Nedajú prachu šancu

22. 01. 2010
Zdieľať

Dnešné vysávače vyzbrojené silnými motormi a niekoľkonásobnou účinnou filtráciou efektívne a na poznateľne dlhšiu dobu zbavia naše domácnosti prachu a špiny. A nenarobia pri tom už ani toľko hluku. Výrobcovia myslia aj na pohodlnú ergonómiu a jednoduchú obsluhu, takže vysávanie už nie je taká drina.


Pohodlné vysávanie

Centrálne vysávače sú zaujímavé najmä vďaka jednoduchej manipulácii pri upratovaní, minimálnym prevádzkovým nákladom a vysokej účinnosti pri odstraňovaní prachu. Princípom systému je, že na agregát, ktorý sa môže umiestiť napríklad v garáži, je napojený na potrubný rozvod vedený v podlahách, ktorý sa inštaluje pri hrubej stavbe, alebo ho možno ľahko pripojiť na existujúci rozvod. Potrubný rozvod vyúsťuje do jednotlivých zásuviek, z ktorých sa prach priamo vysáva pomocou 9 až 12 metrov dlhej hadice. Hadicové zásuvky sú čo možno najlepšie rozmiestnené po dome. Z takto strategicky rozmiestnených hadicových zásuviek dosiahnete akýkoľvek kút v dome. Vo väčšine prípadov stačia len dve hadicové zásuvky na poschodie. Najnovšie agregáty sú vybavené systémom dvojitej filtrácie, čím odpadá nutnosť výfuku mimo obytné priestory.
 


Nedajú prachu šancu

239925


Nedajú prachu šancu

239927

Nový model Beam Platinum s novou technológiou filtrácie systémom tzv. cyklónovej separácie, čo je najdokonalejší spôsob, ako zaistiť likvidáciu peľu, alergénov a prachových častíc. Proces inteligentného vysávania zaisťuje sofistikovaná riadiaca jednotka, ovládajúca celý proces sania a komunikujúca s obsluhou pomocou veľkého LCD displeja. Tiež zaisťuje najvyšší sací výkon vo svojej triede a úspornosť prevádzky. Samozrejmosťou je elektronická regulácia sacieho výkonu priamo na rukoväti hadice. Hlučnosť je od 62 dB, sací výkon od 590 – 868 Air-Watt pri 230 V alebo 640 – 930 pri 240V. Cena od 680,44 € (20 499 Sk). Predáva Beam, s. r. o. Vysávač Electrolux UltraOne – Z 8870 z najvyššej triedy vysávačov firmy Electrolux sa vyznačuje extrémne tichou prevádzkou, vysokým výkonom a príjemným ergonomickým ovládaním. Viacnásobne použiteľný a umývateľný filter zachytáva peľ, baktérie, plesne, cigaretový dym a ďalšie čiastočky dráždiace pľúca. So svojimi 72 dB je jedným z najtichších vysávačov na trhu. „Parkovacie“ drážky na strane a vzadu dovolia umiestniť trubicu s hubicou do ideálnej statickej polohy. Elektronická alebo automatická regulácia výkonu, ultraľahké kovové teleskopické trubice, hubica AeroPro, diaľkové ovládanie, elektrická kefa, umývateľný valcový filter HEPA H13, motorový mikrofilter, príslušenstvo 3 v 1 na palube, rádius 10 alebo 12 m, vrecko s-bag ultra 5 l. Cena 424,90 € (12 801 Sk).

Nedajú prachu šancu

239936


Nedajú prachu šancu

239931

Kompletný čistiaci systém TuttoLuxo 6S je parný čistič a zároveň vysávač. High-tech motor je rovnako účinný ako silný. Vďaka svojej výkonnosti udržiava konštantný tlak satia a súčasne zabezpečuje stály prúd pary s teplotou okolo 150 °C. Spotrebič roztoče nielen zničí ale ich telá aj vysaje a odstráni z domácnosti. Za rovnaký čas, ktorý potrebujete na vysávanie sú koberce aj dezinfikované a zbavené mikróbov. Cena 2 438 € (73 447 Sk). Predáva Zepter Slovakia. Bezvreckový vysávač Samsung ECO VCC91E0H3G/XEH s multi-cyklónom Multi Chamber. Príkon 1 600 W, sací výkon 360 W, digitálny indikátor naplnenia prachom, hliníková teleskopická trubica, samonavíjací kábel, hlučnosť len 73 dB, HEPA filter H12, 6-stupňový systém filtrácie vzduchu, hubica na posteľnú bielizeň. Rozmery: š 27 × v 28,5 × h 44 cm.


 

Čo musí mať dobrý vysávač:
– sací výkon 300 až 400 W, príkon od 1 400 do 2 200 W
– kvalitnú viacnásobnú filtráciu (HEPA filtre 12 – 13, špeciálne filtre a hygienické zariadenia); platí, že čím lepšia filtrácia, tým účinnejšie vysávanie
– ergonomické a praktické ovládanie; pohodlné je ovládanie umiestnené na rukoväti
– akčný rádius kábla od 9 do 15 metrov
– príslušenstvo – štrbinová hubica, hubice na čalúnené povrchy, koberce a hladké podlahy, sacie štetce na prach na nábytku, televízore alebo v záclonách
– čo najnižšiu hlučnosť (67 – 82 dB)
Kategória: Bývanie Domáce spotrebiče
Tagy: domáci pomocníci vysávač
Zdieľať článok

Diskusia