Na psích a mačacích priateľoch ľudia nešetria

20. 09. 2016
Zdieľať

Slováci svojich zvieracích priateľov milují a rozhodne na nich nešetria. Skoro každá druhá domácnosť má doma štvornohého miláčika, ktorý niekedy zastáva dokonca aj miesto detí. Na starostlivosti oň je to vidieť rovnako, ako na peniazoch, ktoré majitelia dajú za krmivo.

Posledne zmienené náklady sa však veľkorysým majiteľom niekoľkonásobne vrátia, pokiaľ vsadia na holistické krmivo. Kvalitná prirodzená strava umožní psovi či mačke zdravý a radostný pohyb plný vitality a zníži zdravotné riziká, takže majiteľ ušetrí za veterinárnu starostlivosť a predĺži sa aktívny život zvieraťa. 


Na psích a mačacích priateľoch ľudia nešetria

1832693
Mountfield

Holistické neznamená drahé!

Je preto pochopiteľné, že sa takzvané holistické alebo celostné krmivá tešia čím ďalej väčšej obľube. Rešpektujú totiž prirodzené potreby psov a mačiek. Neobsahujú obilniny, kukuricu ani sóju – tým, že sú bezlepkové, nevyvolávajú alergiu. Nájdete v nich hlavne živočíšne bielkoviny z čerstvého a sušeného mäsa, doplnené minerálmi, vitamínmi a bylinkami. Na trhu sa tieto špičkové krmivá dajú kúpiť v rôznych cenových reláciách, niektoré – napr. značka Starvita v predajniach Mountfield –  aj za veľmi priaznivú cenu.

„Bezobilné holistické superprémiové krmivo StarVita  sa zložením vracia späť k prírode. Neobsahuje žiaden lepok, nieto ešte umelé farbivá alebo pridaný cukor. Predstavuje teda ideálne riešenie pre majiteľov zvierat, ktoré trpia alergiou alebo majú inak problémové zažívanie. StarVita však nie je len krmivo pre citlivé psy, práve naopak: ide o špičkové granuly, spĺňajúce nutričné požiadavky na výživu psov a mačiek všetkých vekových kategórií a špecifických životných fáz,“ konštatuje odborník na krmivá spoločnosti Mountfield Ondřej Pejčoch.
 
„Navyše ich v Mountfielde ponúkame za výrazne nižšie ceny, než je na trhu obvyklé. Predaj krmiva totiž berieme ako službu zákazníkom. Jej podstatou je ponúknuť krmivo vo vynikajúcej kvalite, rovnakej, ako pri ostatných superprémiových značkách, ale výrazne lacnejšie. Ceny krmív na slovenskom trhu sú totiž zbytočne vysoké a my chceme, aby kvalitné krmivo mohol dopriať svojmu miláčikovi každý,“ dodává.

Čo by malo obsahovať holistické krmivo? 

•  Vysoký podiel kvalitného čerstvého a sušeného mäsa
•  Minerály a vitamíny, ktoré zaisťujú regeneráciu, detoxikáciu a správne fungovanie organizmu
•  Bylinky, prebiotiká a prírodné antioxidanty podporujúce trávenie, imunitu a tvorbu krvi. Vďaka nim krmivo nezaťažuje tráviaci aparát a upratanie exkrementov je jednoduchšie. Tomu napomáha aj výťažok z americkej palmy Yucca schidigera, podporujúci látkovú výmenu.
•  Vitamín E a L-karnitín pre zdravé srdce
•  Lososový olej s omega-3 a 6 mastnými kyselinami pre zdravé srdce, cievy a mozog. Blahodárne pôsobí tiež na kvalitu srsti, predovšetkým v spojení s pivovarskými kvasnicami, bohatým zdrojom vitaminov B.
•  Chondroprotektíva urýchľujúce regeneráciu kĺbovej chrupavky. Tie chránia kĺby šteniat v dobe rastu, podporujú ich činnosť u psov v plnej sile a pôsobia preventívne proti artróze u starších psov.
•  Riasu Chlorella na regeneráciu a hojenie prípadných raniek
•  Zložky určené pre dentálnu hygienu, fungujúce ako prevencia zubných kazov – napríklad vitamín C, ktorý má antibakteriálne účinky. Na ňom je založený aj princíp Stay Clean, ktorý obsahuje krmivo Starvita a vďaka ktorému dochádza k obmedzeniu pôsobenia patogénnych baktérií v dutine ústnej a zníženiu tvorby zubného povlaku.


Na psích a mačacích priateľoch ľudia nešetria

1832689
Mountfield

Holistické krmivo by malo tiež brať do úvahy veľkosť granúl. Tie musia byť pre psy malých plemien niekoľkonásobne menšie, než pre veľké psy, čo má dobrý dôvod. Malou tlamou veľké kusy krmiva neprejdú a miniatúrny tráviaci systém by ich ani nedokázal spracovať – preto je potrebné každému psovi dávať krmivo v prijateľnej forme. A samozrejme v primeranom množstve. Orientačne sa ráta 100 až 200 g na 10 kg živej hmotnosti psa, je však treba vziať do úvahy prostredie a záťaž. Inú energetickú spotrebu má francúzsky buldoček, ktorý podá vrcholný športový výkon vyfunením schodov na druhé poschodie a inú hyperaktívny pitbull venujúci sa psiemu triatlonu.

Každopádne je dobré rozdeliť kŕmnu dennú dávku na dve (rannú a večernú) a pri suchých krmivách dbať na stály prístup k miske s čerstvou vodou.

www.mountfield.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Mountfield a.s.

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia