Vybavenie do záhrady, ktoré ocenia hlavne vaše deti

13. 03. 2019 Zdieľať

Pokiaľ máte záhradu a vaše ratolesti sa aj tak chodia hrať radšej na ihrisko do parku, tak to by ste pre nich mali pripraviť nejaké nové lákadlo, aby sa mohli poriadne vyblázniť aj doma. Čím môžete vašu záhradu vybaviť?

Detské záhradné domčeky

Záhradný domček nie je len ten, do ktorého schovávate náradie. Špecifickým druhom záhradných domčekov sú tie určené na detské hry. Stavebnicový systém môže okrem domčeka obsahovať aj schodíky, zábradlie a šmýkačku. Ak stojí vybraný model detského setu na „slepačích nôžkach“, teda nad úrovňou terénu, býva pod domčekom aj ohradené pieskovisko. Domčeky na chodúľoch, tj. vysokých nohách, sú veľmi obľúbené, pretože výška nožičiek je priamo úmerná diaľke šmýkačky. Niektoré modely detských záhradných domčekov vyzerajú ako chalúpka z kmeňa stromu, iné sú klasickým minizrubom s kompletným vybavením. Na aktívne využitie sú väčšinou určené deťom od troch rokov.


Vybavenie do záhrady, ktoré ocenia hlavne vaše deti

Vybavenie do záhrady, ktoré ocenia hlavne vaše deti
Hornbach

Šmýkačky, bunkre a trampolíny

Jednoduchším príbuzným detského domčeka sú hracie veže, ktoré sa skladajú z prístrešku, šmýkačky a pieskoviska. Súčasťou stavebnicového systému je okrem vyhliadky s ochranou hlavy aj ochranná sieť proti nevítaným návštevníkom (hlavne mačkám a vtáctvu), ktorí majú tendenciu sa v takejto veži šikovne zabývať.

Do záhradného programu na domáce využitie patria aj samostatne stojace šmýkačky a nespočetné množstvo záhradných hojdačiek. Od veľkých záhradných s poduškami a strieškou pre dve až tri osoby, až po jednomiestne drevené solitéry, ktoré možno zavesiť na vetvu stromu, na samostatne stojaci rám či trámik na terase. Deťom od štyroch rokov je určený jednoduchý hojdací tanier, ktorý nie je vôbec náročný na priestor a urobí veľkú radosť.


Vybavenie do záhrady, ktoré ocenia hlavne vaše deti

Vybavenie do záhrady, ktoré ocenia hlavne vaše deti
Hornbach

Novinkou sú certifikované šplhadlá a hrazdy, ktoré sa pripevňujú k pevnému základu. Duši malého športovca urobia radosť aj lezecké kamene – plastové alebo keramické, z ktorých možno v záhrade vykúzliť cvičnú horolezeckú stenu.

Priestorovo náročnejšie sú záhradné trampolíny. Slúžia na pretiahnutie celého tela, ale až deťom starším ako tri roky. Trampolíny mávajú nosnosť do 150 kg. Stabilitu zabezpečujú štyri nohy v tvare písmena U. Materiál odrazovej plochy je vyrobený zo špeciálneho polypropylénového materiálu s ochranou proti UV žiareniu, ktorý zaručuje dlhú životnosť. Neabrazívna hladká povrchová úprava bráni odreniu kože pri dopade. Záhradné trampolíny sú vybavené vnútornou ochrannou sieťou a prístupovým rebríkom s protišmykovou ochranou.

Detský záhradný nábytok

Deti samozrejme majú aj vlastný, rozmerovo prispôsobený záhradný nábytok. Okrem stolíkov, pevných aj skladacích stoličiek im dobre poslúži aj slnečník.

Pre mladých záhradníkov, ktorí chcú byť užitoční, sú určené tzv. vyvýšené záhony, drevená konštrukcia na stabilných nohách so širokým hrantíkom. Majú potrebnú výšku pre ergonomické držanie tela dieťaťa. Deti si v substráte nasypaného do kvetináča môžu vypestovať vlastné kvety, bylinky i zeleninu. Hrantík je prekrytý doskou, čím vzniká aj šikovný pracovný stôl. Doska zároveň chráni záhon na mohutných nôžkach pred domácimi miláčikmi aj vtákmi. Niektoré záhradné záhony sú vybavené aj skleníkovým krytom z fólie a sériou záhradníckeho náradia v detskej veľkosti.


Vybavenie do záhrady, ktoré ocenia hlavne vaše deti

Vybavenie do záhrady, ktoré ocenia hlavne vaše deti
Hornbach

Počas letného žiaru záhrade pristanú detské bazény pre najmenších aj pre odrastenejšie ratolesti. K tým je nutné postaviť kvalitný slnečník alebo ich zatieniť markízou s ochranou proti UV žiareniu. Bazén možno umiestniť aj do multifunkčného párty stanu, v ktorom sa čvachtajúce dieťatko skryje pred nebezpečnými lúčmi aj pred letnou dažďovou prehánkou. Neskôr gumový nafukovací bazén s nevyhnutnými hračkami a plávacími pomocníkmi môže nahradiť nafukovacia vírivka, kam sa zmestí celá rodina. Ak sa osvedčí, nastane čas zaobstarať si stabilnú vírivku alebo rovno bazén.

Relax na záhrade má nespočetné množstvo podôb. Pre deti sa môže stať ich súkromným detským ihriskom, pre iného sa jedná o priestor, kde sa darí kráse kvetín. Pre všetkých je ale záhrada synonymom aktívneho odpočinku, posedenia s priateľmi a nezabudnuteľných detských hier.

Zdroj: PR článok spoločnosti HORNBACH

Kategória: Záhradný nábytok
Tagy: bunkre Šmýkačky trampolíny vyvýšené záhony záhradný domček záhradný nábytok
Zdieľať článok