12 riešení pre horné skrinky na kuchynskej linke

20. 02. 2019
Zdieľať

Časy, keď každá kuchynská linka vyzerala viac-menej rovnako, sú našťastie dávno preč. Dnes sa dá pri plánovaní kuchyne veľa experimentovať a práve horná časť je na to ideálna. Otvorené, farebné, visiace, policové, starodávne, minimalistické, zrkadlové alebo aj žiadne? Aké sa „nosia“ horné skrinky?


Štýl 1 HLBOKÉ  Štandardná hĺbka horných skriniek je 35 cm v prípade takmer všetkých výrobcov kuchýň, avšak novinkou na rok 2018 z portfólia kuchýň Schüller sú skrinky hlboké 56 cm. Spolu so spodnými skrinkami tvoria celistvý dizajn kuchyne a okrem toho majú aj viac úložného priestoru.

Štýl 1 HLBOKÉ Štandardná hĺbka horných skriniek je 35 cm v prípade takmer všetkých výrobcov kuchýň, avšak novinkou na rok 2018 z portfólia kuchýň Schüller sú skrinky hlboké 56 cm. Spolu so spodnými skrinkami tvoria celistvý dizajn kuchyne a okrem toho majú aj viac úložného priestoru.
Schüller Möbelwerk KG

Štýl 1: HLBOKÉ

Štandardná hĺbka horných skriniek je 35 cm v prípade takmer všetkých výrobcov kuchýň, avšak novinkou na rok 2018 z portfólia kuchýň Schüller sú skrinky hlboké 56 cm. Spolu so spodnými skrinkami tvoria celistvý dizajn kuchyne a okrem toho majú aj viac úložného priestoru. 


Horné skrinky bez dvierok? Prečo nie? Sú praktické, prehľadné, a ak v nich máte uložený pekný porcelán, pôsobia v kuchyni zároveň dekoračne. Nedostatok svetla vyrieši LED pásik pripevnený na spodnej stene. Kuchyne Hanák predáva Merito.sk.

Horné skrinky bez dvierok? Prečo nie? Sú praktické, prehľadné, a ak v nich máte uložený pekný porcelán, pôsobia v kuchyni zároveň dekoračne. Nedostatok svetla vyrieši LED pásik pripevnený na spodnej stene. Kuchyne Hanák predáva Merito.sk.
Kuchyne Hanák predáva Merito.sk

Štýl 2: OTVORENÉ

Horné skrinky bez dvierok? Prečo nie? Sú praktické, prehľadné, a ak v nich máte uložený pekný porcelán, pôsobia v kuchyni zároveň dekoračne. Nedostatok svetla vyrieši LED pásik pripevnený na spodnej stene.

 


Štýl 3 KRIEDOVÉ  Kuchynské dvierka môžu slúžiť aj ako tabuľa, na ktorú si budete zapisovať obľúbené recepty či milé odkazy pre zvyšných členov domácnosti. Ozvláštnia vzhľad každej kuchyne, hoci len na jednej skrinke. Očistíte ich jednoducho vlhkou handrou. Predáva IKEA.

Štýl 3 KRIEDOVÉ Kuchynské dvierka môžu slúžiť aj ako tabuľa, na ktorú si budete zapisovať obľúbené recepty či milé odkazy pre zvyšných členov domácnosti. Ozvláštnia vzhľad každej kuchyne, hoci len na jednej skrinke. Očistíte ich jednoducho vlhkou handrou. Predáva IKEA.
IKEA

Štýl 3: KRIEDOVÉ

Kuchynské dvierka môžu slúžiť aj ako tabuľa, na ktorú si budete zapisovať obľúbené recepty či milé odkazy pre zvyšných členov domácnosti. Ozvláštnia vzhľad každej kuchyne, hoci len na jednej skrinke. Očistíte ich jednoducho vlhkou handrou


Štýl 4 BEZ ÚCHYTIEK  Linky bez úchytiek sú obľúbené najmä pre estetický vzhľad, jednoduchú údržbu a, samozrejme, aj vyššiu bezpečnosť. Horné a spodné skrinky kuchyne Gala od značky Decodom sa zlievajú do jedného celku a v limetkovozelenej farbe s vysokým leskom pôsobia sviežo i moderne.

Štýl 4 BEZ ÚCHYTIEK Linky bez úchytiek sú obľúbené najmä pre estetický vzhľad, jednoduchú údržbu a, samozrejme, aj vyššiu bezpečnosť. Horné a spodné skrinky kuchyne Gala od značky Decodom sa zlievajú do jedného celku a v limetkovozelenej farbe s vysokým leskom pôsobia sviežo i moderne.
DECODOM, spol. s.r.o.

Štýl 4: BEZ ÚCHYTIEK

Linky bez úchytiek sú obľúbené najmä pre estetický vzhľad, jednoduchú údržbu a, samozrejme, aj vyššiu bezpečnosť. Horné a spodné skrinky kuchyne Gala od značky Decodom sa zlievajú do jedného celku a v limetkovozelenej farbe s vysokým leskom pôsobia sviežo i moderne.


Štýl 5 V PRIESTORE  Úložný priestor v kuchyni nemusí visieť zaručene len na stene nad drezom. Tú pokojne ozdobte obrazmi a skrinky na ukladanie tanierov a pohárov umiestnite do priestoru, ak vám to dispozícia dovolí. Kuchyňa tak bude pôsobiť voľnejším dojmom.

Štýl 5 V PRIESTORE Úložný priestor v kuchyni nemusí visieť zaručene len na stene nad drezom. Tú pokojne ozdobte obrazmi a skrinky na ukladanie tanierov a pohárov umiestnite do priestoru, ak vám to dispozícia dovolí. Kuchyňa tak bude pôsobiť voľnejším dojmom.
Archív firiem

Štýl 5: V PRIESTORE

Úložný priestor v kuchyni nemusí visieť zaručene len na stene nad drezom. Tú pokojne ozdobte obrazmi a skrinky na ukladanie tanierov a pohárov umiestnite do priestoru, ak vám to dispozícia dovolí. Kuchyňa tak bude pôsobiť voľnejším dojmom.


Štýl 6 IBA POLICE  Čoraz obľúbenejším riešením sú v moderných kuchyniach jednoduché police umiestnené v dvojrade či trojrade nad sebou. Namontované na konzoly alebo zapustené v stene poskytujú dokonalý prehľad o tom, čo kde máte uložené. Široký výber kuchýň – od moderných po tradičné – ponúka Gorenje.sk.

Štýl 6 IBA POLICE Čoraz obľúbenejším riešením sú v moderných kuchyniach jednoduché police umiestnené v dvojrade či trojrade nad sebou. Namontované na konzoly alebo zapustené v stene poskytujú dokonalý prehľad o tom, čo kde máte uložené. Široký výber kuchýň – od moderných po tradičné – ponúka Gorenje.sk.
Gorenje

Štýl 6: IBA POLICE

Čoraz obľúbenejším riešením sú v moderných kuchyniach jednoduché police umiestnené v dvojrade či trojrade nad sebou. Namontované na konzoly alebo zapustené v stene poskytujú dokonalý prehľad o tom, čo kde máte uložené.


Štýl 7 ÚLOŽNÉ BOXY  Môžete ich namontovať do ľubovoľnej výšky, kam chcete a koľko chcete, ľahko vám umožnia dosiahnuť na veci a vyzerajú nanajvýš originálne. Jedna môže slúžiť ako knižnica na kuchárske knihy, iná zasa na odkladanie riadu a do ďalšej vystavte svoje obľúbené kuchynské doplnky. Predáva IKEA.

Štýl 7 ÚLOŽNÉ BOXY Môžete ich namontovať do ľubovoľnej výšky, kam chcete a koľko chcete, ľahko vám umožnia dosiahnuť na veci a vyzerajú nanajvýš originálne. Jedna môže slúžiť ako knižnica na kuchárske knihy, iná zasa na odkladanie riadu a do ďalšej vystavte svoje obľúbené kuchynské doplnky. Predáva IKEA.
IKEA

Štýl 7: ÚLOŽNÉ BOXY

Môžete ich namontovať do ľubovoľnej výšky, kam chcete a koľko chcete, ľahko vám umožnia dosiahnuť na veci a vyzerajú nanajvýš originálne. Jedna môže slúžiť ako knižnica na kuchárske knihy, iná zasa na odkladanie riadu a do ďalšej vystavte svoje obľúbené kuchynské doplnky.


Štýl 8 REGÁL  Všetky kuchynské doplnky a pomôcky pekne prehľadne na jednom mieste. To docielite vďaka kovovému či drevenému regálu, ktorý na bielej stene bude pôsobiť v každej kuchyni zaujímavo. Opäť vyzdvihujeme mimoriadnu praktickosť, ktorú pri varení či servírovaní získate tým, že nemusíte otvárať a zatvárať dvierka.

Štýl 8 REGÁL Všetky kuchynské doplnky a pomôcky pekne prehľadne na jednom mieste. To docielite vďaka kovovému či drevenému regálu, ktorý na bielej stene bude pôsobiť v každej kuchyni zaujímavo. Opäť vyzdvihujeme mimoriadnu praktickosť, ktorú pri varení či servírovaní získate tým, že nemusíte otvárať a zatvárať dvierka.
House Doctor

Štýl 8: REGÁL

Všetky kuchynské doplnky a pomôcky pekne prehľadne na jednom mieste. To docielite vďaka kovovému či drevenému regálu, ktorý na bielej stene bude pôsobiť v každej kuchyni zaujímavo. Opäť vyzdvihujeme mimoriadnu praktickosť, ktorú pri varení či servírovaní získate tým, že nemusíte otvárať a zatvárať dvierka.


Štýl 9 AKO KEDYSI  Tak toto je riešenie pre milovníkov vidieckeho štýlu bývania. Kde inde najkrajšie vyniknú taniere po babičke ako v otvorenej nástennej drevenej poličke? Môžete ju namontovať neďaleko jedálenského stola a všetky hrnčeky a riady budete mať pekne poruke. Predáva IKEA.

Štýl 9 AKO KEDYSI Tak toto je riešenie pre milovníkov vidieckeho štýlu bývania. Kde inde najkrajšie vyniknú taniere po babičke ako v otvorenej nástennej drevenej poličke? Môžete ju namontovať neďaleko jedálenského stola a všetky hrnčeky a riady budete mať pekne poruke. Predáva IKEA.
IKEA

Štýl 9: AKO KEDYSI

Tak toto je riešenie pre milovníkov vidieckeho štýlu bývania. Kde inde najkrajšie vyniknú taniere po babičke ako v otvorenej nástennej drevenej poličke? Môžete ju namontovať neďaleko jedálenského stola a všetky hrnčeky a riady budete mať pekne poruke.


Štýl 10 ORGANIZÉR  Táto dizajnová „vychytávka“ plná dierok si našla uplatnenie takmer v každej miestnosti. Výnimkou nie je ani kuchyňa. Poličky si vďaka variabilnému systému rozhodíte podľa potreby a potom organizér už len naplníte tým, čo používate najčastejšie. Pekná a praktická „výzdoba“ kuchynskej steny je na svete. Viac na design-milk.com.

Štýl 10 ORGANIZÉR Táto dizajnová „vychytávka“ plná dierok si našla uplatnenie takmer v každej miestnosti. Výnimkou nie je ani kuchyňa. Poličky si vďaka variabilnému systému rozhodíte podľa potreby a potom organizér už len naplníte tým, čo používate najčastejšie. Pekná a praktická „výzdoba“ kuchynskej steny je na svete. Viac na design-milk.com.
design-milk.com

Štýl 10: ORGANIZÉR

Táto dizajnová „vychytávka“ plná dierok si našla uplatnenie takmer v každej miestnosti. Výnimkou nie je ani kuchyňa. Poličky si vďaka variabilnému systému rozhodíte podľa potreby a potom organizér už len naplníte tým, čo používate najčastejšie. Pekná a praktická „výzdoba“ kuchynskej steny je na svete.


Štýl 11 POLOŽENÉ  Kto povedal, že skrinky musia byť zakaždým primontované na stenu? Mohutnejšiu skrinku pokojne položte rovno na kuchynskú linku. Aby nepôsobila príliš ťažkopádne, časť nechajte zasklenú. Takáto kombinácia bude možno niekomu pripomínať kuchynský kredenc ako z prababkinej kuchyne. Kuchyňu Tina predáva Siko.sk.

Siko kuchyne & kúpeľne

Štýl 11: POLOŽENÉ

Kto povedal, že skrinky musia byť zakaždým primontované na stenu? Mohutnejšiu skrinku pokojne položte rovno na kuchynskú linku. Aby nepôsobila príliš ťažkopádne, časť nechajte zasklenú. Takáto kombinácia bude možno niekomu pripomínať kuchynský kredenc ako z prababkinej kuchyne.

 


Štýl 12 VISIACE  Hitom v usporiadaní moderných kuchýň sú aj skrinky či úložné systémy visiace zo stropu. Najčastejšie ich vidno nad kuchynskými ostrovmi. Pôsobia vzdušne a ich obsah je dostupný z každej strany. Rám tvorí väčšinou kovová konštrukcia a police môžu byť z dreva či zo skla.

Štýl 12 VISIACE Hitom v usporiadaní moderných kuchýň sú aj skrinky či úložné systémy visiace zo stropu. Najčastejšie ich vidno nad kuchynskými ostrovmi. Pôsobia vzdušne a ich obsah je dostupný z každej strany. Rám tvorí väčšinou kovová konštrukcia a police môžu byť z dreva či zo skla.
isifa/shutterstock

Štýl 12: VISIACE

Hitom v usporiadaní moderných kuchýň sú aj skrinky či úložné systémy visiace zo stropu. Najčastejšie ich vidno nad kuchynskými ostrovmi. Pôsobia vzdušne a ich obsah je dostupný z každej strany. Rám tvorí väčšinou kovová konštrukcia a police môžu byť z dreva či zo skla.

TEXT: KATARÍNA BAROŠOVÁ
FOTO: Warren heath, house doctor, isifa/shutterstock, archív firiem
ZDROJ: časopis Môj dom

Kategória: Kuchyňa, jedáleň
Tagy: kuchynské linky zariadenie kuchyne
Zdieľať článok

Diskusia