Ľahké asfaltové šindle pre zastrešenie altánku či záhradného domčeka

15. 07. 2013 Zdieľať

Prichádza čas stvorený pre úpravu a skrášľovanie záhrady či okolia rodinného domu. Mnohí šikovní domáci majstri sa práve teraz púšťajú do stavby nového altánku, záhradného domčeka či garážového prístrešku. Zastrešenie menších stavieb, ktoré dotvárajú celkovú kulisu bývania, uľahčujú Hobby šindle od spoločnosti Icopal.

„Hobby šindle sú ľahké asfaltové šindle určené pre šikmé strechy so sklonom od 20° do 70°. Patria k spoľahlivým a cenovo dostupným riešeniam zastrešenia, ktoré len minimálnym spôsobom zaťažia váš domáci rozpočet,“ zdôrazňuje Ing. Pavol Pekar, produktový manažér Icopal a. s.

Maximálne odolné a cenovo prístupné 

Hobby šindle s hrúbkou 2,8 mm majú primeraný obsah asfaltu na sklenenej rohoži a kryciu vrstvu na báze špeciálneho oxidovaného asfaltu s plnidlom. Na vrchnej strane sú šindle opatrené hrubým farebným minerálnym posypom a lepiacimi bodmi, na spodnej strane jemným posypom a pásikom separačnej fólie. „Hobby šindle predstavujú flexibilný systém zastrešenia, ktorý vyhovuje požiadavkám na jednoduchú a rýchlu aplikáciu, dlhú životnosť a estetické stvárnenie každej strechy. Navyše sú cenovo dostupné, takže stavba altánku či garážového prístrešku sa nepredraží. Ich odporúčaná cena je 7,40 eur za m2,“ hovorí P. Pekar. Aj keď sa Hobby šindle od spoločnosti Icopal vyznačujú nižšou hmotnosťou, sú odolné proti poveternostným vplyvom, vlhkosti či UV žiareniu. Odolnosť proti tečeniu si zachovávajú až do teploty 90°C. Hobby šindle sú dostupné v niekoľkých farebných odtieňoch a dvoch tvaroch – bobrovka a obdĺžnik.



Ľahké asfaltové šindle pre zastrešenie altánku či záhradného domčeka

Ľahké asfaltové šindle pre zastrešenie altánku či záhradného domčeka
Icopal a.s.

Jednoduchá a rýchla aplikácia 

<Šikovný domáci majster zvládne zastrešenie drobnej stavby s Hobby šindľami už v priebehu niekoľkých hodín. Kladenie Hobby šindľov je totiž jednoduché a rýchle. Ich aplikáciu na strechu uľahčuje najmä ich nízka hmotnosť, ale aj tvarovateľnosť a prispôsobenie sa povrchu strechy. Hobby šindle sa spracovávajú mechanickým 

kotvením, pričom sa prichytávajú pozinkovanými alebo hliníkovými klincami. K účinnejšiemu vzájomnému spojeniu napomáhajú tiež lepiace body, ktoré sa nachádzajú na vrchnej strane šindľov. Pri kladení šindľov treba dávať pozor na ich vzájomné prekrytie – vrchný rad šindľov musí čiastočne prekrývať ten spodný. Iba tak možno vytvoriť odolnú a vodotesnú strešnú krytinu.

Viac informácií na www.icopal.sk

Kategória: Aktuality Strecha, podkrovie
Tagy: icopal
Zdieľať článok