Nič navyše, len Vianoce. Tipy na darčeky, ktoré majú zmysel

09. 12. 2019 Zdieľať

Vianoce sú predovšetkým o rodinnej pohode. Je to ale skutočne tak? Zrejme by sme na túto otázku dostali rôzne odpovede. Ako sa vrátiť k podstate Vianoc, prestať sa naháňať za zľavami v obchodoch a nekupovať zbytočnosti? Prečo by sviatky mali byť len o konzume – darujme našim blízkym to, čo reálne potrebujú. A ak nie, nie je nič zlé na opýtaní sa – veď cesta, akou prianie splníte je už na vás.

Zelené Vianoce

Čo to znamená? Menej zbytočností, viac užitočných darčekov, ktoré vieme využiť a ostanú s nami dlho. Darčeky bez jednorazovej hodnoty, ktorých vnútorná cena po skončení sviatkov nemizne. Detaily robia celkový obraz a my vám dokážeme, že Vianoce zďaleka nie sú iba o darčekoch. Ako si teda tento rok urobiť zelené Vianoce?


darčeky pod stromček

darčeky pod stromček
zemito

Kvalitné lokálne a bez odpadu

Kvalitné a poctivé výrobky človek potrebuje a vie využiť po celý rok, no darovať ich blízkym má ešte väčšiu váhu. Namiesto peknej vecičky, z ktorej sa vaši blízki budú radovať intenzívne, ale krátko, skúste cez tieto Vianoce ísť na to trošku inak. Skúsme sa postupne osamostatniť od rýchlej, nekvalitnej a neosobnej výroby a radšej darujme príjemné, kvalitné a prírodné výrobky, ktoré aj dlhšie vydržia. Jednoducho kvalita nad kvantitu – okrem praktického významu si váš darček budú vaši milovaní o to viac ceniť a vážiť. A nie len oni, ale aj naša planéta. Nehovoriac o baliacom papieri, ktorý možno nahradiť starými novinami, odloženým papierom z minulosti, alebo takýmto roztomilým vianočným vrecúškom, ktoré využijete dlho.


darčeky pod stromček

darčeky pod stromček
zemito

Päť tipov na zmysluplné darčeky

Včelobal 

Príjemný obrúsok na prikrytie, skladovanie a prenášanie jedla z prírodnej bavlny a včelieho vosku

Fľaša na vodu

Pevná a trvanlivá sklenená fľaša s kovovým držiakom, ktorý jej dodáva špeciálny lesk a štýl.

Bytový kompostér

Vedeli ste, že bio odpad tvorí až 45% obsahhu nášho odpadkového koša. Kompostovaním sa ho nielenže zbavíte, ale navyše vytvoríte veľmi hodnotný kompost, z ktorého sa vaše rastlinky od štastia zbláznia. Kompostovanie v byte jednoducho a štýlovo.

Púzdro na notebook

Púzdro na menší notebook o veľkosti 13 palcov z prateľného papiera.

Diár na rok 2020

Hebký a príjemný hand made diár z merino vlny na rok 2020.

ZDROJ PR článok spoločnosti JRK Waste Management s.r.o.

Kategória: Dekor
Tagy: darčeky Praktické rady Vianoce
Zdieľať článok