Kuchyna vo vidieckom štýle Sykora Style: Spojenie, ktoré nesklame

12. 04. 2016
Zdieľať

Pamätáte si na prázdniny u babičky? Vôňu teplých buchiet s lekvárom a ostré slnko za oknom? Spomienky máme rôzne, momenty sú neopakovateľné, no vaša kuchyňa môže mať čaro pokojného domova v súlade s najmodernejšími technológiami.

Ako? Spojením SYKORA Style a Miele. 

Stačí vám jeden pohľad a je vám jasné, že ste na pokojnom vidieku. Všetko tu má svoje miesto, usporiadanie je dôkladne premyslené do každého detailu. Funkčnosť priestoru má dôležité postavenie, no nenechala za sebou ani osobité čaro. Hlavné slovo patrí prírodným materiálom – nápadnej dyhe dubu. Výborne vyniká v kombinácii s bielymi lakovanými plochami, ktoré v interiéri dominujú.



DOMOSS TECHNIKA, a.s.

Prírodný materiál do kuchyne 

Ušľachtilosť materiálu je dôležitá. Konečne nastáva obdobie, že si to väčšina ľudí uvedomuje a siaha preto po prvotriednych značkách, ktoré pracujú s prvotriednymi surovinami, aby bol výsledný efekt aký iný ako prvotriedny. Vidiecky štýl myslí na sofistikované detaily ako patinované, dokonale prepracované úchytky. Mimoriadne pôsobivý je materiál, z ktorého je vyrobená pracovná doska. Je to zmes prírodných materiálov, skla a porcelánu, ktorým sú obložené najviac zaťažené plochy. Zaručuje odolnosť voči UV žiareniu a farebnú stálosť, nech sa deje čokoĺvek. Rezistentný je aj voči poškriabaniu, agresívnym škvrnám, vysokým teplotám a mechanickému opotrebovaniu. To, čo v kuchyni určite najviac oceníte, je nepriepustnosť tekutín. Stačí zotrieť a je upratané. 



DOMOSS TECHNIKA, a.s.

Knižnica do kuchyne? Prečo nie 

Už dávno neplatí, že kuchyňa je uzavretým priestorom, ktorý slúži len k príprave jedál. Moderný človek už žije inak – kuchyňa je pre neho najmä miestom, kde sa stretávame s rodinou, priateľmi, spoločne varíme, relaxujeme, ale aj pracujeme a tým pádom musí reflektovať dynamiku nášho sveta. Súčasťou kuchyne je aj veľkorysá knižnica dokonale ladiaca s dizajnom interiéru. S posuvným rebríkom máte vždy po ruke knihy aj z najvyššej police. Navyše je vizuálne atraktívnym doplnkom celej kuchynskej zostavy. A to nie je všetko. 



DOMOSS TECHNIKA, a.s.

Aj varenie Sous-vide 

Nielen výber materiálu je dôležitý. Vpustite do kuchyne moderné technológie, ktoré vám uľahčia život. Napríklad vákuovaciu zásuvku exkluzívnej značky Miele. Pomáha zachovať to, čo na potravinách milujeme – dokonalú čerstvosť, nezmenené chuťové vlastnosti a ich jednoduchú prípravu.

Vákuovacia zásuvka vám umožní udržať potraviny fresh oveľa dlhšie. Oceníte ju však aj v úplne bežných situáciách, ako napríklad pri rozdeľovaní potravín do menších porcií alebo pri znovuuzatváraní už otvorených balení chipsov či sušienok, ktoré ste pri večernom sledovaní televízie nedojedli. Na vákuovanie sú vhodné čerstvé potraviny i tepelne upravené pokrmy. Ak ho použijete na marinovanie, chuť korenia a byliniek bude v jedle oveľa intenzívnejšia ako keď použijete klasické pácovanie. Jednou z najmodernejších možností využitia vákuovaných potravín je varenie metódou Sous-vide, pri ktorom sa vzduchu zbavený pokrm vo vrecku pomaly pripravuje vo vodnom kúpeli alebo v parnej rúre pri nízkych teplotách (okolo 55-60 °C). Takýto spôsob je vhodný na úpravu mäsa, rýb, zeleniny aj ovocia. 



DOMOSS TECHNIKA, a.s.

Zdravý a racionálny prístup k stravovaniu a k životu všeobecne je trend, ktorý nás tak skoro neomrzí. Pripravte mu dokonalý základ v podobe kuchyne, ktorá spĺňa všetko, čo od nej potrebujete – je útulným miestom na život, plná moderných technológií, ktoré vám slúžia a nie vy im. Všetky informácie o kuchyniach SYKORA a o technologických novinkách Miele nájdete v sieti kuchynských štúdií DOMOSS. www.domosskuchyne.sk.

Kategória: Kuchyňa, jedáleň
Zdieľať článok

Diskusia