Testujeme mikrovlnné rúry s grilom

14. 11. 2013
Zdieľať

Mnohé z nich dokážu viac než len ohrievať studené pokrmy z chladničky. Ak ich výrobca vybavil grilom alebo teplovzdušným ohrevom, pripravíte si v nich aj pizzu, piškótový korpus či zapekané toasty.

Kupujeme mikrovlnné rúry s grilom 

čo by ste mali vedieť

1 Značka nenapovie

Sencor, Gorenje alebo AEG – komu z nich dôverujete najviac? Pri mikrovlnkách, ktoré sme testovali, je to úplne jedno. Pochádzajú z rovnakého výrobného podniku v Číne a vo svojich útrobách ukrývajú úplne totožný riadiaci mechanizmus. Odlišujú sa len výbavou, ktorú si firmy objednali. Pre niekoho bol dôležitejší rýchlejší gril, iní si zvolili komfortnejší spôsob ovládania, aby oslovili svojich zákazníkov. Mikrovlnky sa stali pre viaceré firmy okrajovým sortimentom. 

2 Ovládanie

Ak chcete využívať viac funkcií ako iba ohrev jedla pri plnom výkone mikrovĺn, mali by ste sa vopred pozrieť na to, akým spôsobom sa volia a nastavujú ich parametre. To, čo na jednej mikrovlnke dosiahnete kliknutím na tlačidlo a pootočením voliča, na inej môže znamenať desiatky kliknutí. Skvelým pomocníkom je návod, ktorý si môžete stiahnuť v pohodlí domova z internetovej stránky výrobcu. Budete tak vopred vedieť, čo vás čaká.

3 Grily nie sú rovnaké

Existujú dva druhy grilov, s ktorými sa môžete v mikrovlnke stretnúť. Tradičná špirála potrebuje na nahriatie 2 až 3 minúty a trochu komplikuje čistenie vnútorného priestoru – podobne ako v rúre. Trubicové keramické grily sú osadené za ochranným krytom mimo priestoru mikrovlnky a nahrievajú sa v priebehu desiatok sekúnd. Sú pridanou hodnotou, ktorú oceníte pri príprave zapekaných toastov, hlavne ak si ich v domácnosti robí každý sám.

4 Teplovzdušný ohrev

Niektoré modely majú navyše ventilátor na vnútorný obeh vzduchu a zadné vyhrievacie teleso. Tie možno prirovnať k malej elektrickej rúre, v ktorej sa dá upiecť pečivo z kysnutého cesta aj piškótové korpusy alebo zapiecť cestovina či zemiaky. Na rozdiel od skutočnej rúry však treba počítať s obmedzeniami pri výbere nádob na pečenie. Musia sa zmestiť na otočný tanier a ustáť jeho otáčanie počas pečenia. Možnosť zastaviť otáčanie taniera je v ponuke len výnimočne.

5 Skrytá spotreba

Najúspornejšie mikrovlnky sú vybavené technológiou, ktorá ich po 10 minútach nečinnosti úplne odpojí od elektrického prúdu. Nezobrazujú čas, treba ich prebudiť tlačidlom na čelnom paneli. Úsporné modely umožňujú na zníženie spotreby vypnúť tlačidlom stop zobrazovací panel, menej úsporné sa správajú po celý čas pohotovostnej prevádzky rovnako: s ustálenou spotrebou striehnu na moment, keď od nich používateľ bude očakávať službu.

6 Výbava sa scvrkáva

Ak sa tešíte na pečenie pizze a zapekanie, mali by ste si vopred prezrieť príslušenstvo dodávané k mikrovlnke. Zvyčajne tam nájdete iba sklený tanier a drôtený rošt. Zapekacie, takzvané crisp taniere (smaltované či teflonové) sa z väčšiny modelov vytratili, takže ich budete musieť nahradiť inou kuchynskou alternatívou. Prednosťou kovu je, že sa na rozdiel od skla rozohreje aj vplyvom mikrovĺn, takže pečenie môže prebiehať z oboch strán súčasne.

DOMÁCA PIZZA Z MIKROVLNKY 

Iba gril
Zhora mierne pripečená, odspodu nedopečená. Také je skóre po 15 minútach grilovania pizzového korpusu zo surového kysnutého cesta so skromnou oblohou. Pizzu treba piecť pod grilom úplne na dne rúry, priamo na otočnom tanieri bez roštu. Šťavnatá zelenina či bohatá obloha výsledku kvalitu nepridajú.

Gril + mikrovlny
Zhora chrumkavá, odspodu naparená ako knedľa. Rúra potrebuje v tomto režime 10 minút na to, aby surové cesto s oblohou úplne prepiekla. Pomôže, ak je plechový tanier vopred nahriaty. Vyhnúť sa treba použitiu surových vajíčok, na ktoré je tento režim prípravy prikrátky. Pizza je jemná, šťavnatá, cítiť však droždie.

Teplý vzduch
Mikrovlnka predhriata horúcim vzduchom na 200 °C potrebuje iba 5 minút na to, aby na plechovom tanieri upiekla pizzu so stredne šťavnatou oblohou. Pri surovom vajíčku treba pripočítať minútu navyše. Výsledok sa najväčšmi ponáša na to, čo si človek pod pojmom pizza predstavuje. Chrumkavá zvrchu i zospodu, niekedy lákavá.

Objem
Viac ako objem mikrovlnky vám napovie priemer taniera a výška vnútorného priestoru. Práve tie určujú, akú veľkú nádobu môžete pri tepelnej úprave dovnútra vložiť.

Čistenie
Kvalitný smalt vo vnútri možno čistiť rovnako dobre ako nehrdzavejúcu oceľ. Pri niektorých modeloch je prekážkou špirálové teleso grilu, ktoré nemožno vyklopiť. 

Ovládanie
Veľmi záleží na tom, ako sa výrobca popasoval s ovládaním. Niekde musíte klikať viac, ako vám je milé, inde nájdete tlačidlo priamej voľby či otočný volič.

Dvierka
Dvierka vybavené rukoväťou sa otvárajú jednoduchšie ako tie, ktoré treba uvoľniť tlačidlom. Niektoré modely majú vyklápanie dvierok ako na rúre.

Skrytá spotreba
Mikrovlnka je spotrebič, ktorý väčšinu času nepoužívame. Preto veľmi zaváži, či bude jeho spotreba v režime spánku 0 wattov, alebo 2 watty.


Testujeme mikrovlnné rúry s grilom

1269585
Whirlpool

 

TESTOVANÉ VÝROBKY

Gorenje GMO 23 ORA-ITO

Kapacita: priemer taniera – 31 cm, výška – 20 cm
Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 1 020 W
Pohotovostná spotreba: 1,3 W
Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, automatika


Gorenje GMO 23 ORA-ITO  Kapacita: priemer taniera – 31 cm, výška – 20 cm Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 1 020 W Pohotovostná spotreba: 1,3 W Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, automatika  Úhľadný čistý dizajn, dotykové ovládanie a rýchly keramický gril sú hlavnými lákadlami pri výbere tohto modelu. Výrobca sa sústredil na spotrebiteľov, ktorí hľadajú mikrovlnku s reprezentatívnymi prvkami. Ide o spotrebič, kde sú mikrovlnný ohrev a varenie praktickejšími funkciami ako grilovanie. So zapekaním sendvičov a ohrievaním gratinovaných pokrmov so zachovaním ich chrumkavej kôrky sme boli spokojní, pri iných výzvach bol gril príliš agresívny aj pri znížení výkonu. I keď ide o spotrebič s priam vzorovým vyhotovením a jednoduchým čistením, ovládanie môže byť spočiatku neisté, začiatočníci sa bez prečítania návodu nezaobídu. Všetko je závislé od tlačidlových volieb a nastavovaní, čo môže byť pri iných funkciách ako obyčajný ohrev zdĺhavé a nepohodlné. Volíte gril a zistíte, že ste z nepo

Gorenje GMO 23 ORA-ITO Kapacita: priemer taniera – 31 cm, výška – 20 cm Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 1 020 W Pohotovostná spotreba: 1,3 W Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, automatika Úhľadný čistý dizajn, dotykové ovládanie a rýchly keramický gril sú hlavnými lákadlami pri výbere tohto modelu. Výrobca sa sústredil na spotrebiteľov, ktorí hľadajú mikrovlnku s reprezentatívnymi prvkami. Ide o spotrebič, kde sú mikrovlnný ohrev a varenie praktickejšími funkciami ako grilovanie. So zapekaním sendvičov a ohrievaním gratinovaných pokrmov so zachovaním ich chrumkavej kôrky sme boli spokojní, pri iných výzvach bol gril príliš agresívny aj pri znížení výkonu. I keď ide o spotrebič s priam vzorovým vyhotovením a jednoduchým čistením, ovládanie môže byť spočiatku neisté, začiatočníci sa bez prečítania návodu nezaobídu. Všetko je závislé od tlačidlových volieb a nastavovaní, čo môže byť pri iných funkciách ako obyčajný ohrev zdĺhavé a nepohodlné. Volíte gril a zistíte, že ste z nepo
Gorenje

Úhľadný čistý dizajn, dotykové ovládanie a rýchly keramický gril sú hlavnými lákadlami pri výbere tohto modelu. Výrobca sa sústredil na spotrebiteľov, ktorí hľadajú mikrovlnku s reprezentatívnymi prvkami. Ide o spotrebič, kde sú mikrovlnný ohrev a varenie praktickejšími funkciami ako grilovanie. So zapekaním sendvičov a ohrievaním gratinovaných pokrmov so zachovaním ich chrumkavej kôrky sme boli spokojní, pri iných výzvach bol gril príliš agresívny aj pri znížení výkonu. I keď ide o spotrebič s priam vzorovým vyhotovením a jednoduchým čistením, ovládanie môže byť spočiatku neisté, začiatočníci sa bez prečítania návodu nezaobídu. Všetko je závislé od tlačidlových volieb a nastavovaní, čo môže byť pri iných funkciách ako obyčajný ohrev zdĺhavé a nepohodlné. Volíte gril a zistíte, že ste z nepozornosti spustili mikrovlny. Chýba aj orientačná legenda k automatickým programom, takže k číselným kódom musí spotrebiteľ vyťahovať návod. 

„Pekná a pútavá v interiéri, nepraktická pri využívaní všetkých jej funkcií. Vyžaduje si časté leštenie.“

www.gorenje.sk

páči sa nám
+ úhľadné vyhotovenie

na toto pozor
zložité ovládanie

***                                                                                                           161 € 
Reprezentatívny model pre tých, ktorí v kuchyni experimentujú iba príležitostne.

AEG MCD2541E-m Micromat Duo

Kapacita: priemer taniera – 31 cm, výška – 18 cm
Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 1 020 W
Pohotovostná spotreba: 0,6 W
Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, automatika


AEG MCD2541E-m  Micromat Duo  Kapacita: priemer taniera – 31 cm, výška – 18 cm Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 1 020 W Pohotovostná spotreba: 0,6 W Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, automatika  Táto rodinná mikrovlnka je navrhnutá tak, aby bola oporou pri prihrievaní pokrmov, rýchlom varení a doplnkovom zapekaní. Výrobca do nej osadil špirálové teleso grilu, ktoré potrebuje niekoľko minút na nahriatie, preto je výhodné pripravovať porcie pre všetkých členov domácnosti súčasne, nie jednotlivo. Zapekané pokrmy nám neprihárali, s obľubou sme využívali kombinovaný ohrev. V tejto mikrovlnke sme dokázali pripraviť pizzu priemernej kvality, s gratinovaním sme boli rovnako spokojní. Prednosťou tohto modelu je otočný volič na ovládacom paneli, ktorý pomôže  s ovládaním bez omylov i rýchlym nastavením. I tu nám však chýbala legenda k automatickým programom a ocenili by sme aj kovový zapekací tanier. Trochu nás zamrzelo, že kovové povrchy nie sú lakované, takže vonkajšok spotrebiča sa r

AEG MCD2541E-m Micromat Duo Kapacita: priemer taniera – 31 cm, výška – 18 cm Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 1 020 W Pohotovostná spotreba: 0,6 W Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, automatika Táto rodinná mikrovlnka je navrhnutá tak, aby bola oporou pri prihrievaní pokrmov, rýchlom varení a doplnkovom zapekaní. Výrobca do nej osadil špirálové teleso grilu, ktoré potrebuje niekoľko minút na nahriatie, preto je výhodné pripravovať porcie pre všetkých členov domácnosti súčasne, nie jednotlivo. Zapekané pokrmy nám neprihárali, s obľubou sme využívali kombinovaný ohrev. V tejto mikrovlnke sme dokázali pripraviť pizzu priemernej kvality, s gratinovaním sme boli rovnako spokojní. Prednosťou tohto modelu je otočný volič na ovládacom paneli, ktorý pomôže s ovládaním bez omylov i rýchlym nastavením. I tu nám však chýbala legenda k automatickým programom a ocenili by sme aj kovový zapekací tanier. Trochu nás zamrzelo, že kovové povrchy nie sú lakované, takže vonkajšok spotrebiča sa r
Electrolux Slovakia s.r.o. o.z.

Táto rodinná mikrovlnka je navrhnutá tak, aby bola oporou pri prihrievaní pokrmov, rýchlom varení a doplnkovom zapekaní. Výrobca do nej osadil špirálové teleso grilu, ktoré potrebuje niekoľko minút na nahriatie, preto je výhodné pripravovať porcie pre všetkých členov domácnosti súčasne, nie jednotlivo. Zapekané pokrmy nám neprihárali, s obľubou sme využívali kombinovaný ohrev. V tejto mikrovlnke sme dokázali pripraviť pizzu priemernej kvality, s gratinovaním sme boli rovnako spokojní. Prednosťou tohto modelu je otočný volič na ovládacom paneli, ktorý pomôže  s ovládaním bez omylov i rýchlym nastavením. I tu nám však chýbala legenda k automatickým programom a ocenili by sme aj kovový zapekací tanier. Trochu nás zamrzelo, že kovové povrchy nie sú lakované, takže vonkajšok spotrebiča sa rýchlo ochytá, čo uberá z jeho estetickej hodnoty. Ide o model navhrnutý na použitie vo všedný deň, ktorý dokáže pri malých porciách príležitostne zastúpiť veľký gril elektrickej rúry.

„Surový pizzový korpus s oblohou dokáže premeniť na pizzu priemernej kvality.“

www.aeg-electrolux.sk

páči sa nám
+ gril s jemným sálaním tepla

na toto pozor
chýbajúca legenda

***                                                                                                                     134 € 
Kombinovaná mikrovlnka pre rodiny, kde je každý nový recept výzvou na vyskúšanie.

Sencor SMW 6520DSG

Kapacita: priemer taniera – 24 cm, výška – 18 cm
Ohrev: mikrovlny – 700 W, gril – 680 W
Pohotovostná spotreba: 0,7 W
Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, automatika


Sencor SMW 6520DSG  Kapacita: priemer taniera – 24 cm, výška – 18 cm Ohrev: mikrovlny – 700 W, gril – 680 W Pohotovostná spotreba: 0,7 W Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, automatika  Kompaktný spotrebič ideálny pre singles alebo páry v prípadoch, keď mikrovlnka v kuchyni znamená cestu k teplému jedlu. S rýchlym keramickým grilom sme v nej zapekali sendviče a v režime kombinovaného ohrevu sme dodali lákavý vzhľad a vôňu cestovinám a zemiakom. Keďže výhrevné teleso grilu je zabudované pod plechovým krytom, vnútorný priestor sa jednoducho čistí. Výsledky tepelných úprav naplnili naše očakávania. Za jednoduchým tlačidlovým ovládaním sa skrývajú rovnaké funkcie ako v mikrovlnkách Gogrenje a AEG. Opäť sa však nezaobídete bez návodu a nekonečného klikania. Na grilovanie s polovičným výkonom je potrebné kliknúť na tlačidlá 10-krát, pri automatických programoch o polovicu viac. Najviac nás však zamrzeli plastové nožičky, ktoré sa na podklade šmýkajú. Keďže dvierka je potrebné otvoriť s

Sencor SMW 6520DSG Kapacita: priemer taniera – 24 cm, výška – 18 cm Ohrev: mikrovlny – 700 W, gril – 680 W Pohotovostná spotreba: 0,7 W Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, automatika Kompaktný spotrebič ideálny pre singles alebo páry v prípadoch, keď mikrovlnka v kuchyni znamená cestu k teplému jedlu. S rýchlym keramickým grilom sme v nej zapekali sendviče a v režime kombinovaného ohrevu sme dodali lákavý vzhľad a vôňu cestovinám a zemiakom. Keďže výhrevné teleso grilu je zabudované pod plechovým krytom, vnútorný priestor sa jednoducho čistí. Výsledky tepelných úprav naplnili naše očakávania. Za jednoduchým tlačidlovým ovládaním sa skrývajú rovnaké funkcie ako v mikrovlnkách Gogrenje a AEG. Opäť sa však nezaobídete bez návodu a nekonečného klikania. Na grilovanie s polovičným výkonom je potrebné kliknúť na tlačidlá 10-krát, pri automatických programoch o polovicu viac. Najviac nás však zamrzeli plastové nožičky, ktoré sa na podklade šmýkajú. Keďže dvierka je potrebné otvoriť s
FAST PLUS s.r.o.

Kompaktný spotrebič ideálny pre singles alebo páry v prípadoch, keď mikrovlnka v kuchyni znamená cestu k teplému jedlu. S rýchlym keramickým grilom sme v nej zapekali sendviče a v režime kombinovaného ohrevu sme dodali lákavý vzhľad a vôňu cestovinám a zemiakom. Keďže výhrevné teleso grilu je zabudované pod plechovým krytom, vnútorný priestor sa jednoducho čistí. Výsledky tepelných úprav naplnili naše očakávania. Za jednoduchým tlačidlovým ovládaním sa skrývajú rovnaké funkcie ako v mikrovlnkách Gogrenje a AEG. Opäť sa však nezaobídete bez návodu a nekonečného klikania. Na grilovanie s polovičným výkonom je potrebné kliknúť na tlačidlá 10-krát, pri automatických programoch o polovicu viac. Najviac nás však zamrzeli plastové nožičky, ktoré sa na podklade šmýkajú. Keďže dvierka je potrebné otvoriť stlačením mechanického tlačidla, mikrovlnka sa na podložke kĺže. To obmedzuje možnosti jej umiestnenia bez zadnej opory.

„Malá a všestranná, s nie najlepším ovládaním, pri otváraní dvierok cúva pred rukami.“

www.sencor.sk

páči sa nám
+ všestrannosť

na toto pozor
šmýka sa po podložke

***                                                                                                                79,90 €
Kompaktný model pre malú domácnosť, ktorý v sebe skrýva funkcie veľkých rivalov.

Daewoo KOC-8HAT 

Kapacita: priemer taniera – 25 cm, výška – 18 cm
Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 850 W, konvekcia – 1 850 W
Pohotovostná spotreba: 0 W
Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, pečenie, automatika


Daewoo KOC-8HAT   Kapacita: priemer taniera – 25 cm, výška – 18 cm Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 850 W, konvekcia – 1 850 W Pohotovostná spotreba: 0 W Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, pečenie, automatika Chystáte sa upiecť malý piškótový korpus, buchty, chrumkavú pizzu, zapekať zemiaky alebo len prihriať hotový pokrm z chladničky? Táto kombinovaná mikrovlnka si so všetkým poradí bez kompromisov. Okrem keramického grilu do nej výrobca zabudoval konvekčné výhrevné teleso s ventilátorom, vďaka ktorému je možné nastaviť ohrev v teplotnom rozsahu od 110 do 250 °C. Z mikrovlnky sa tak stala remoska, ktorá vie navyše každý úkon podporiť silou mikrovĺn. Či už na chatu, alebo do malého príbytku, ide o skvelý spotrebič do kuchyne. Výrobca si dal záležať na intuitívnom, komfortnom ovládaní a doplnkových funkciách, ktoré motivujú obsluhu využívať rúru naplno. Parné čistenie či odstraňovanie pachov po pripravovaných pokrmoch je otázkou jediného kliknutia. A aby aj energetická náročnosť

Daewoo KOC-8HAT Kapacita: priemer taniera – 25 cm, výška – 18 cm Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 850 W, konvekcia – 1 850 W Pohotovostná spotreba: 0 W Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, pečenie, automatika Chystáte sa upiecť malý piškótový korpus, buchty, chrumkavú pizzu, zapekať zemiaky alebo len prihriať hotový pokrm z chladničky? Táto kombinovaná mikrovlnka si so všetkým poradí bez kompromisov. Okrem keramického grilu do nej výrobca zabudoval konvekčné výhrevné teleso s ventilátorom, vďaka ktorému je možné nastaviť ohrev v teplotnom rozsahu od 110 do 250 °C. Z mikrovlnky sa tak stala remoska, ktorá vie navyše každý úkon podporiť silou mikrovĺn. Či už na chatu, alebo do malého príbytku, ide o skvelý spotrebič do kuchyne. Výrobca si dal záležať na intuitívnom, komfortnom ovládaní a doplnkových funkciách, ktoré motivujú obsluhu využívať rúru naplno. Parné čistenie či odstraňovanie pachov po pripravovaných pokrmoch je otázkou jediného kliknutia. A aby aj energetická náročnosť
www.planeo.sk

Chystáte sa upiecť malý piškótový korpus, buchty, chrumkavú pizzu, zapekať zemiaky alebo len prihriať hotový pokrm z chladničky? Táto kombinovaná mikrovlnka si so všetkým poradí bez kompromisov. Okrem keramického grilu do nej výrobca zabudoval konvekčné výhrevné teleso s ventilátorom, vďaka ktorému je možné nastaviť ohrev v teplotnom rozsahu od 110 do 250 °C. Z mikrovlnky sa tak stala remoska, ktorá vie navyše každý úkon podporiť silou mikrovĺn. Či už na chatu, alebo do malého príbytku, ide o skvelý spotrebič do kuchyne. Výrobca si dal záležať na intuitívnom, komfortnom ovládaní a doplnkových funkciách, ktoré motivujú obsluhu využívať rúru naplno. Parné čistenie či odstraňovanie pachov po pripravovaných pokrmoch je otázkou jediného kliknutia. A aby aj energetická náročnosť bola pod úplnou kontrolou, po niekoľkých minútach nečinnosti sa elektronika úplne odpojí od elektrickej siete –  spotreba klesne na úplnú nulu. 

„Aj v tej najmenšej kuchyni podá výkon, ktorý možno prirovnať k veľkej elektrickej rúre.“

www.planeo.sk

páči sa nám
+ mnoho možností ohrevu
+ všestranná príprava pokrmov

****                                                                                                                                119,90 € 
Pre každého, kto hľadá všestrannú a rýchlu rúru, ktorá si poradí s akoukoľvek tepelnou úpravou pokrmov.

Samsung MC32F606TCT

Kapacita: priemer taniera – 31 cm, výška – 20 cm
Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 1 500 W, konvekcia – 2 100 W
Pohotovostná spotreba: 0,3 W
Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, pečenie, jogurty, kysnutie, automatika


Samsung MC32F606TCT  Kapacita: priemer taniera – 31 cm, výška – 20 cm Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 1 500 W, konvekcia – 2 100 W Pohotovostná spotreba: 0,3 W Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, pečenie, jogurty, kysnutie, automatika Zmenšite elektrickú rúru na veľkosť mikrovlnky, zachovajte jej výklopné dvierka, pridajte mikrovlnný ohrev a za náruč funkcií do praktického života. Vznikne mikrovlnka, ktorá je navrhnutá tak, aby bola v kuchyni podporou. Či už ide o senzorom kontrolované rozmrazovanie, kysnutie cesta, prípravu jogurtov, či horúcovzdušné pečenie s lyžičkou oleja, výsledky nás pri zoznamovaní sa s týmto spotrebičom vždy milo prekvapili. Dokážeme si túto rúru predstaviť v malej garsónke, kde na seba v útlom priestore preberá funkcie štandardnej rúry. Len konvekčné ohrievanie nevytiahne teplotu vyššie ako na 200 °C. To sa však dá zachrániť grilom. Ocenili sme prehľadné ovládanie s podporou otočného ovládača i rokmi osvedčený keramický interiér, z ktorého po sparení m

Samsung MC32F606TCT Kapacita: priemer taniera – 31 cm, výška – 20 cm Ohrev: mikrovlny – 900 W, gril – 1 500 W, konvekcia – 2 100 W Pohotovostná spotreba: 0,3 W Funkcie: rozmrazovanie, kombinovaný ohrev, pečenie, jogurty, kysnutie, automatika Zmenšite elektrickú rúru na veľkosť mikrovlnky, zachovajte jej výklopné dvierka, pridajte mikrovlnný ohrev a za náruč funkcií do praktického života. Vznikne mikrovlnka, ktorá je navrhnutá tak, aby bola v kuchyni podporou. Či už ide o senzorom kontrolované rozmrazovanie, kysnutie cesta, prípravu jogurtov, či horúcovzdušné pečenie s lyžičkou oleja, výsledky nás pri zoznamovaní sa s týmto spotrebičom vždy milo prekvapili. Dokážeme si túto rúru predstaviť v malej garsónke, kde na seba v útlom priestore preberá funkcie štandardnej rúry. Len konvekčné ohrievanie nevytiahne teplotu vyššie ako na 200 °C. To sa však dá zachrániť grilom. Ocenili sme prehľadné ovládanie s podporou otočného ovládača i rokmi osvedčený keramický interiér, z ktorého po sparení m
Samsung Electronics Czech and Slovak, s.r.o.

Zmenšite elektrickú rúru na veľkosť mikrovlnky, zachovajte jej výklopné dvierka, pridajte mikrovlnný ohrev a za náruč funkcií do praktického života. Vznikne mikrovlnka, ktorá je navrhnutá tak, aby bola v kuchyni podporou. Či už ide o senzorom kontrolované rozmrazovanie, kysnutie cesta, prípravu jogurtov, či horúcovzdušné pečenie s lyžičkou oleja, výsledky nás pri zoznamovaní sa s týmto spotrebičom vždy milo prekvapili. Dokážeme si túto rúru predstaviť v malej garsónke, kde na seba v útlom priestore preberá funkcie štandardnej rúry. Len konvekčné ohrievanie nevytiahne teplotu vyššie ako na 200 °C. To sa však dá zachrániť grilom. Ocenili sme prehľadné ovládanie s podporou otočného ovládača i rokmi osvedčený keramický interiér, z ktorého po sparení možno bez zvyškov odstrániť pripečené zvyšky. Má všetko, čo má rúra mať.

„Ak sa zoznámite so všetkými jej funkciami, zrazu máte pocit, že ste v kuchyni mohli robiť mnohé veci rýchlejšie.“

www.samsung.sk

páči sa nám
+ plná náhrada rúry
+ praktické funkcie

****                                                                                                                                      360 €
Pre každého, kto do stiesneného priestoru hľadá spotrebič, ktorý dokáže pripraviť pokrmy na mnoho spôsobov.

 

Hodnotenie

Svoje hodnotenie opierame o objektívne namerané hodnoty, ale aj subjektívne posúdenie kvality vyhotovenia a konštrukcie. Vždy však v pomere k nákupnej cene.

*****     
Výnimočný
Rozhodne víťaz vo svojej kategórii

****  
Veľmi dobrý
Jeden z najlepších, aké si môžete vybrať. Venujte mu pozornosť.

***    
Dobrý
Urobí si svoju prácu a urobí ju dobre.

**     
Podpriemerný
Niečo mu chýba, no pre niekoho to nemusí byť nevýhoda.

* 
Slabý
Asi omyl. Vyberajte veľmi opatrne. Na druhej strane, ľahko zjednáte zľavu.

Kategória: Domáce spotrebiče
Tagy: domáce domáce spotrebiče rúra testujeme
Zdieľať článok

Diskusia