Sonus Faber Palladio

16. 10. 2019 Zdieľať

Predstavte si, že máte špičkové reproduktory. Ste skutočný fajnšmeker a tak siahate po špičkovej kvalite. Ale keďže ste zástancom minimalistických riešení, tak vám k tomu niečo chýba. Vaša vízia sú elegantné a svojim zvukom vysoko kvalitné reproduktory zabudované do steny. Kde však nájsť toto vysnívané spojenie?

K domácemu kinu a k mediálnym miestnostiam sa jednoducho hodia zabudované reproduktory a keď k tomu pridáme ešte meno značky Sonus Faber, myslím si že pôjde skutočne o hudobnú dokonalosť. Taliansky výrobca High End reproduktorov je na Slovensku dobre známy. Dá sa povedať, že sme si ho už akosi prisvojili. Čistý zvuk, plný detailov a hlavne tá jemnosť a muzikalita…

To že hrajú ladne s príjemným teplým bukétom je každému jasné, kto ich mal možnosť už počuť. Napríklad takú triedu Olympica, ktorá sa neradí už k tým lacnejším triedam, ale ponúka hutný highendový zážitok z počúvania hudby. A práve z triedy Olympica vychádza nová trieda Palladio. Meniče, dizajn, povrchová úprava na prvý pohľad identické, ale samozrejme svojimi parametrami uspôsobené na zabudovanie do steny. 

Prečo Palladio?

Sonus Faber sídli v Talianskom mestečku Vicenza a práve tu v uliciach tohto mesta je vrytý odkaz najvýznamnejšieho renesančného architekta Andrea Palladio. Vo Vicenze vytvoril mnoho svojich hlavných majstrovských diel (Bazilika Palladiana, Villa La Rotonda, Teatro Olimpico) a napísal základné pojednanie o architektúre – stále neprekonateľný odkaz na definíciu pravidiel klasických rozmerov. A práve klasické rozmery a dokonalé prevedenie je symbolickou podstou tomuto velikánovi.

Pozrime sa teda, čo všetko sa ukrýva pod pojmom Palladio.

Má dve úrovne, Level 5 a Level, dokopy 13 modelov špičkových zabudovateľných reproduktorov..

Level 5 

Obsahuje tri podhľadové reproduktory PC-562, PC-562P a PC-582. Majú kruhový tvar a tak ako všetky reproduktory tejto línie sú dvojpásmové. Teda samozrejme okrem pasívneho zabudovateľného subwooferu PS-G101. Tri obdĺžnikové reproduktory môžeme použiť ako hlavné predné reproduktory, center alebo ako bočné, či zadné efekty. PW-562 je osadený ako klasická dvojpásmová stojanovka, teda výškač a pod ním stredobas.  PL-563 sa používa ako center a výškač je z oboch strán obklopený dvomi stredobasmi. PC-563C je osadený podobne ako center, len stredobasy sú osadené pod výškačom,  vedľa seba. Celá plocha na ktorej sú umiestnené je vsunutá do vnútra ozvučnice pod uhlom a tak sa dajú umiestniť do stropu, aby zvuk smerovo vyžarovali na poslucháča.

Level 6 

Táto úroveň je doplnená o dva reproduktory a už sa v nej vyskytujú aj nejaké trojpásmovky. Prvou z nich je kruhový podhľadový reproduktor PC-683. Výškač aj streďáčik sú umiestnené na charakteristicky tvarovanej konzole. Ďalšími trojpásmovkami sú stropné reproduktory, center a reproduktory PW-662 používané ako predné, zadné, alebo bočné efekty. Tieto posledné dva sú v povrchových úpravách s prírodným drevom, intarzovaním, alebo mriežkou s gumičiek, ako sme zvyknutí u triedy Olympica.

Možností zapojenia je nespočetne, podľa toho, aký druh domáceho kina chceme zapojiť, alebo aké ozvučenie v domácnosti chceme zrealizovať. Každopádne v kombinácií s kvalitným zosilňovačom a ostatnými komponentmi môžeme dosiahnuť kvalitný a príjemný zvuk a tým zažiť jedinečný hudobný zážitok v domácom priestore. 

BIS audio, s.r.o.

Kategória: Domáce spotrebiče
Tagy: domáca technika reproduktory
Zdieľať článok