Ako vybrať gril na dokonalú grilovačku

19. 03. 2018 Zdieľať

Čo všetko musíte urobiť, keď vás pozvú na večeru? Dokončiť prácu, odložiť náradie, prezliecť sa, umyť sa a chváliť. Čo všetko musíte urobiť pred dokonalou grilovačkou? Všetko nechať tak, zapáliť gril a hodiť mäso na mriežku.

Pripravte si zázemie

Grilovačka na slnku bez možnosti si niekde sadnúť, nie je úplne ideálna. Máme pre vás dva geniálne tipy, ako si rýchlo a ľahko pripraviť parádne posedenie. Základom je pivný set. Ľahká kovová konštrukcia a lakované drevo vám zaručia jednoduchú manipuláciu a praktickú údržbu. Jeden stôl a dve lavice pre desať ľudí sú dodávané v balíku 50×220 cm a za necelú minútu máte miesto pre vašich hostí. Stôl vám navyše môže poslúžiť aj ako pracovná plocha. Aby ste sa mohli v kľude najesť a potom si zahrať napríklad karty, bez toho aby na vás pieklo slnko, zadovážte si markízu. Ak však nemáte možnosť markízu doma nainštalovať, tak bude pre vás ideálnym a flexibilným spoločníkom výkyvný slnečník
Najobľúbenejší slnečník má priemer 3 metre, pre balkóny je najpoužívanejší rozmer 210×140 cm. Vďaka vyosenej bočnej tyči ho môžete naklápať podľa potreby a vďaka krížovému oceľovému stojanu ho neodfúkne ani silný vietor.


Ako vybrať gril na dokonalú grilovačku

2141597
Hornbach

Rozpáľte gril s vôňou dreva

Dnešné grily na drevené uhlie fungujú na princípe teplovzdušnej rúry. Ako palivo používajte drevené brikety alebo drevené uhlie. Brikety z tvrdého dreva sú lepšie, pretože nedymia, majú vyššiu výhrevnosť, dlhšie horia a môžete ich znovu podpáliť. Nevýhodou dreveného uhlia je jeho rôzna veľkosť, takže žiara nie je rovnomerná a nie je možné ho opätovne podpáliť. Pri skladovaní môžu brikety i uhlie zvlhnúť, preto ich pred použitím nechajte hodinku preschnúť na slnku. Máme pre vás dva tipy, ktoré vám pomôžu pri zakladaní ohňa. Prvým tipom je zapaľovací komín. Položte na gril dve kocky Pepa alebo dva kusy prírodného podpaľovača a zapáľte. Postavte na ne zapaľovací komín naplnený briketami alebo uhlím a nechajte rozhorieť. Hneď ako sa hore objavia prvé rozžeravené uhlíky, odstráňte komín, uhlíky rovnomerne rozložte a začnite grilovať. Druhým tipom je tekutý podpaľovač, ktorým postriekate palivo a máte hotovo. Má to však aj jednu nevýhodu. Keď použijete viac podpaľovača, môže vám ním napáchnuť jedlo. Keď ho naopak dáte málo, tak sa uhlie alebo brikety nemusia rozhorieť.


Ako vybrať gril na dokonalú grilovačku

2141603
Hornbach

S plynovým grilom ľahko a rýchlo

Výhodou plynového grilu je jeho rýchle uvedenie do prevádzky stlačením elektronického zapaľovania. Plameň môžete regulovať na dvoch až piatich horákoch (podľa typu a veľkosti grilu) a teplotu strážiť pomocou zabudovaného teplomeru. Poklop na grile zabezpečuje rovnomernú cirkuláciu vzduchu. Väčšina grilov má i bočné a spätné horáky, a grilovať tak môžete bez obáv až dovtedy, kým nespotrebujete celý obsah propán-butánovej nádoby. Potom ju jednoducho vymeníte a varíte ďalej.


Ako vybrať gril na dokonalú grilovačku

2141599
Hornbach

Grilujte kdekoľvek a kedykoľvek

Pre elektrický gril sa rozhodne ten, kto si chce ušetriť čas a starosti a nemôže si dovoliť grilovať nad otvoreným ohňom. Elektrický gril je dobrá varianta na cesty, návštevy a rýchle pohostenie. Elektrický gril má krátku dobu zahrievania a ľahkú údržbu. Niektoré typy je dokonca možné umývať v umývačke riadu. Bezpečnostný spínač gril automaticky vypne v prípade odobratia roštu.


Ako vybrať gril na dokonalú grilovačku

2141605
Hornbach

Príslušenstvo, bez ktorého sa pri grilovaní nezaobídete

Zapaľovacie komíny a zapaľovače vám uľahčia rozkurovanie v kotlíkových griloch na drevené uhlie a urýchlia rozhorenie. Môžete si vždy vybrať zo širokého sortimentu zápaliek, pevných, parafínových a petrolejových podpaľovačov, drevitej vlny, ekologických, tekutých alebo gélových podpaľovačov a keramických brikiet. Pri grilovaní nesmie chýbať grilovací rošt, dosky a všetky tie kliešte, špízy, obracačky alebo lisy na hamburgery. Dobrú chuť.

ZDROJ: PR článok spoločnosti Hornbach

Kategória: Záhradná technika
Tagy: elektrické grily grily na drevené uhlie plynové grily
Zdieľať článok