytvoriť aj v interiéri. Viete, ako si zariadiť bývanie, aby ste sa v ňom cítili šťastne? Podstatou je obklopiť sa vecami, ktoré evokujú pocit pohody.

Podľa severského konceptu hygge pôsobí úprava priestoru v tomto štýle nenútene a prívetivo. Dominujú rustikálne zemité a prírodné tóny, ako aj kombinácia bielej farby s drevenými doplnkami. Povinnosťou je drevená podlaha a drevený nábytok. Útulnosť tomuto štýlu dodávajú prírodné materiály a štruktúry neopracovaných nôh nábytku, či mäkké, chlpaté vankúše z prírodnej vlny. Denné a umelé svetlo dokáže pri správne zvolených farbách vyčariť zakaždým inú atmosféru. Namiesto žiarivej bielej zvoľte radšej prírodnú smotanovú, zimnú modrú, či veľmi svetlú sivú.


Farebný trend Pure&Simple – inšpirované severom

2206803
Hornbach

,,Slovo hygge pochádza z dánčiny a doslovný preklad znamená útulnosť. V Dánsku je väčšinu roka nepriaznivé počasie, preto Dáni trávia veľa času vnútri. Svoje obydlia si snažia maximálne zútulňovať a zariaďovať tak, aby sa v nich cítili čo najpríjemnejšie,“ vysvetľuje Tadeáš Tenkl, odborník na dekorácie z projektového marketu Hornbach. ,,Hygge je výraz pre celkový životný štýl, vedieť si urobiť chvíľku pre seba, obklopiť sa peknými predmetmi a materiálmi a užívať si pocit pohody sám či v spoločnosti priateľov a rodiny.“

Nechajte sa pri zariaďovaní interiéru v štýle Pure&Simple, ktorý je inšpirovaný práve štýlom hygge a je jedným z tohtoročných interiérových trendov,  inšpirovať odborníkmi z Hornbachu. 


Farebný trend Pure&Simple – inšpirované severom

2206807
Hornbach

Základom hygge je oddych a rozmaznávanie. Ideálne je sadnúť si na pohodlnú sedačku alebo do kresla, oprieť sa o huňatý vankúš a zakryť sa hebkou dekou. Typickou dekoráciou sú práve vankúše a prikrývky. ,,Zaujímavým doplnkom sú vankúše s dlhými vlasmi, ktoré sú vyrobené z umelej kožušiny a dajú sa prať na 30 °C. Alebo pohovku zútulnia kožušinové vankúše s krátkym hebkým povrchom,“ radí T. Tenkl z Hornbachu. Ku každému vankúšu patria jemné deky a prikrývky, ktoré v sychravom alebo chladnom počasí poslúžia na zahriatie a vytvoria pocit tepla a bezpečia.

Dôležitou súčasťou hygge, a teda aj Pure&Simple, je príjemné osvetlenie. Ideálne je vyhnúť sa centrálnemu stropnému svietidlu a radšej staviť na niekoľko samostatne stojacich svietidiel, ideálne rôznej intenzity, ktoré vytvoria zaujímavú svetelnú atmosféru priestoru.


Farebný trend Pure&Simple – inšpirované severom

2206809
Hornbach

Na realizáciu týchto interiérových trendov ponúka Hornbach všetko na jednom mieste: od úpravy podláh a stien cez osvetľovacie telesá až po doplnky. Vhodné produkty na realizáciu interiéru v štýle Pure&Simple môžete zakúpiť v našich hobby marketoch a v on-line shope www.hornbach.sk/eshop

Viac informácií na: www.hornbach.sk 

Pridajte sa k nám na Facebooku – www.facebook.com/HornbachSK

ZDROJ PR článok spoločnosti HORNBACH

Kategória: Nábytok
Tagy: hygge interiérové trendy zariaďovanie interiéru
Zdieľať článok