Kaukazské jedle z Dánska zaplavili Slovensko

25. 11. 2016
Zdieľať

Už je to opäť tu! Vianoce sa rýchlo blížia a na Slovensko vtrhla lavína nádherných vianočných stromčekov! Čerstvé kaukazské jedle z dánskych plantáží predáva už tretím rokom Mountfield. A znovu za skvelé ceny!

Tieto stromčeky si získavajú stále väčšiu obľubu medzi zákazníkmi. Hlavne preto, že oproti množstvu iných predajcov máte za nižšie ceny oveľa lepšiu kvalitu. „Každý strom prešiel prísnou kontrolou našich inšpektorov priamo v Dánsku na plantážach pestovateľov,“ hovorí Lukáš Smrčenský z Mountfieldu. Jedná sa o externých špecialistov v odbore dendrológia (náuka o drevinách – pozn. red). „Tohto roku výber trval takmer mesiac a zúčastnilo sa ho 18 dendrológov. Vďaka tomu môžeme zákazníkovi ponúknuť naozaj kvalitné kaukazské jedle“ dodáva. 


Kaukazské jedle z Dánska zaplavili Slovensko

1873583
Mountfield

Jedľa kaukazská – Abies nordmanniana – znesie označenie kráľovná medzi vianočnými stromčekmi. Je známa pre svoju krásu, pravidelný tvar a bohatú korunu. Má charakteristickú  sýto zelenú farbu a ihličie dlhé približne 3 cm.

Na Slovensku sa ročne predá okolo pol milióna kusov vianočných stromčekov a veľkú časť z tohto čísla tvoria práve kaukazské jedle. Tieto stromčeky začal Mountfield tohto roku predávať 24. novembra a záujem je hneď od začiatku obrovský. Už behom prvých dní spustenia on-line rezervácie si kaukazské jedle zarezervovalo cez webové stránky spoločnosti niekoľko desiatok tisíc ľudí. 


Kaukazské jedle z Dánska zaplavili Slovensko

1873577
Mountfield

Kaukazské jedle kúpite v Mountfielde v dvoch kvalitatívnych kategóriách – Standard a Premium, pričom obidve sú výberové. To znamená, že kusy, ktoré nezodpovedajú prísnym nárokom na kvalitu, boli vyradené.

Jedle vo výškach 1,5 až 2 metre stoja kupujúceho 18,10 €. Vyberať je možné medzi stromčekmi vo veľkostiach 1 až 2,5 m. Ceny štartujú na 13,50 €, čo prislúcha jedli vo výške 1 až 1,25 m vrátane dreveného stojanu.


Kaukazské jedle z Dánska zaplavili Slovensko

1873581
Mountfield

„Jedle navážame do našich predajní kontinuálne, takže môžeme garantovať absolútnu čerstvosť. Na našich predajných plochách, ktoré sú dobre prehľadné a osvetlené, dokážeme ponúknuť tiež orezanie kmeňa a zabalenie stromu do siete,“ dodáva Lukáš Smrčenský.

www.mountfield.sk

ZDROJ PR článok spoločnosti Mountfield a.s.

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia