Tradičné netradične

14. 12. 2010
Zdieľať

Viete v čom je kúzlo tradície? Je štedrá. Možno si z nej požičať práve to, čo najviac vyhovuje nášmu vkusu, štýlu alebo momentálnemu zámeru.

Napríklad jednoduché, efektné a zároveň mnohoúčelové medovníčky, naše tradičné pečivo, môže poslúžiť nielen ako chutné sústo, ale aj ako dekorácia či darček, a to na Vianoce, Silvestra, Nový rok či pri hocijakej inej príležitosti. Či už si ich upečiete sami, alebo kúpite hotové, nezdobené aj zdobené, pomôžu vám pri výzdobe interiéru. Na doplnenie výzdoby môžete použiť aj iné materiály – sušené kvety, slamienky, šišky, vlašské orechy, vetvičky či jabĺčka.

 

Potešenie navyše

Tradičný medovníček s netradičnou žltočervenou polevou možno pridať k zabalenému darčeku alebo hoci aj k slávnostnému prestieraniu. Rovnako ich možno využiť na ozdobenie ihličnatého stromčeka či čečiny v kvetináči alebo vo váze.

Medovníkové menovky

Medovníčky pripevnené priadzou na tvrdších papierových kartičkách môžu poslúžiť ako zasadací poriadok pri slávnostnom vianočnom stolovaní alebo ako menovky na darčeky. Adventný veniec

Vytvoríte ho jednoducho: do kompozície z voľne uložených vlašských orechov namaľovaných zlatou farbou a šišiek z rôznych ihličnanov vložte štyri sviečky.

Kategória: Bývanie Dekor Doplnky Štýl
Tagy: nápady
Zdieľať článok

Diskusia