Hľadanie nového priestoru 1.

19. 05. 2011
Zdieľať

Ak by mal človek brať celkom vážne to, čo vidí na výstavách, boli by malé vykachličkované miestnôstky už dávno zabudnutou kúpeľňovou minulosťou. Viem, že kúpeľňová realita väčšiny našincov má od pavilónov snov ďaleko, ale dúfam, že nepretečie veľa vody v Dunaji, kým im začne šliapať na päty. A možno sa im môže o kúsok priblížiť už teraz. Treba len popremýšľať, ako a kde nájsť pre novú kúpeľňu nový priestor alebo aspoň hľadať nové možnosti v tom starom.

Tohtoročná prestížna výstava vybavenia pre kúpeľne ISH vo Frankfurte nad Mohanom jasne ukázala smer vývoja, aký predpovedajú výrobcovia a s ktorým by sa iste radi stotožnili aj spotrebitelia. To, že najmä tí majetnejší, je, žiaľ, do veľkej miery pravda. Pravda však je aj to, že táto nová inšpirácia môže byť užitočná pre každého. Veď neraz stačí zmeniť uhol pohľadu a aj štandardne veľká kúpeľňa dostane celkom nový šmrnc.
 

Veľké čierne

Nová kúpeľňa dostáva nový priestor, ktorý sa veľmi nelíši od ostatných obytných priestorov v dome, a tento fakt ide ruku v ruke s novým dizajnom kúpeľňového nábytku – tiež sa vzhľadom veľmi nelíši od zariadenia obývačiek či spální. Do takýchto kúpeľní sú určené najmä tmavé povrchy a elegantné kúsky dyhované exotickými drevinami.
 


Hľadanie nového priestoru 1.

229773
Laufen

              


Hľadanie nového priestoru 1.

229768
Duravit


 

Malé biele

Ani malé kúpeľne neprišli na ISH 2009 skrátka: za farbu tohto roka by totiž mohla byť vyhlásená biela, ktorá nechýbala v žiadnej solídnej expozícii kompletného kúpeľňového vybavenia. A práve biela najlepšie pristane malým kúpeľniam. Dokáže dodať priestoru ľahkosť a vzdušnosť a navyše vie byť naozaj elegantná. Nábytok určený do malých kúpeľní charakterizovala snaha vytvoriť čo najširšie možnosti na uloženie rôznych potrebných drobností, ktorých sa v kúpeľniach nájde viac než dosť, a pritom sa zbytočne nepripraviť o priestor na pohyb ani na „voľné dýchanie“.
 


Hľadanie nového priestoru 1.

229775

              


Hľadanie nového priestoru 1.

229772
Kludi

Kategória: Bývanie Kúpeľňa, WC
Tagy: hľadanie nového priestoru kúpeľňa
Zdieľať článok

Diskusia