O Tendenciách a Vianociach

16. 12. 2009
Zdieľať

Dvakrát ročne sa schádzajú vo Frankfurte nad Mohanom záujemci o svet romantického umenia a dekorovania interiéru. Amiente a Tendencia sú dva najväčšie svetové veľtrhy ponúkajúce novinky aj pre domácnosť: sklo, porcelán, riad, bytové doplnky, darčeky, bižutériu a šperky. Pozrite sa spolu s nami, aké sú najnovšie trendy.



O Tendenciách a Vianociach

38887

Letné Tendencie sú vždy zamerané na Vianoce, a preto sú presýtené farbami a vôňami tohto zimného sviatku. Boli sme tam a videli, že tohtoročné Vianoce budú tradične v duchu červenej, bielej a zlatej farby a netradične absolútnym mixom dekorácií a farieb rôznych svetových kultúr. K aranžmánu sviatočných stolov sa pripoja krištáľové a rozličné brúsené kamene aranžované vo vencoch dlhých šnúr či bohatých stvolov. Očarilo nás mnoho technologických noviniek, ktoré umožnia človeku napríklad to, aby si na porcelánový tanierik, hrnček, misku alebo dózu napísal ceruzkou, čo potrebuje (na likvidáciu nápisu potom postačí obyčajná guma). A zaznamenali sme, že pokiaľ doma nebudete mať akýkoľvek kúsok (napríklad vázu) fialovej či tmavohnedej farby, nie ste práve „in“.


O Tendenciách a Vianociach

38892

Svetové trendy sa delia na niekoľko skupín pomenovaných ako „Modern living“, „Emotion“, „Joy“, „Passione“ a „Function“. Myslíte, že by ste sa dokázali do niektorej z týchto skupín zaradiť? Veľtrh totiž dokazuje, že si na ňom každý nájde niečo pre seba – puristicky orientovaný človek rovnako ako ten, kto miluje dekadenciu. Mladých rebelov potešia napríklad dekorácie hľadajúce korene v päťdesiatych rokoch – čiernobiele pásiky, bodky, veľké či malé krúžky. V pastelových tónoch vytlačených na pohároch a porceláne rozjasnia deň už po prvom rannom pohári mlieka, šálky čaju alebo kávy. Na svoje si prídu aj všetci tí, ktorí majú radi japonskú a čínsku kuchyňu – takmer všetky významné firmy ponúkajú súpravy tanierov, mís, misiek, tácok a ďalších drobností, ktoré si miniatúrne a farebné východné pokrmy vyžadujú. Doma by ste mali mať na zlepšenie nálady a pohody aj niekoľko oranžových a šťavnato zelených predmetov (misiek, váz, kvetináčov, hrnčekov), pretože tie vždy vykúzlia na vašich ústach príjemný úsmev a navodia optimistickú náladu.


O Tendenciách a Vianociach

38888

Skutočne dôležité je byť majiteľom aj porcelánového alebo skleneného kúska s dekoráciou kvetín. Tie sa v posledných dvoch rokoch objavili všade – na nábytku, kobercoch, podlahovinách, bytovom textile, doplnkoch i obkladovej keramike – a samozrejme aj na skle a porceláne. Najbližšie k súčasným trendom budete s porcelánom a sklom, na ktorom budú bohaté neobarokové vzory plné arabesiek a opulentných tvarov.


O Tendenciách a Vianociach

38890

Pokiaľ toto všetko nevlastníte, nevadí. Snažte sa k vianočnej výzdobe pristúpiť trochu netradične a hravo. Zmeňte stereotyp a prekvapte rodinu, ktorá čaká na zabehané rituály, pečivo a dekorácie. Svet chce byť slobodný, preto sa nebojte a buďte slobodný a svetový aj vy.














O Tendenciách a Vianociach

38896


O Tendenciách a Vianociach

38895


Vždy seriózna firma Alessi prináša v poslednom čase na trh rad veselých a vtipných produktov. Medzi ne patrí aj tohtoročná novinka – kolekcia mištičiek pre mačičky. (Alessi)


O Tendenciách a Vianociach

38891


O Tendenciách a Vianociach

38886


Kolekcia Golden Stars potvrdzuje, že k vianočnému stolu sa hodí zlato. (Leonardo)


Čo môže byť lepšie, ako pretepliť si zimný čas teplou červenou. Kolekcia Pomp. (ASA)



Kategória: Dizajn
Tagy: dekorácie interiérový dizajn Vianoce vyst výstava
Zdieľať článok

Diskusia