7 nápadov na vlastnoručne polepený interiér

19. 11. 2013
Zdieľať

Pomocou farebných lepiacich pások washi (vaši) môžete jednoducho vytvoriť nápadité a pritom nenákladné dekorácie a dať predmetom originálnu pečať. A keď sa vám zunujú, pásku môžete jednoducho odlepiť.


Zafixujte si spomienky  Farebnými páskami washi môžete pripevniť na stenu fotografie, plagáty, obrázky alebo výstrižky z časopisov. Obyčajná fádna stena sa tak zmení na osobitý obraz, ktorý sa môže meniť s pribúdajúcimi zážitkami alebo s novou inšpiráciou.

Zafixujte si spomienky Farebnými páskami washi môžete pripevniť na stenu fotografie, plagáty, obrázky alebo výstrižky z časopisov. Obyčajná fádna stena sa tak zmení na osobitý obraz, ktorý sa môže meniť s pribúdajúcimi zážitkami alebo s novou inšpiráciou.
photoxpress.com

Zafixujte si spomienky

Farebnými páskami washi môžete pripevniť na stenu fotografie, plagáty, obrázky alebo výstrižky z časopisov. Obyčajná fádna stena sa tak zmení na osobitý obraz, ktorý sa môže meniť s pribúdajúcimi zážitkami alebo s novou inšpiráciou.


Z obyčajného neobyčajné   Obyčajné fľaše sa môžu vďaka páskam washi zmeniť na veselé vázy a jednofarebné sklené svietniky získajú oživujúce vzory. Keď si pozvete na obed priateľov, dekorácie z pásky washi v rovnakom duchu na prestieraní či príboroch dodajú udalosti celkom inú atmosféru.

Z obyčajného neobyčajné Obyčajné fľaše sa môžu vďaka páskam washi zmeniť na veselé vázy a jednofarebné sklené svietniky získajú oživujúce vzory. Keď si pozvete na obed priateľov, dekorácie z pásky washi v rovnakom duchu na prestieraní či príboroch dodajú udalosti celkom inú atmosféru.
photoxpress.com

Z obyčajného neobyčajné 

Obyčajné fľaše sa môžu vďaka páskam washi zmeniť na veselé vázy a jednofarebné sklené svietniky získajú oživujúce vzory. Keď si pozvete na obed priateľov, dekorácie z pásky washi v rovnakom duchu na prestieraní či príboroch dodajú udalosti celkom inú atmosféru.

Pásky washi majú pôvod v Japonsku. Sú vyrobené z ryžového papiera a dajú sa nielen priliepať, ale aj ľahko odlepiť či popísať.


Nové farby na starý nábytok  Aj bielym jedálenským stoličkám môže prospieť trocha farby. Jednofarebná komoda zas ožije napríklad vďaka obdĺžnikom z pestrých stužiek, ktoré olemujú jej zásuvky, alebo zásluhou abstraktnej kompozície z farebne zladených pásov.

Nové farby na starý nábytok Aj bielym jedálenským stoličkám môže prospieť trocha farby. Jednofarebná komoda zas ožije napríklad vďaka obdĺžnikom z pestrých stužiek, ktoré olemujú jej zásuvky, alebo zásluhou abstraktnej kompozície z farebne zladených pásov.
photoxpress.com

Nové farby na starý nábytok

Aj bielym jedálenským stoličkám môže prospieť trocha farby. Jednofarebná komoda zas ožije napríklad vďaka obdĺžnikom z pestrých stužiek, ktoré olemujú jej zásuvky, alebo zásluhou abstraktnej kompozície z farebne zladených pásov.

Pásky washi nájdete napríklad na bellarose.sk, sashe.sk a ďalších stránkach, ktoré sa venujú kreatívnemu umeniu. Pri realizácii všetkých týchto nápadov sa použili pásky washi z allwashitape.bigcartel.com.


Aby sa deti nenudili   Keď sa začnú sychravé dni a deti sa nemôžu vybehať vonku, akoby s nimi šilo sto čertov. Ak nebývate v bytovke a máte doma dosť miesta, môžete im na podlahe vytvoriť pomocou pások washi škôlku na skákanie. Keď sa vonku vyčasí alebo sa hra deťom zunuje, jednoducho pásku odlepíte.

Aby sa deti nenudili Keď sa začnú sychravé dni a deti sa nemôžu vybehať vonku, akoby s nimi šilo sto čertov. Ak nebývate v bytovke a máte doma dosť miesta, môžete im na podlahe vytvoriť pomocou pások washi škôlku na skákanie. Keď sa vonku vyčasí alebo sa hra deťom zunuje, jednoducho pásku odlepíte.
photoxpress.com

Aby sa deti nenudili 

Keď sa začnú sychravé dni a deti sa nemôžu vybehať vonku, akoby s nimi šilo sto čertov. Ak nebývate v bytovke a máte doma dosť miesta, môžete im na podlahe vytvoriť pomocou pások washi škôlku na skákanie. Keď sa vonku vyčasí alebo sa hra deťom zunuje, jednoducho pásku odlepíte.


Nápaditý odkazovač  Drevené štipce na bielizeň namaľujte a prilepte ich napríklad na korkovú nástenku alebo na jednoduchý obrázok, ktorý zavesíte v predsieni (prípadne ho môžete nechať opretý na maliarskom stojane). Štipce polepte vzorovanými páskami washi a máte skvelé miesto na odkazy, nákupné zoznamy, nezaplatené šeky a ďalšie „písomnosti“.

Nápaditý odkazovač Drevené štipce na bielizeň namaľujte a prilepte ich napríklad na korkovú nástenku alebo na jednoduchý obrázok, ktorý zavesíte v predsieni (prípadne ho môžete nechať opretý na maliarskom stojane). Štipce polepte vzorovanými páskami washi a máte skvelé miesto na odkazy, nákupné zoznamy, nezaplatené šeky a ďalšie „písomnosti“.
photoxpress.com

Nápaditý odkazovač

Drevené štipce na bielizeň namaľujte a prilepte ich napríklad na korkovú nástenku alebo na jednoduchý obrázok, ktorý zavesíte v predsieni (prípadne ho môžete nechať opretý na maliarskom stojane). Štipce polepte vzorovanými páskami washi a máte skvelé miesto na odkazy, nákupné zoznamy, nezaplatené šeky a ďalšie „písomnosti“.

Možnosti využitia pásky washi sú takmer bezhraničné – ozdobíte ňou podlahu, steny, nábytok, doplnky… skrátka čokoľvek. Jediným limitom je vaša fantázia.


Personalizácia computra  Pracovisko vôbec nemusí byť neosobné. S páskou washi môžete vytvoriť zaujímavé dekorácie na rozličných škatuľkách na kancelárske drobnosti a prázdnu konzervu premeníte na pestrý stojan na ceruzky. Bez obrázka nemusí ostať ani notebook. Vždy budete vedieť, ktorý je ten váš – taký pekný bude určite len jeden. (Počítač: Apple)

Personalizácia computra Pracovisko vôbec nemusí byť neosobné. S páskou washi môžete vytvoriť zaujímavé dekorácie na rozličných škatuľkách na kancelárske drobnosti a prázdnu konzervu premeníte na pestrý stojan na ceruzky. Bez obrázka nemusí ostať ani notebook. Vždy budete vedieť, ktorý je ten váš – taký pekný bude určite len jeden. (Počítač: Apple)
photoxpress.com

Personalizácia computra

Pracovisko vôbec nemusí byť neosobné. S páskou washi môžete vytvoriť zaujímavé dekorácie na rozličných škatuľkách na kancelárske drobnosti a prázdnu konzervu premeníte na pestrý stojan na ceruzky. Bez obrázka nemusí ostať ani notebook. Vždy budete vedieť, ktorý je ten váš – taký pekný bude určite len jeden. (Počítač: Apple)


Originálna lampa za pár drobných  Načo kupovať tienidlo, keď tvar žiarovky je priam kultový? Na jednofarebnej stene lampa skvelo vynikne vďaka elektrickej šnúre a objímke, omotanej páskami washi v rozličných farbách. Za pár centov tak budete mať dizajnovú ozdobu nekonvenčného interiéru.

Originálna lampa za pár drobných Načo kupovať tienidlo, keď tvar žiarovky je priam kultový? Na jednofarebnej stene lampa skvelo vynikne vďaka elektrickej šnúre a objímke, omotanej páskami washi v rozličných farbách. Za pár centov tak budete mať dizajnovú ozdobu nekonvenčného interiéru.
photoxpress.com

Originálna lampa za pár drobných

Načo kupovať tienidlo, keď tvar žiarovky je priam kultový? Na jednofarebnej stene lampa skvelo vynikne vďaka elektrickej šnúre a objímke, omotanej páskami washi v rozličných farbách. Za pár centov tak budete mať dizajnovú ozdobu nekonvenčného interiéru.

Kategória: Dekor
Tagy: dekorácie washi
Zdieľať článok

Diskusia