Alenka v kúpeľni nápadov

11. 12. 2007
Zdieľať

Rodina Aleny a Juraja to dotiahla až po kompletnú prerábku panelákovej kúpeľne s „ťažkými následkami“ na osude rodiny. Odo dňa, ako sa ich kúpeľňa zväčšila a prezliekla do nového, väčšina dôverných rozhovorov medzi potomkami sa odohráva práve v nej. Jeden potomok zaberie sprchovací kút, druhý vaňu a obývačku si môžu nechať rodičia...

 

Začalo sa to nevinne – na nevzhľadný obklad z éry jednotného socialistického vizuálneho štýlu sa už nikto z rodiny nemohol pozerať, v záchode sa nedali ani noviny prečítať a dvoje dverí, ktoré sa otvárali do malej spojovacej chodby medzi kuchyňou a hlavnou chodbou, boli trvalou hrozbou pre nepozorné hlavy. Možno by sa do kompletnej výmeny všetkého, čím sa dalo v priestore susediacej kúpeľne a WC pohnúť, toľko nehrnuli, keby nie skúseností Aleny, ktorá titul stavebnej inžinierky zúročila rokmi praxe v stavebnej firme, a ochoty Juraja, ktorý sa tešil na nový sprchovací kút.

 

Nejaký čas síce trvalo, kým si vyjasnili, že aj malá vaňa poteší rodinu zmorenú lyžovačkou alebo poriadnou túrou, ale nakoniec sa dohodli, čo všetko bude v povinnom obsadení domáceho centra hygieny. Najprv priestor prišiel o deliacu priečku medzi kúpeľňou a WC, potom šachta o časť steny a popritom sa priebežne deložovali všetky staré zariaďovacie predmety, obklady a časť rozvodov. Tieto manévre museli dôkladne naplánovať – rozmerať vzdialenosti na pripojenie na zvislé rozvody, zistiť presné rozmery vybratých zariaďovacích predmetov a spolu s vodárom vymyslieť nové napojenia do inštalačnej šachty vzhľadom na to, že vaňa a WC misa dostali nové miesta.


Alenka v kúpeľni nápadov

119752

Sprchovací kút sa teda usadil naľavo od vstupu. Na to, aby ho mohli spojazdniť, pribudol v kúpeľni po obvode steny malý soklový múrik, v ktorom sa usídlila vyspádovaná odtoková rúra. Novovymurovaná deliaca stena pridala ešte 20 cm v prospech pôdorysu kúpeľne. Vedľa vane, ktorú vyberali podľa hesla „najmenšia vyhráva“, dokázali umiestniť aj práčku. Kompromisom bolo nasťahovanie WC do priestoru kúpeľne.

 

Kategória: Kúpeľňa, WC
Tagy: kúpeľňa sanita sprchovací kút vaňa
Zdieľať článok

Diskusia