Záleží predovšetkým na kvalite pántov!

09. 06. 2011
Zdieľať

Zháňate práve do kúpeľne nový sprchovací kút a máte jasnú predstavu, čo od neho očakávate? Chcete krásny sprchovací kút, ale zároveň odmietate míňať drahocenný čas a energiu na náročnú údržbu? Poradíme Vám, podľa čoho si vybrať spoľahlivý výrobok, ktorý naozaj vydrží.

— Advertorial spoločnosti RAVAK Slovakia spol. s.r.o. —

V prvom rade by ste sa mali zamerať na kvalitu pántov sprchovacieho kúta, aby sa po čase dvere kúta nezačali zadrhávať a vŕzgať. Ako ale v obchode rozpoznáte, či sú pánty naozaj kvalitné a zaručia vám dlhú životnosť vášho sprchovacieho kúta? O ich masívnosti sa presvedčíte jednoducho. Stačí vám na to obyčajná minca, ktorou zaklopete na pánt. Ak zazvoní, máte vyhraté. Zvonivým zvukom pri poklopaní sa kov jednoznačne odlíši od plastových súčastí. Práve plast spolu s nekvalitným vyhotovením sú totiž príčinou toho, že pánty začnú po nejakom čase vŕzgať a zadrhávať sa.


Pánt pre sprchovací kút

Pánt pre sprchovací kút
Ravak a.s.


Pánt pre sprchovací kút

Pánt pre sprchovací kút
Ravak a.s.

Masívne pánty celosklenených sprchovacích kútov radu GlassLine značky RAVAK sú preto celomosadzné a bez plastových dielov. Ide o kvalitné chrómové prvky s vysokou funkčnosťou, podporenou testom životnosti na tridsať rokov. Vysokokvalitné chrómovanie pántov GlassLine navyše zabezpečí, že ostanú stále ako nové. Z rovnakého materiálu ako pánty sú aj masívne úchytky skiel sprchovacieho kúta, ktoré sa nepohnú a zabezpečia dlhodobú stabilitu výrobku. Chrómové pánty sprchovacích kútov GlassLine sa kompletne vyrábajú v Českej republike, a to od spracovania základného mosadzného dielu obrábaného v strojárskom závode spoločnosti RAVAK cez proces leštenia vyškolenými odborníkmi až po kontrolovaný proces chrómovania vo vlastnej galvanizovni v příbramskom výrobnom závode. Pri chrómovaní sa aj pri členitých dieloch používa ekologicky šetrný trojmocný chróm s výbornými krycími schopnosťami, ktorý je mimoriadne odolný proti korózii. Vzhľadovo sa dá pokovovanie prirovnať k povrchu vysoko leštenej nehrdzavejúce ocele. Teraz už je jasné, že hoci sa to na prvý dojem môže zdať nepodstatné, na kvalite pántov naozaj veľmi záleží.


Moderná kúpelňa so sprchovacím kútom

Moderná kúpelňa so sprchovacím kútom
Ravak a.s.

Ďalej by ste sa mali zamerať na tesnosť výrobku danú predovšetkým typom konštrukčného riešenia, aby kút nepretekal a vás po každom sprchovaní nečakalo utieranie mokrej podlahy. Vodotesnosť pevných dielov rady GlassLine zaisťuje bočná tesniaca lišta, ktorá dokonale tesní sprchovací priestor po celej dĺžke. Na utesnenie pohyblivých dielov sa používajú tesniace lišty, ktorých jedna časť je tvrdá a pevne zviera sklo a druhá časť je mäkká a pružná a dokáže ku sklu silne priľnúť. Dokonalé utesnenie zaisťuje tiež spodná okapnička a tesniaca prahová lišta.

Pri výbere sprchovacieho kúta sa na ne treba sústrediť rovnako ako na vzhľad a celkové vyhotovenie výrobku. Sprchovacie kúty rady GlassLine sa vyrábajú z číreho bezpečnostného skla. Pokiaľ sa vám páči moderný interiér a puristický dizajn, zadovážte si spr chovací kút radu GlassLine Matrix, ktorý je charakteristický predovšetkým potlačou bezpečnostných skiel a puristickým (hranatým) tvarom pántov a úchytov dverí. Technicky dokonalé sprchovacie kúty rady GlassLine sa stanú šperkom vašej kúpeľne.
 

Venujte dostatočný čas výberu sprchovacieho priestoru a jeho zariadeniu a vytvorte si jedinečné miesto, ktoré vás každý deň príjemne naladí. Inšpirujte sa na www.ravak.sk, v katalógu RAVAK Collection.

RAVAK Slovakia spol. s.r.o.
Einsteinová 11, 851 01 Bratislava
Tel.: +421 244 455 001,
Fax.: +421 244 455 002
E mail: obchod@ravak.sk
www.ravak.sk

Kategória: Bývanie Kúpeľňa, WC
Tagy: kut Ravak sprchovaci
Zdieľať článok

Diskusia