04. 12. 2009
Zdieľať

Aby sa vám odstrihnuté konáre stromov a kríkov či pokosená tráva nehromadili niekde v kúte záhrady, môžete ich spracovať pomocou drviča alebo štiepkovača záhradného odpadu.

Drviče konárov rozdrvia drevný odpad na jemnú drvinu, ktorú potom vložíte spolu s ďalším odpadom do kompostu. Štiepkovače zase dokážu rozdrviť väčšie konáre na štiepky, ktoré môžete využiť ako palivo do kozubových pecí alebo ako náhradu za mulčovaciu kúru.
 


Poriadok v záhrade

231665


Poriadok v záhrade

231666

Elektrický záhradný drvič s rezným mechanizmom Viking GE 105. Potrebný výkon drviča zaisťujú silné motory a špeciálny systém nožov Multi-Cut. Na rozvetvený materiál a mäkkú hmotu sú k dispozícii dva plniace otvory. Elektromechanický bezpečnostný uzáver blokuje spustenie rezných nožov pri čistení stroja, keď je zložený vkladací lievik. Bezpečnostný vypínač, integrovaná ochrana proti spusteniu po výpadku napájania. Výkon motora 2,2 kW, hrúbka konárov 35 mm. Cena 299 € (9 008 Sk). Veľmi silný štiepkovač Viking GE 150 s otvorom v tvare ďatelinového lístka, ktorý zaisťujú pohodlné plnenie a chráni ruky. Pomocou výkonného motora a špeciálneho systému nožov spracuje aj hrubšie konáre na materiál. Multi-Cut 150 s rezným diskom so zníženou hlučnosťou, sendvičovou konštrukciou a otočnými reznými nožmi. Silný motor s výkonom 2,5 kW zaistí optimálne drvenie. Elektromechanický bezpečnostný uzáver blokuje spustenie rezných nožov pri čistení stroja, keď je zložený vkladací lievik. Cena 359 € (10 815 Sk).

 


Poriadok v záhrade

231657

 

Do kompostéra K 700 sa zmestí až 720 litrov biomasy. Jeho ihlanovitý tvar zaručuje lepšiu stabilitu a pevnosť. Vrchnák s pántmi umožňuje otváranie jednou rukou. Je na ňom otočný ventil slúžiaci na reguláciu prestupu vzduchu. V päte kompostéra sú bočné dvierka na vyberanie vyzretého kompostu. Voľné dno zabezpečuje kontakt s pôdou a možnosť prístupu užitočných mikroorganizmov, červov a dážďoviek. Rozmery: 118 × 94 × 94, hmotnosť 17,5 kg. Cena 119 € (3 585 Sk). Predáva Mountfield. 03 Benzínový drvič Atika DB 402 vďaka výkonnému štvortaktnému motoru Briggs & Stratton, štiepkovacím a 24 drviacim nožom drví konáre až do priemeru 8 cm. Prístroj má celokovovú konštrukciu. Predáva Mountfield.

V kompostéroch z recyklovaného polyetylénu možno zužitkovať až 30 % celkového domového odpadu, ktorý by inak skončil bez úžitku na skládke. Môžete do nich ukladať nielen pokosenú trávu, ale aj burinu, nadrvené konáre, nafúkané lístie a všetok ďalší záhradný i domový odpad.

Kategória: Záhrada a exteriér Záhradná technika
Tagy: drvič štiepkovač záhrada
Zdieľať článok

Diskusia