Lahodná domáca paštéta

10.05.2013  |     

Upečte si s nami lahodnú domácu paštétu z bravčového bôčika a kuracej pečene

suroviny na 8 porcií

► 300 g kuracej pečene
► 500 g bravčového bôčika
► lyžička soli
► mleté čierne korenie
► muškátový oriešok
► 2 lyžičky čerstvého alebo sušeného tymianu
► 3 strúčiky cesnaku
► 2 – 3 lyžice koňaku, brandy alebo vína
 

Postup:

1. Surový bôčik pomeľte, pečienku rozmixujte a dochuťte – soľou, korením, nastrúhaným muškátovým orieškom, cesnakom, tymianom a koňakom. Hmotu nechajte cez noc odstáť v chladničke, aby sa ingrediencie spojili.
 
2. Na druhý deň: rúru si vyhrejte na 180 °C. Pripravenú zmes dajte do formy (ak chcete, môžete predtým formu vyložiť plátkami gazdovskej slaniny), vrch utlačte a prikryte alobalom (odporúčame ho prepichnúť, aby unikala para). Formu vložte do hlbšieho pekáča s horúcou vodou (voda musí siahať aspoň do polovice formy). Pečte približne hodinu a pol. Voda nesmie vrieť! 
 
3. Po vychladnutí nechajte paštétu odležať v chladničke aspoň 10 hodín. Vrch zakryte papierom na pečenie a zaťažte druhou formou alebo drevenou doskou so záťažou aspoň 1 kg.


Foto: thinkstock.com
Zdroj: časopis môj dom ekoBývanie JAGA GROUP

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Foto dňa

Energeticky sebestačný mobilný dom ponúka plnohodnotné bývanie

Najnovšie knihy a časopisy

Novinka!
Staviame a rekonštruujeme


95 tipov, ako postaviť kvalitný dom




Kúpiť v e-shope

Najnovšie príspevky