5 trendov do vašej spálne pre rok 2019

13. 03. 2019 Zdieľať

Zaslúži si vaša spálňa malú zmenu? Alebo plánujete rovno veľkú rekonštrukciu? Pozrite sa, čo si pre nás tento rok bytoví dizajnéri pripravili a aké novinky by vás nemali minúť.

Nebojte sa betónu

Betón zaručene patrí medzi najmodernejšie materiály používané v interiéroch. Hoci v kuchyni sme si na neho už zvykli, do miestnosti určenej na spánok sa ho často pozvať bojíme. Spálňa je pre nás totiž miestom, kde chceme cítiť vrelosť, komfort a útulnosť domova. 

Tvrdý a studený betón v nás takéto pocity vyvolá len zriedka. Keď si ale vyberiete len pár kúskov, ako sú nástenné hodiny, svietniky alebo nočný stolík, vytvoríte veľmi moderné miesto s industriálnym nádychom bez toho, aby pôsobilo až príliš studeno a neprístupne.


5 trendov do vašej spálne pre rok 2019

2361135

Ty si moja, koralová

Zatiaľ čo v minulosti sa pre spálne odporúčali studené tóny, tento rok je všetko inak. Farbou roka 2019 sa totiž stala koralová. Teplé odtiene podľa bytových dizajnérov navodzujú pocit pokoja a relaxácie, vďaka ktorému sa vám bude krásne zaspávať. Korálová je navyše veľmi jasná a svieža, preto sa hodí aj do menších miestností s nedostatkom svetla. Vyskúšajte, ako vašej spálni pristanú koralové obliečky, niekoľko malých doplnkov – alebo napríklad celá koralová stena


5 trendov do vašej spálne pre rok 2019

2360577
Hilding Anders Česká republika a.s.

Tajomstvo divočiny

Veľké kvetinové potlače pripomínajúce džungľu sú tento rok in na šatách, vedľa s nimi ale nešliapnete ani v spálni. Obliečky s motívom rastlín doplňte o kvetináče s tými skutočnými kvetmi. Medzi najpopulárnejšie aktuálne patrí napríklad monstera alebo svokrin jazyk. Izbové rastliny fungujú ako čistička vzduchu a vám sa tak vďaka ich prítomnosti bude lepšie dýchať. Celkovú atmosféru podčiarknete aj využitím prírodných materiálov. Stále populárnejší je textil z ľanu alebo vlny, nábytok kúpte z masívneho dreva alebo ratanu. 


5 trendov do vašej spálne pre rok 2019

2360575
Hilding Anders Česká republika a.s.

Pomocníci v domácnosti

Bez práčky alebo umývačky riadu si dnes mnoho ľudí nedokáže predstaviť život. Moderné technológie vám ale pomôžu aj s ďalšími nepríjemnosťami. Nevstáva sa vám ľahko? Svetlo v spálni môžete naprogramovať tak, aby sa ráno samo pomaly a postupne rozsvietilo. Neradi polievate kvety? Existujú kvetináče, ktoré to urobia za vás. A ak pri odchode často zabúdate zatvoriť okno alebo zamknúť vstupné dvere, kúpte si systém, ktorý to zariadi automaticky. 

Spite ako kráľ

Túžba po čo najlepšom spánku sa odráža aj v trende luxusne vyzerajúcich spální. Ich základom je posteľ s kvalitným matracom. Už niekoľkú sezónu sú v kurze robustné vysoké posteľové čelá, ktorá sa môžu stať dominantou celej miestnosti. Ideálne spojenie tohto trendu a pohodlia predstavujú kontinentálne postele. Exkluzívny typ lôžka už nie je len výsadou päťhviezdičkových hotelov, pokojne si ho môžete zaobstarať aj domov. Pridajte pár doplnkov v zlatej farbe, závesy alebo vankúšiky z aktuálne veľmi moderného zamatu a pri zaspávaní sa budete cítiť ako kráľ. Bohatstvu zdravého spánku sa totiž nič nevyrovná.

ZDROJ PR článok spoločnosti Hilding Anders Česká republika a.s.

Kategória: Dizajn Spálňa
Tagy: interiérový dizajn osvetlenie posteľné obliečky trendy v spálni
Zdieľať článok