Tradičné netradične

13. 12. 2006
Zdieľať

Keď sa povie Vianoce, asi každému z nás v duchu zavonia vanilka a čokoláda, predstaví si zelené ihličie, biely sneh a červené vianočné gule, rozstrapkané biele papieriky, ktoré trčia spod staniolu salónky a veľkolepý koniec prskaviek. Vianoce sú jednoducho tradícia. Tradícia taká silná, že sa len ťažko zbavujeme trochu gýčových predstáv. Ako však vtesnať tradíciu do moderného interiéru? Jednoducho treba zabudnúť na stereotypy a pristúpiť k vianočnej výzdobe netradične.








Tradičné netradične

73076
Ingrid Patočková


Tradičné netradične

73075
Ingrid Patočková



Rozhodli sme sa vyzdobiť veľmi moderný, štýlom jednoduchý, až technický priestor v podobnom duchu – teda moderne. Vytvorili sme preto aranžmán v netradičných, ale trendových farbách a vybrali sme trochu menej tradičné doplnky – tradične vianočnú zelenú nedopĺňajú červená a zlatá, ale biela a strieborná v podobe antikorových nádob a stojanov. Dominantou celého vianočne ladeného priestoru je výšková dekorácia, akýsi netradičný vianočný strom vytvorený zo stebiel exotickej trávy.


















Tradičné netradične

73077
Ingrid Patočková


Tradičné netradične

73081
Ingrid Patočková


Tradičné vianočné gule sú aj v tomto aranžmáne v netradičnej bielej farbe, tentoraz však aj z netradičných materiálov – rotangový základ je zabalený v bielom vliselíne a omotaný strieborným drôtom. Aranžmán na plochej antikorovej tácke dopĺňajú priehľadné vianočné ozdoby, zelené orchidey, plody paviniča a drôt s krištáľovými sklíčkami.


Vianočnú pohodu stráži skupinka prútených anjelov. Do strohých línií moderného priestoru prinášajú trochu folklóru a tradícií v modernom poňatí.


Tradičné netradične

73078
Ingrid Patočková


Tradičné netradične

73079
Ingrid Patočková


K Vianociam neodmysliteľne patrí aj svetlo aj sviečok. V jednoduchej lineárnej kompozícii vládne biela, tradičné vianočné prvky, akými sú sviečky či sklenené gule, dopĺňajú menej tradičné kvety – antúrium a orchidea.


Dominantný kvetový aranžmán je vytvorený na plochej antikorovej miske z bledavky, lysiathusu a orchidey. Základom sú jednoduché rovné línie: kvety sú pozapichované do florexu v rade za sebou a aranžmán je jemne dotvorený vianočnými guľami – strohou a zároveň nežnou bielou a zaujímavou perleťovou.



Aranžmány by mali ladiť s jednoduchosťou moderného priestoru a strohým dizajnom zariadenia, preto sú všetky veľmi nekomplikované – farebnosť je striedma, jednotlivé prvky sú radené vedľa seba a vytvárajú jednoduché línie. Oblé tvary a kvety zároveň trochu znežnia strohé línie nábytku.

Za priestor ďakujeme predajni Roldor, doplnky zapožičali kvetinárstvo Bébel v centre Apollo a predajne J & R design a Flader.

Kategória: Dekor
Tagy: dekorácie Vianoce
Zdieľať článok

Diskusia