09. 06. 2009
Zdieľať

Sú ako noc a deň. Jedna je stelesnením elegancie a tajomnosti, v kombinácii s červenou zmyselná a sexi, doplnená zlatou zas hriešne luxusná, druhá je jej opak – vzdušná, čistá, skromná a svieža, plná svetla a nežnej nevinnosti. Každá z nich je iná, obidve však rovnako ovládli všetky sféry kúpeľňového dizajnu.






Black & white

201364
Gessi


Black & white

201365



Black & white

201366
Hansa

Ak sa chcete dozvedieť niečo o kúpeľňových trendoch, musíte zájsť na jar do Frankfurtu nad Mohanom – najväčší veľtrh vybavenia do kúpeľní zatiaľ vždy spoľahlivo ukázal, čo sa v nich bude diať najbližšie dva roky. A čo sa dalo z frankfurtských expozícií vyčítať túto jar? Napríklad čiernobiely pohľad. Ak si pre svoju kúpeľňu vyberiete čiernu alebo bielu farbu (prípadne obidve), určite neurobíte chybu. Minimálne najbližšie dva roky budete mať prst aj toaletu priamo na tepe doby.









Black & white

201372


Black & white

201373

Spoznávate ho? Čiernobiely redizajn sa nevyhol ani kúpeľňovej klasike – známemu umývadlu z povestnej série Starck 1 z roku 1994. (Duravit)


Black & white

201374
Laufen

Okrem klasickej bielej predstavili viaceré firmy nové alebo vynovené série kúpeľňovej keramiky (ale aj plastu či plechu) aj v čiernej farbe – požehnane bolo čiernych umývadiel a sprchovacích vaničiek, občas sa našli aj vane, a niektorí sa predviedli dokonca čiernymi záchodmi a bidetmi. Bez čierneho a bieleho povrchu sa nezaobišli ani batérie – každá slušná firma ho ponúkala aspoň pri jednej zo svojich sérií.















Black & white

201377


Black & white

201376


201371

Villeroy & Boch


Black & white

201378

Veľmi efektne vyzerali aj kúpeľne, ktorých dizajnéri stavili na silu kontrastu a pohrali sa s kombináciou oboch farebných hitov. (Villeroy & Boch) Aj tento kúsok – typické umývadlo zo série ILBAGNOALESSI Dot –  zrejme poznáte v bielej verzii. Najnovšia verzia keramiky s rovnakým tvarovaním však má matný čierny povrch a heslo: Black is beautiful (Čierna je nádherná). (Laufen)


Článok bol uverejnený v časopise Môj dom

Kategória: Dizajn Kúpeľňa, WC
Tagy: interiérový dizajn kúpeľňa sanita umývadlo vaňa vodovodná batéria
Zdieľať článok

Diskusia