Quilt plný lásky aj bolesti

07. 09. 2006
Zdieľať

Spálňa je miestnosť, kde človek oddychuje a načerpáva novú energiu. Preto by mala pôsobiť upokojujúco, pozitívne a zároveň veselo. Takáto originálna, zaujímavá, možno aj veselá prikrývka takúto atmosféru vyvolá. A ak si ju vyrobíte sami, bude iste patriť k pokladom vašich vlastnoručne zhotovených prác.

Okrem vlastného brata mám aj niekoľko „pokrvných sestier“ (poznáte to, priateľky, ktorým by ste darovali aj vlastnú, prípadne priateľovu obliečku). A jedna z nich sa aj napriek tomu, že s priateľom žijú v spoločnej domácnosti viac ako tri roky a vzťah si už neidealizuje (ponožky predsa len patria už po jednom dni do práčky, veci sa naozaj neukladajú na zem a aj v ich kúpeľni platí Newtonov zákon), rozhodla vstúpiť s týmto mužom do posvätného zväzku manželského.


Quilt plný lásky aj bolesti

63638

Najväčším problémom v takejto situácii pre vás ako najlepšiu priateľku je: čím ich obdarujete – najmä ak v ich domácnosti nič nechýba? Malo by to byť niečo, čo bude jedinečné, užitočné a veselé. Keďže budúci manžel mojej priateľky je ešte aj lekár a je dosť háklivý na baktérie, ktoré na nás číhajú za každým rohom, sterilita je pol života. Premýšľala som a napadlo mi vyrobiť im quilt na posteľ, ktorý by chránil ich obliečky. Takýto darček sa cení, pretože je doň vložená láska, bolesť (neviete si predstaviť tie dopichané prsty) a v dnešnej dobe už aj drahocenný čas. A keďže „sestra“ je temperamentná, bláznivá a veselá, musí byť taká aj prikrývka.

Čo budete potrebovať:




  • Quilt plný lásky aj bolesti

    63639

    zelenú prikrývku na posteľ (IKEA)



  • oranžový filc


  • oranžové bavlnky na vyšívanie


  • oranžovú niť


  • krajčírsku kriedu


  • nožnice


  • šablóny na kvetiny


  • tie šikovnejšie a trpezlivejšie z vás môžu použiť aj koráliky

Postup práce

1. Z filcu podľa predlohy povystrihujeme oranžové kvetiny rôznych veľkostí. Filc je vďačný materiál, pretože ho netreba začisťovať a rýchlo sa s ním pracuje.

2. Kvetinky poukladáme na prikrývku a prichytíme špendlíkmi, aby sa nám neposúvali. Ak chceme, aby prikrývka vyzerala zaujímavo, aj keď sa vrchný kraj prehne (pozri obrázok), niekoľko kvetiniek rozložíme aj na rubovú stranu deky. Oranžovou niťou ich obšívacím stehom prišijeme.

3. Kriedou si na deku nakreslíme ozdobné slimáčiky a slučky. Niektoré kvetiny spojíme ozdobnou slučkou a iné ukončíme slimákom. Všetko vyšijeme oranžovou bavlnkou retiazkovým stehom. Môžeme použiť aj koráliky a za každým druhým stehom jeden navlečieme. Deka bude zaujímavejšia a koráliky sa budú na dennom svetle trblietať. Ja som ich, bohužiaľ použiť nemohla, pretože takýto quilt sa nedá prať v práčke, ale len chemicky čistiť. Keďže priateľka perie v práčke všetko, jednak preto, že nemá čas chodiť do čistiarne, a jednak preto, lebo by tam musela chodiť často, koráliky som nepoužila.













Quilt plný lásky aj bolesti

63640


Quilt plný lásky aj bolesti

63641


Quilt plný lásky aj bolesti

63642


Quilt plný lásky aj bolesti

63643


Quilt plný lásky aj bolesti

63644


Quilt plný lásky aj bolesti

63645

Kategória: Dekor
Tagy: dekorácie handmade prikrývka
Zdieľať článok

Diskusia