WC bez oplachovacieho kruhu Rimfree® šetrí vodu a čistiace prostriedky

15. 10. 2015
Zdieľať

O technológii Rimfree® značiek KOLO a KERAMAG sa už na slovenskom trhu hovorí niekoľko rokov.Technológia Rimfree® bola patentovaná značkou Keramag v roku 2012. Jedná sa o WC (závesné alebo stojace), ktoré nemá oplachovací kruh alebo lem, za ktorým se normálne ukrýva prúd oplachovacej vody. Tvar keramickej WC misy s technológiou Rimfree® je navrhnutý tak, aby voda obmyla celý horný obvod a odtiaľ stiekla do odpadu. Po spláchnutí je misa toalety dokonale čistá.

Ďalšou výhodou Rimfree® je značná úspora vody a čistacich prostriedkov. WC s technológiou Rimfree® je možné splachovať malým množstvom vody. Oproti 6/3 litrom je možné spláchnuť iba 4/2 litre (nádržka na splachovaciu vodu musí byť tomu odpovedajúcim spôsobom nastavená). Typická štvorčlenná rodina použije WC priemerne  päťdesiatkrát denne a spotrebuje pri splachovaní v systéme 6/3 l cca 150 litrov vody za deň, čo je 1050 litrov za týždeň. Ak splachuje v systéme 4/2 l, spotrebuje denne o 50 litrov menej, týždenne spotrebuje len 700 litrov, čo zodpovedá úspore 350 litrov. Priemerná cena vodného a stočného sa v súčasnej dobe v Slovenskej republike pohybuje v priemere 2,30 EUR za meter krychlový. Za jediný deň teda naša štvorčlenná rodina ušetrí s technológiou Rimfree® 1,10 za týždeň takmer 8 EUR, za mesiac 32 EUR  a za rok 384 EUR !


WC bez oplachovacieho kruhu Rimfree ®šetrí vodu a čistiace prostriedky

WC bez oplachovacieho kruhu Rimfree ®šetrí vodu a čistiace prostriedky
Sanitec

Ešte výraznejšia je úspora vo verejných priestoroch, reštauráciách, hoteloch, školách a ďalších zariadeniach, kde sa jedná o úsporu do desiatok tisíc litrov týždenne.


WC bez oplachovacieho kruhu Rimfree ®šetrí vodu a čistiace prostriedky

WC bez oplachovacieho kruhu Rimfree ®šetrí vodu a čistiace prostriedky
Sanitec

Ďalšiu úsporu predstavujú  v prípade WC s Rimfree® čistiace prostriedky. Na čistenie WC s Rimfree® totiž stačí len handrička, žiadne agresívne čistiace prostriedky nie sú potrebné. Ak počítáme, že balenie 0,5l čistiaceho prostriedku stojí v priemere 3 EUR a vystačí na tri týždne, je úspora citelná: až 51 – 60  EUR za rok. 

www.rimfree.sk

Kategória: Kúpeľňa, WC
Tagy: wc
Zdieľať článok

Diskusia