Minimalizmus v interiéri – keď menej je niekedy viac

01. 06. 2018 Zdieľať

Minimalizmus je obľúbeným umeleckým smerom, ktorý už desiatky rokov využívajú okrem umelcov najmä architekti a interiéroví dizajnéri. Jeho hlavným lákadlom pre využitie v interiéri je predovšetkým priestrannosť, striedmosť materiálov, čistota línií a vzdušnosť, ktorú do priestoru prináša.

Dôvodov, prečo si ľudia tento moderný štýl obľúbili, je hneď niekoľko. V praktickom živote minimalizmus ocenia tí, ktorí nemajú radi miestnosti prepchaté dekoráciami či neustále sa uhýbanie veciam a nábytku, a to predovšetkým v bytoch s menšou rozlohou. Minimalizmus dokáže takýto priestor opticky zväčšiť. 

Ako vytvoriť doma minimalizmus?

Interiér vybavený v duchu minimalizmu sa zaobíde bez nadbytočných dekorácií. V prvom rade je potrebné zbaviť sa všetkých drobností, ktoré rušia jednoduchosť tvarov. Medzi ne patria aj rôzne záclony, obrusy, dovolenkové suveníry či koberčeky. Namiesto nich sa sústreďte na vyniknutie kvalitných materiálov a nábytkových solitérov. 


Minimalizmus v interiéri – keď menej je niekedy viac

2191063
PPG Deco Slovakia, s.r.o.

Minimalistická domácnosť by tiež nemala prekypovať farbami. Vyberte si maximálne jeden či dva kusy nábytku, ktoré budú dominantnými prvkami miestnosti, a zvyšok laďte do dvoch alebo troch farieb. Skvelým pomocníkom pri premene vašej domácnosti bude Primalex Polar, s ktorým nemusíte byť zručný domáci majster, aby ste svoj interiér premenili na žiarivo biely. Ide totiž o tzv. „ready to use“ náter, ktorý už netreba nijak dolaďovať. Jednoducho odbalíte, namočíte štetec či valček a natierate. Polar si pritom už roky zachováva rovnako skvelé krycie schopnosti, takže prefarbí aj výrazný predchádzajúci náter (napr. zelený či oranžový). Ukážková belosť však nie je jedinou výhodou tohto produktu. Samozrejmosťou sú skvelé aplikačné vlastnosti, s ktorými bude maľovanie čistejšie a jednoduchšie.

Minimalizmus sa v posledných rokoch dosť mení, a hoci už nie je tak prísne strohý, je lepšie držať sa hesla „menej je niekedy viac“. Aj preto dáva prednosť kvalite pred kvantitou.  

www.ppgdeco.sk 

ZDROJ PR článok spoločnosti PPG Deco Slovakia, s.r.o.

Kategória: Aktuality
Tagy: minimalizmus
Zdieľať článok