Modelové riešenia pre vašu práčku

12. 01. 2010
Zdieľať

Potrebujete umiestniť práčku tak, aby v obmedzenom priestore mohla plniť svoj účel a pritom nezavadzala? Prinášame vám niekoľko modelových riešení ako na to.


Modelové riešenia pre vašu práčku

27180

1. Práčka pod umývadlovou plochou

V priestoroch kúpeľne môžeme práčku šikovne skryť pod umývadlovú plochu tak, že vytvoríme priestor s koncentráciou funkcií – umývanie, čistenie zubov, česanie, holenie, šminkovanie apod. v jednom kuse nábytku. Práčka môže byť priamo v rohu a tým sa vytvorí voľný priestor a k umývadlu bude ľahký prístup

2. Práčka vo vstavanej skrini


Modelové riešenia pre vašu práčku

27182

Veľké zasúvacie skrine po celej šírke a výške miestnosti môžu toho skryť veľmi veľa a už nič nebude rušiť náš pohľad. Voľný priestor vedľa schodov do pivnice sa tak dokonale využije a zároveň môže slúžiť na viaceré účely, s ktorými je pranie funkčne späté. Môžeme tu rozložiť žehliacu dosku, sušiť bielizeň a takisto zbierať špinavé šatstvo. Čelná strana skrine schová početné variácie vnútorného vybavenia. Vnútornú časť posuvnej skrine možno vytvoriť aj improvizáciou z pivničných regálov.

3. Práčka pod pracovným stolom


Modelové riešenia pre vašu práčku

27183

Keďže práčky sa stále zmenšujú, niektoré z nich dosahujú také parametre, že sa výškovo zmestia pod malý pracovný stôl. Najlepšie je vyberať práčky, ktoré svojou výškou nepresahujú 70 cm. Treba si uvedomiť, že takéto práčky sú určené na vloženie iba malého množstva bielizne, približne 3 kg. Tam, kde sa musí často alebo rýchlo prať, sú takéto malé kompaktné práčky na správnom mieste. Stôl pozostáva z drevenej dosky, ku ktorej je priskrutkovaná kovová nožička. Stolová doska je pomocou príchytiek pripevnená k stene.




Modelové riešenia pre vašu práčku

27185

4. Práčka v regáloch pod šikmou strechou

Práčky a, samozrejme, i sušičky, ktoré s praním súvisia, umiestnené pod zošikmením v regáloch vyzerajú naozaj dobre. Treba len harmonicky previazať rozloženie nábytku. Medzi práčkou a sušičkou sa vytvorí priestor na praktické zásuvky po celej výške nábytku zhotoveného na mieru až po samotné zošikmenie podkrovného priestoru. Oba prístroje možno postaviť na podlahu. Doska nad nimi sa môže jednoducho vysúvať na vytvorenie ďalšieho pracovného miesta podľa potreby. Zostava pôsobí ako jednoliaty vstavaný nábytok.


Modelové riešenia pre vašu práčku

27187

5. Práčka v kuchynskej zostave

Nové práčky v kuchynských zostavách s plnením spredu sú pod pracovnou doskou menšie ako zvyčajne. Toto riešenie je výhodné v malých bytoch bez práčovne a s malou kúpeľňou.

Kategória: Bývanie Kúpeľňa, WC Navrhovanie interiéru
Tagy: kuchyňa kúpeľňa práčka umiestnenie
Zdieľať článok

Diskusia