Výkonné stroje bez hluku a výfukových plynov

16. 05. 2016
Zdieľať

Stroje pre prácu v záhrade a lese poháňané benzínovými motormi poskytujú dostatok výkonu za akýchkoľvek podmienok. Dnes už však takýto výkon poskytujú aj stroje poháňané akumulátorom! Vďaka neustálemu vývoju akumulátorových výrobkov už moderné akumulátorové stroje poskytujú rovnaký výkon ako benzínové stroje.

Predstavte si klasický pracovný deň v lese alebo na záhrade. Svoju pílu alebo krovinorez ste museli najprv pripraviť na začiatku sezóny, pred prácou namiešať vhodnú palivovú zmes a počas práce ste sa potrebovali  chrániť proti hluku. Vdychovanie výfukových plynov vám na pracovnom komforte taktiež nepridalo. Akumulátorový stroj s rovnakým výkonom ako jeho benzínová verzia je  ľahší, a tým pádom sa s ním oveľa pohodlnejšie manipuluje pri práci. Vďaka akumulátorovému pohonu majú tieto produkty malé nároky na údržbu v porovnaní s benzínovým zariadením, keďže netreba tankovať palivo, meniť olej apod. Potom už len stačí stlačiť spínač a práca môže začať. Akumulátorový pohon neprodukuje žiadne emisie a navyše je oveľa tichší ako pri benzínový. Nízku mieru hluku určite ocenia aj susedia vo vašom okolí. 


Výkonný akumulátorový krovinorez Husqvarna

Výkonné stroje bez hluku a výfukových plynov
Husqvarna Slovensko s.r.o.


Výkonný akumulátorový krovinorez Husqvarna

Výkon už nie je prekážkou

Vďaka dlhému vývoju akumulátorových motorov Husqvarna, dnešné bezkomutátorové motory ponúkajú vysoký krútiaci moment pri nízkych otáčkach a majú o 25 % vyššiu účinnosť ako štandardné akumulátorové pohony. Vďaka vysokému krútiacemu momentu sa už dnes vyrovnajú benzínovým strojom.

Veľmi dôležité je aj celkové vyváženie strojov a umiestnenie rukoväte blízko ťažiska, vďaka ktorému prácu zvládnete pohodlnejšie a menej namáhavo. Akumulátorové stroje Husqvarna dnes disponujú aj technológiami, ktoré dokážu významne predĺžiť ich prácu. Jedná sa o technológiu savE, ktorá zníži otáčky elektromotora a akumulátor tak vydrží pracovať dlhšie. Akumulátor je navyše kompatibilný so všetkými akumulátorovými strojmi Husqvarna. Vďaka rýchlonabíjačke budete na prácu pripravení už za 35 minút, pričom akumulátor môžete nabíjať kedykoľvek. 


Úprava živých plotov už nemusí byť ťažká

Výkonné stroje bez hluku a výfukových plynov
Husqvarna Slovensko s.r.o.


Úprava živých plotov už nemusí byť ťažká

Široké spektrum výrobkov

Akumulátorové stroje Husqvarna zahŕňajú široký sortiment pomocníkov na záhradu aj do lesa. 

Reťazová píla už dávno nemusí byť len na benzínový pohon. Dobrým príkladom je určite model Husqvarna 536Li XP, ktorá sa svojimi výkonmi bez problémov môže rovnať benzínovým strojom. Táto píla dosahuje rýchlosť reťaze až 20 m/s. Na jedno nabitie akumulátora dokáže vykonať rovnakú prácu ako benzínový stroj na jednu nádrž, pričom prevádzkové náklady sú neporovnateľne nižšie.


Akumulátorový vyžínač Husqvarna

Výkonné stroje bez hluku a výfukových plynov
Husqvarna Slovensko s.r.o.


Akumulátorový vyžínač Husqvarna

Akumulátorové vyžínače a krovinorezy sa v porovnaní s benzínovými verziami vyznačujú oveľa lepšou kultúrou chodu, žiadnymi emisiami a zníženou hlučnosťou. Akumulátorové fúkače možno vybaviť s veľkými chrbtovými akumulátormi s veľkou kapacitou a ergonomickými popruhmi pre pohodlné nosenie.

S akumulátorovým riderom Husqvarna budete kosiť trávnik pohodlne až 90 minút od plného nabitia. Vďaka kĺbovému riadeniu, pohonu zadných kolies a kosiacim mechanizmom uloženým vpredu, vám poskytne prvotriednu manévrovateľnosť.

Viac o akumulátorových strojoch Husqvarna sa dozviete na www.husqvarna.sk.

PR článok spoločnosti Husqvarna Slovensko s.r.o.

Kategória: Záhradná technika
Tagy: záhradná technika
Zdieľať článok

Diskusia