Reproduktory ladiace s interiérom bytu, aj duše

24. 10. 2018 Zdieľať

Ste audiofil? U nás nájdete pár skvelých tipov na dlhé jesenné večery pre vašu vášeň, pani hudbu.

Náš prvý tip je niečo pre tých, ktorí si radi vychutnávajú svoju obľúbenú muziku s poriadnym zvukom, či už sami, v romantickej dvojici, alebo s priateľmi na poriadnej párty. Reč je o kvalitných reproduktoroch značiek, ktoré majú ten najlepší zvuk. 

Kedysi si na ich výbere dali záležať najmä muži, ale dnes nie je výnimkou, ak ich nakupujú príslušníčky nežného pohlavia pre svoje polovičky.

Sonus faber Sonetto

Tak ako pri skôr uvedených kolekciách (Principia, Chameleon, Venere, Olympica, či Homage Tradition), aj Sonetto obsahuje podlahové a centrálne reproduktory, aj regálovky. Prináša až osem modelov, vrátane nástenného reproduktoru Sonetto Wall.

Trojpásmové stĺpy Sonetto VIII, Sonetto V a Sonetto III dopĺňajú dvojpásmové regálovky Sonetto II a Sonetto I, centrálne reproduktory Sonetto Center II a Sonetto Center I (vyššie číslo predstavuje väčšiu reprosústavu) a  dvojpásmový nástenný reproduktor Sonetto Wall. Ten je použiteľný v stereo zostave, aj ako priestorový reproduktor v rámci domáceho kina, podobne ako regálovky. Pre ne je určený originálny stojan Sonetto s antivibračnými podlahovými hrotmi. Kolekcia Sonetto osloví nielen tradične kvalitným prevedením a výborným zvukom, ale aj príjemnou cenou.


Reproduktory ladiace s interiérom bytu, aj duše

2277697
BIS audio, s.r.o.

Bowers & Wilkins 600 Series

Šiesta generácia 600 Series znamená výborný pomer ceny a výkonu, preto si získala veľkú popularitu. Ponuku trojpásmových stlpových reproduktorov reprezentuje len jeden model –   603, ktorý nahrádza predchádzajúce stĺpy 683 a 684. Vybrať si však môžete aj z dvojice dvojpásmových regáloviek 606 a 607, určených aj k inštalácii na stojan a domáce kino doplní center HTM6 a tri aktívne subwoofery. Skvelé parametre dosahujú reproduktory vďaka použitiu najmodernejších technológií B&W a precíznemu spracovaniu. 


Reproduktory ladiace s interiérom bytu, aj duše

2277703
BIS audio, s.r.o.

McIntosh XRT2.1K – silák spoza oceánu

Ikonická značka audiofilských produktov McIntosh nemá v ponuke veľa reproduktorov, ale XRT2.1K reprezentuje prácu elity akustického inžinierstva. Je to reprosústava a to v tom najhlbšom zmysle tohto označenia.  

Systém, poskytujúci priestorovú reprodukciu zvuku s neobvykle hlbokou zvukovou scénou (frekvenčné odozva dosahuje neuveriteľných 12 Hz až 45 kHz) je vysoký 2 metre a má hmotnosť 220 kg. To samo osebe naznačí, že kabinet je nadupaný poriadnou nádielkou technológie. 

Ľavý a pravý reproduktor používajú spolu 81 meničov! Zahŕňa to 6ks 8″ basových meničov, 2ks 6,5″ nízkofrekvenčných stredotónových, 28ks 2″ meničov pre horné pásmo stredov a 45ks ¾“ tweeterov pre prakticky bezkonkurenčnú reprodukciu zvuku.   

Štvorpásmové reprosystémy XRT2.1K produkujú ten najdokonalejší zvuk naprieč celým akustickým spektrom počuteľným pre ľudské uši a aj ďaleko za jeho hranicami na oboch stranách.

Okrem toho Američania si vypomohli s dizajnovým štúdiom od Sonus Faber v rámci skupiny McIntosh Group a vytvorili tak produkt ktorý sa hodí aj do našich interiérov dizajnovo.

Pre vinylových perfekcionistov

McIntosh MT2 a stará klasika v novom šate

Sklamaní nebudú ani milovníci vinylových platní. V 21. storočí (už opäť) vôbec neplatí, že gramofóny vyšli z módy. Práve naopak, po dlhšom ústupe sa pred niekoľkými rokmi znovu vrátili na masový trh a gramoplatne zažívajú boom. Predaj hudby na vinylových nosičoch na rozdiel od CD kontinuálne rastie. Rôzne dizajny a druhy gramofónov aj s aktívnymi reproduktormi nájdete za prijateľné ceny.

Gramofón McIntosh MT2 kombinuje najnovšie technológie a vyspelý elektronický a mechanický dizajn, ktorý prináša vynikajúci výkon a presné prehrávanie. MT2 prehráva obidva druhy záznamov 33 1/3 a 45 ot/min. Jednosmerný motor napájaný externým stabilizovaným zdrojom je úplne oddelený od šasi a izoluje vaše záznamy od akéhokoľvek mechanického rušenia. Nežiadúce vibrácie pomáha absorbovať robustný podstavec s rezonančne optimalizovanou základňou z vysoko lisovaného dreva s čiernym lakovaným povrchom s akrylovými platňami umiestnenými hore a v strede.  

Spod taniera a vonkajších okrajov sokla vychádza jemná zelená žiara typická pre McIntosh komponenty, ktorá dokresľuje rafinovanú atmosféry značky.

MoFi poteší vaše platne, aj uši

Uvedenie značky MoFi na trh ma dva aspekty – gramofóny UltraDeck a StudioDeck, ktoré sú úplnou novinkou a LP platne, ktoré táto spoločnosť produkuje už dlhé roky. Teraz teda môžete mať od toho istého výrobcu obe. Toto riešenie vám ponúkne máloktorý výrobca, ale MoFi je gramofónový špecialista. Jeho portfólio pozostáva okrem gramofónov z kvalitných prenosiek a gramofónnych predzosilňovačov.

Slovo „Ultra“ je synonymom filozofie zvukových laboratórií Mobile Fidelity. Predstavuje extrémnu snahu po dosiahnutí najvyššej úrovne reprodukcie nahraného zvuku a poskytnúť milovníkom hudby skúsenosti počúvania pôvodného záznamu u nich doma. UltraDeck vám poskytne verný zvukový obraz toho, čo je v drážkach platní.

Označenie „Studio“ v názve ďalšieho modelu gramofónu MoFi naznačuje spojenie softvéru a hardvéru spoločnosti MoFi. Hoci ide o produkt vstupnej úrovne, StudioDeck dodáva za priaznivú cenu vysoko kalibrovaný zvuk. StudioDeck navrhnutý v spolupráci s jednými z najlepších svetových dizajnérov zvuku, ponúka neuveriteľnú vynaliezavosť a technologickú úroveň, aké sú zvyčajne vyhradené pre oveľa drahšie produkty.

Viac na www.bisaudio.sk 

ZDROJ PR článok spoločnosti BIS audio, s.r.o.

Kategória: Domáce spotrebiče
Tagy: čierna technika domáce spotrebiče gramafóny reproduktory
Zdieľať článok