Kaliteľné lakované sklá

19. 12. 2014
Zdieľať

Škála lakovaných skiel Lacobel T spoločnosti AGC zahŕňa 15 módnych farieb, sú šetrné k životnému prostrediu a získali certifikát Cradle to Cradle CertifiedTM Silver.

Lakované sklo určené k tepelnému spracovaniu je odolnejšie, pevnejšie, bezpečnejšie a úspešne prešlo hodnotením v  5 kategóriách kvality:
• výrobok je bezpečný pre ľudské zdravie;
• výrobok samotný a systém výroby umožňuje obnovu a znovu využitie materiálu, napr. recyklácia;
energeticky účinná výroba a využívanie obnoviteľných zdrojov energie;
efektívne využívanie vody, čoho výsledkom je maximálna kvalita vody po jeho použití;
• spoločnosť je aktívna v oblasti spoločenskej zodpovednosti.

Strieborný certifikát Cradle to Cradle pre Lacobel T rozšíril portfólio produktov, ktoré doposiaľ toto ocenenie získali (skla Lacobel, Matelac, Mirox a Matelux) a spoločnosť AGC tak môže ponúknuť širšie možnosti použitia výrobkov šetrných k životnému prostrediu. Ploché skla nachádzajú svoje uplatnenie v interiéry (celosklenené dvere, sklenené priečky, drobný nábytok, obklad steny a i. v exteriéry (výplne dverí a okien, sklenené fasády, svetlíky a pod.).

Chcete sa dozvedieť viac o širokej škále sklárskych výrobkov ocenených C2C, navštívte www.yourglass.com alebo www.c2ccertified.org/products

Medzi firmy, ktoré za svoje výrobky získali ocenenie Cradle to Cradle patrí napr. ECOVER (Čistiace prostriedky), Ytong, Wienerberger (stavebné materiály) alebo výrobca kancelárskeho nábytku Herman Müller či Steelcase, Inc.


Kaliteľné lakované sklá

1474291

* Cradle to Cradle Certified je certifikační známka udeľovaná spoločnosťou „Cradle to Cradle Products Innovation Institute“.

Kategória: Aktuality Materiály
Zdieľať článok

Diskusia