Vyprážaný chrbát z králika na vlažnom tekvicovom šaláte

17.02.2013  |     

„Zdravím všetkých priateľov dobrého jedla! Tentoraz sa chcem s vami podeliť o recept z tradičných surovín, ale na moderný spôsob." Roman Chňapek, šéfkuchár spoza hraníc.

náklady do 10 €

Vyprážaný chrbát z králika

na vlažnom tekvicovom šaláte 

pre 4 osoby
 
• 500 až 600 g vykosteného chrbta z králika
• 100 g tekvicových jadierok
• 300 g tekvice (muškátovej alebo maslovej)
• olivový olej, tekvicový olej, ocot, soľ, cesnak, tymian
• bylinky a cherry paradajky na ozdobenie
• strúhanka, múka, vajcia
 
1. Chrbát nakrájajte na rovnaké kúsky, osoľte a obaľte v múke, vajciach a strúhanke, do ktorej ste pridali pomleté tekvicové jadierka. Vypražte v oleji.
 
2. Tekvicu nakrájajte na rovnaké kúsky a opečte na panvici s olivovým olejom, cesnakom, tymianom a osoľte. Ešte teplé dochuťte octom a cukrom.
 
Servírovanie
Teplý tekvicový šalát uložte na tanier, ozdobte bylinkami, cherry paradajkami, posypte opečenými tekvicovými zrnkami a polejte tekvicovým olejom. Vyprážaný chrbát uložte do stredu taniera.  Obmenou králika môžu byť kuracie prsia alebo bravčová panenka.
 

text a realizácia: Roman Chňapek
Foto: Dano Veselský, thinkstock.com
Zdroj: časopis môj dom ekoBývanie JAGA GROUP

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Foto dňa

Energeticky sebestačný mobilný dom ponúka plnohodnotné bývanie

Najnovšie knihy a časopisy

Môj dom 8/2019 v predaji


„Polovičný dom“ za polovičnú cenu




Predplatné

 

kúpiť v eshope

 

 

 

 

 

 

Najnovšie príspevky