Kuchynská schovávačka

31. 05. 2010
Zdieľať

Je samozrejmé, že tí, čo navrhujú kuchynský nábytok, sa už dávno postarali, aby sme pri vstupe do kuchyne neodpadli už pri prvom pohľade na odpadky či riad.

Úhľadná kuchyňa, radosť pozrieť! Dokonalé línie, výstavné plochy, nablýskaný dizajn… Kuchyňa však nie je galéria výtvarného umenia a niekedy sa v nej aj varí a tam, kde sa varí, pečie, lúpe, strúha, míňajú zásoby a dejú sa iné tajuplné kulinárske orgie, hromadí sa aj odpad a pribúdajú malé kuchynské spotrebiče. Aby teda kuchyňa ostala rovnako vábna nielen naoko, ale aj na druhý pohľad, a dokonca aj pri ďalšom použití, muselo sa vymyslieť ako skladovať odpadky a ako sa ich zbaviť. Bolo nevyhnutné vydumať úkryt pre vysávač, smetný kôš a kuchynské spotrebiče.


Kuchynská schovávačka

265708
Blanco

(Blanco)

 


Kuchynská schovávačka

265699
Schuller


Kuchynská schovávačka

265707
Schachermayer


Kuchynská schovávačka

265705
Schachermayer

Vysávač a čistiace prostriedky sú častými hosťami kuchynských plôch. (Schachermayer) Dopečené. Odvoz plechu na stojáka rovno do depa v kuchynskej linke.

 

Majster drvič
Okrem triedenia existuje ešte jedna možnosť, ako rozumne naložiť s časťou odpadkov. Organický odpad a zvyšky potravín, teda približne tretinu všetkého odpadu z domácnosti, možno elegantne zlikvidovať pomocou drviča. Obstarávacia cena základného modelu sa pohybuje okolo 356 € (11 000 Sk) a ani jeho prevádzka príliš nezvýši domáci rozpočet. Spotreba vody sa zvýši asi o 5 litrov na deň, spotreba elektrickej energie je za mesiac rovnaká ako pri 100-wattovej žiarovke za hodinu.

Drvič sa montuje priamo pod kuchynský drez. Potravinové zvyšky drví na malé čiastočky asi vo veľkosti zrnka ryže, ktoré sa potom spoločne so studenou vodou odplavujú do kanalizácie alebo septika. Vďaka tichému indukčnému motoru pracuje takmer nehlučne, a keď nepracuje, funguje ako sifón. Riad teda umývate bez toho, aby ste drvič zapínali, a môžete pri tom používať horúcu vodu a saponáty na to určené.

 


Kuchynská schovávačka

265702
Blum


Kuchynská schovávačka

265704
Schachermayer

(Blum) Smeti s varením súvisia, a tak dizajnéri hľadali riešenia, ako čo najelegantnejšie zabezpečiť, aby nás neobťažovalo ich množstvo a nevábny pach.


Kuchynská schovávačka

265706
Schachermayer

Dožehlené. Ramená pripažiť, sklopiť a žehliacu dosku zasunúť…

ZDROJ: VŠETKO O KUCHYNI JAGA GROUP, s.r.o.

Kategória: Bývanie Kuchyňa, jedáleň
Tagy: kuchyne úložné priestory
Zdieľať článok

Diskusia