Okno, ktoré udrží teplo v dome

23. 05. 2013
Zdieľať

K dôležitým prvkom, ktoré sa podieľajú na znížení tepelných strát a udržaní tepla v dome, patria okná. Zásadným parametrom pri ich výbere je pritom súčiniteľ prechodu tepla Uw – čím je nižší, tým sú straty energie menšie.

„Pozor by ste si však mali dať na to, že niektorí výrobcovia namiesto súčiniteľa Uw pre celé okno uvádzajú súčiniteľ Ug iba pre zasklenie, čo neodráža skutočnú úroveň tepelných strát,“ radí Peter Grocký, obchodný manažér firmy Oknoplast. Spoločnosť uviedla ako prvá v Európe na trh trojkomorové štvorsklo s hrúbkou skla iba 3 mm a komorami vyplnenými argónom, ktoré dosahuje súčiniteľ prechodu tepla len Ug = 0,4 W/(m2.K). Takéto zasklenie má teda tepelnoizolačné vlastnosti až o 40 % lepšie než tradičné dvojsklo.


Okno Winergetic Premium Passive od spoločnosti Oknoplast spĺňa aj náročné požiadavky pasívnych domov (súčiniteľ prechodu tepla Uw  0,8 W/(m2.K). Je vybavené špeciálnym tepelným zosilnením – oceľový profil výstuhy je spojený so živicovou tepelnou vložkou a pri použití trojkomorovej sústavy skiel vyplnenej kryptónom klesá hodnota Uw pre celé okno až na 0,6 W/(m2.K).

Okno Winergetic Premium Passive od spoločnosti Oknoplast spĺňa aj náročné požiadavky pasívnych domov (súčiniteľ prechodu tepla Uw 0,8 W/(m2.K). Je vybavené špeciálnym tepelným zosilnením – oceľový profil výstuhy je spojený so živicovou tepelnou vložkou a pri použití trojkomorovej sústavy skiel vyplnenej kryptónom klesá hodnota Uw pre celé okno až na 0,6 W/(m2.K).
Oknoplast

Okno Winergetic Premium Passive od spoločnosti Oknoplast spĺňa aj náročné požiadavky pasívnych domov (súčiniteľ prechodu tepla U 0,8 W/(m2.K). Je vybavené špeciálnym tepelným zosilnením – oceľový profil výstuhy je spojený so živicovou tepelnou vložkou a pri použití trojkomorovej sústavy skiel vyplnenej kryptónom klesá hodnota Uw pre celé okno až na 0,6 W/(m2.K).

Kategória: Aktuality
Tagy: okná plastové okná
Zdieľať článok

Diskusia