Masívna šikmá strecha HELUZ

14. 11. 2017 Zdieľať

Keď v roku 1876 postavil Ján Gregor, zakladateľ rodinnej firmy Heluz, svoju prvú žiarovú pec v Dolnom Bukovsku a z vyťaženej hliny vypálil prvé tehly, ani v tej najbujnejšej fantázii by ho nenapadlo, že o 141 rokov neskôr budú jeho nástupcovia bodovať s masívnou šikmou strechou.

Ale pekne poporiadku

Jednou zo slabín typických murovaných domov s obytným podkrovím je, že predstavujú konštrukcie striech ľahkého typu – tie totiž majú nedostatočnú tepelnú akumuláciu, malú tuhosť v rovine strechy, slabú zvukovú izoláciu, náchylnosť na poruchy a tak ďalej a tak ďalej. Tieto slabiny odstraňuje použitie masívnej strechy z panelov HELUZ, ktoré sú pre domy výhodné nielen z pohľadu statiky, ale vyznačujú sa aj vysokou zvukovou izoláciou. Masívne šikmú strechu možno tak využiť v miestach so zvýšenou záťažou hluku alebo pre dosiahnutie nízkej úrovne hluku v obytných miestnostiach.

Medzi ďalšie nesporné výhody masívnej šikmej strechy HELUZ môžeme smelo počítať vysokú mieru tepelnej akumulácie, teplotnú pohodu v miestnostiach pod strechou, vysokú únosnosť alebo – nech vás ďalej neunavujeme chválospevmi – dlhú životnosť nosnej časti strechy.

Na záver si dovolíme uviesť konkrétny príklad na experimentálnom pasívnom dome HELUZ. Napriek veľkým oknám orientovaným na juh, bez vplyvu rôznych tieniacich prvkov je aj počas horúceho leta v miestnostiach pod strechou príjemný vzduch. Položenie panelov prebehlo v priebehu dvoch hodín. Samotná nosná časť strechy tvorí veľmi dobrý podklad pre kotvenie roštov pod strešnou krytinou, medzi ktorý sa vkladá tepelná izolácia. Optimálnym riešením zateplenia je skoro každý nadkrokvový systém kotvený do panelov HELUZ. Montáž je veľmi jednoduchá a výsledné parametre strechy sú optimálne.

www.heluz.sk ​

Kategória: Aktuality
Tagy: Heluz šikmá strecha strešné krytiny
Zdieľať článok