Kvalitné okenné kovanie predĺži životnosť vášho okna

24. 10. 2012 Zdieľať

Okenné kovanie môžeme prirovnať k pomyselným svalom, vďaka ktorým sa okno dostáva do pohybu. Pri jeho výbere by sme preto mali klásť dôraz najmä na kvalitu, ktorá oknu zaručí dlhú životnosť a užívateľovi bezpečnosť.

Okenné kovanie môžeme podľa pohybu krídla rozdeliť do troch rôznych kategórií. Prvú tvoria otváravé, sklopné a otváravo-sklopné okná. V druhej nájdeme posuvno-sklopné a v poslednej zdvižno-posuvné. Najčastejšie sa u nás využíva okno s kovaním otváravo-sklopným. Sklopné okno sa zas využíva ako malé ventilačné okno v komorách. Pre terasové okná sú charakteristické rôzne typy posuvných kovaní. Okenné prvky v tomto prípade pozostávajú z minimálne jedného fixného a jedného posuvného krídla.


Kvalitné okenné kovanie predĺži životnosť vášho okna

Kvalitné okenné kovanie predĺži životnosť vášho okna
MACO – Kovanie, s. r. o.

 
Okná a terasové dvere však predstavujú pre zlodejov najľahší vstup do domu. Proti násilnému vypáčeniu je okno potrebné vybaviť bezpečnostným okenným kovaním z produkcie spoločnosti MACO – Kovanie. To obsahuje nielen bezpečnostné čapy, ale aj uzávery a okennú kľučku. Po zavretí okna okennou kľučkou sa hlavička bezpečnostného čapu zasunie do drážky uzáveru a vytvorí tak pevný zámok. Bez bezpečnostnej kľučky s blokovacím tlačidlom alebo zámkom je zabezpečenie okna nedostatočné. Kľučka so zámkom plní aj funkciu detskej poistky.
 
Kontakt:
 
MACO – Kovanie, s. r. o.
Murgašova 2, 
SK – 949 01 Nitra
TEL +421 376 515 419
Kategória: Aktuality Okná
Tagy: maco
Zdieľať článok