Vybavenie a doplnky pre váš bazén

13. 01. 2009
Zdieľať

Ak máte doma bazén a premýšľate nad jeho doladením pre zvýšenie vášho pohodlia, máme pre vás tipy a rady, čím všetkým ho môžete vybaviť. Bazénové doplnky pritom nepredstavujú žiadny zbytočný prepych, mnohé z nich sú veľmi dôležitými súčasťami každého bazéna.

Schodisko

Je nesporne najvýraznejším doplnkom, či už vonkajšieho alebo vnútorného bazéna, a zvyšuje pohodlný vstup do vody. Ocenia ho tak malí, ako aj veľkí plavci. Každé schodíky umožňujú komfortný vstup do bazéna, ale tiež predstavujú plochu na oddych alebo rozhovory s nohami ponorenými do vody. Jedno z najčastejšie volených schodísk je románske, ktoré sa umiestňuje na stenu. Má dve filtračné vrecia, čím sa stáva vhodné predovšetkým pre bazény väčších rozmerov.

Blower

Výtlačný ventilátor dopĺňa filtračné schodisko a dodáva mu možnosti vírivky. Zvyšuje pocit pohody a uvoľnenia.

Protiprúd

Opčný doplnok je možné použiť pre celú škálu filtrácií značky Desjoyaux. Výrazne zvyšuje výkon trysky, a tak vám umožňuje, aby ste sa mohli venovať skvalitňovaniu vašich plaveckých výkonov, alebo aby ste si mohli vychutnať lokálnu masáž. Protiprúd ocenia najmä majitelia menších bazénov, pretože im zabezpečí možnosť skutočne dobre si zaplávať.

Filtračná jednotka

Bezportubná filtrácia Desjoyaux je uložená na stene bazénu. Vynálezca a zakladateľ firmy ju prirovnával k závesnému motoru lode. Tým odpadáva akékoľvek potrubie okolo bazéna a prestupy v bazénovej vani, ktoré sú často zdrojom porúch a úniku vody. Filtračné jednotky sú k dispozícii v mnohých variantoch podľa estetického cítenia zákazníka a potrebného výkonu vzhľadom k veľkosti bazénu.

Liner

Desjoyaux ponúka silnú fóliu v mnohých farbách, napríklad v azúrovom a blankytne modrom odtieni či praktickú mozaiku. Pred natiahnutím lineru je potrebné dno i steny železobetonového bazénu dokonale vyluxovať. Liner sa kladie na suché dno, potom sa pomaly začne napúšťať voda a výstelka sa postupne dokonale vyhladí. Liner vďaka odsatému vzduchu priľne k stenám bazénu absolútne perfektne, bez jedinej škárky, vpustu či výpustu, kde by v budúcnosti mohol vzniknúť nejaký problém. Jeho veľkou výhodou je, že ho možno kedykoľvek vymeniť a bazén bude opäť ako nový. Vďaka zámkovej metóde trvá kompletné natiahnutie i prípadná výmena deň. S vystuženým linerom si možno dovoliť aj nové a neobyčajné nápady, ako sú napríklad ozdobné pätníky, po ktorých môžete prejsť z jedného brehu na druhý, podvodné barové stoličky alebo firemné logo vo farbách.

Bezpečnostné zábradlie

Ide o tzv. pasívnu ochranu, či už v lete alebo zime, no nemôže nahradiť dozor dospelých. Oceníte ho najmä vtedy, keď máte v dome malé deti, ktoré rozhodne vyžadujú zvýšenú pozornosť a rôznych foriem bezpečnostných opatrení nikdy nie je dosť.

Elektronický detektor

Upozorňuje na pád do vody. Ide o tzv. aquasenzor kombinovaný so solárnou sirénou. Je poháňaný lítiovou batériou s 10- ročnou životnosťou.

Kategória: Relax
Tagy: bazén desjoyaux
Zdieľať článok

Diskusia