Strešné okná s dažďovými senzormi najnovšej generácie

20. 05. 2013 Zdieľať

Spoločnosť VELUX, ktorá patrí k lídrom v inovácií kvalitných strešných okien, uviedla na trh technologicky vyspelejšie senzory dažďa. Inovované senzory dažďa sa vyznačujú zvýšenou a presnejšou citlivosťou na dážď. Dažďový sen-zor automaticky zavrie okná s prvými kvapkami dažďa. Zabráni tak prípadným škodám, ktoré môže voda v interiéri spôsobiť.

Najmodernejší senzor dažďa pre nové aj staršie strešné okná

Spoločnosť VELUX aktualizovala piezo technológiu senzorov dažďa, ktoré ponúka ako štandard systému solárne napájaných strešných okien VELUX Solar. Technológiu dažďových senzorov môžu využiť tiež majitelia už nainštalovaných strešných okien VELUX s manuálnym ovládaním, a to prostredníctvom ovládacieho setu, ktorý premení ich okno na diaľkovo ovládané. „Dažďový senzor je založený na piezo technológii a je senzitívny na zvuk. Keď dážď začne dopadať na strechu a okno, zaktivizuje sa mechanizmus na zatvorenia okna. Aby sme sa uistili, že tento senzor pracuje správne vo všetkých ročných obdobiach, bol testovaný celý rok a vystavený nespočítateľným zvukovým podmienkam,” hovorí Ing. Tomáš Švec, produktový manažér spoločnosti VELUX SLOVENSKO.
 

Strešné okná s dažďovými senzormi najnovšej generácie

Strešné okná s dažďovými senzormi najnovšej generácie
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Dažďový senzor chráni interiér 

Strešné okno VELUX s dažďovým senzorom sa automaticky úplne zavrie, keď začne pršať. Dažďová voda sa tak nedostane do interiéru a nehrozí zničenie nábytku a iného zariadenia. Užívatelia tak môžu vetrať bez toho, aby museli byť v strehu, keby začalo pršať. „Záujemcovia si môžu kúpiť elektricky ovládané strešné okno s už namontovaným dažďovým senzorom. V prípade manuálne ovládaného strešného okna môžu ho vylepšiť pomocou systému KSX 100, ktorý zahŕňa fotovoltický panel, motor na otváranie a zatváranie okna, inteligentný diaľkový ovládač a, samozrejme, piezo dažďový senzor,“ dodáva Tomáš Švec.
Diaľkové ovládanie má niekoľko programov, ktoré šetria energiu, vytvárajú príjemnejšiu vnútor-nú klímu a poskytujú väčšie pohodlie domova. To znamená, že strešné okno sa postará o seba úplne samo. 
 

Strešné okná s dažďovými senzormi najnovšej generácie

Strešné okná s dažďovými senzormi najnovšej generácie
VELUX SLOVENSKO spol. s r. o.

Dôkladne testovaná kvalita

VELUX Integra systém je dostupný v solárnej a elektrickej verzii. Dažďový senzor vo verzii na solárny pohon pracuje tak, že zatvárací mechanizmus sa aktivuje ako reakcia na zvukové vib-rácie dažďa dopadajúceho na strechu. Systém má veľmi jemne vyladenú technológiu, aby našiel presne tú správnu úroveň zvukových vibrácií, ktoré vyvolajú uzatvárací mechanizmus. „Okno sa nesmie zavrieť na náhly hluk, ak neprší. Systém zároveň reaguje včas, keď dážď len začína padať. To je dôvod, prečo skupina VELUX zmodernizovala svoju technológiu v dažďových senzoroch na solárny pohon. Viac ako rok sme dôkladne testovali rôzne varianty riešenia,“ uzatvára Tomáš Švec.
 
Viac informácií nájdete na www.velux.sk
Kategória: Aktuality Okná
Zdieľať článok