Výmena kotla zníži náklady

26. 09. 2018
Zdieľať

Namiesto budovania tepelného čerpadla, či kúpy kotla na biomasu, na zníženie nákladov na vykurovanie mnohokrát postačí vymeniť váš starý plynový kotol za nový - kondenzačný. Kondenzačné plynové kotly sú momentálne najpokrokovejšie zariadenia na vykurovanie domov, bytov, či kancelárií. Využívajú latentné úbytkové teplo vznikajúce aj pri kondenzácii, ktoré opäť vracajú do vykurovacieho systému, kde je využité druhýkrát.

Moderné a ekologické kondenzačné kotly tak vedia získať výrazne viac tepla a v porovnaní so staršími plynovými kotlami sú úspornejšie o 5 až 13 percent. Vďaka tomu sa zníži spotreba plynu a aj náklady na vykurovanie.

Mnoho ľudí uprednostňuje vykurovanie zemným plynom, okrem jeho šetrnosti k ovzdušiu, aj pre jeho jednoduché a pohodlné ovládanie. Nie je to náročné ako napr. pri kúrením drevom, kde je potrebné zháňať a skladovať palivo a prácne prikladať do pece. Moderný plynový kondenzačný kotol dnes dokážete ovládať pohodlne aj na diaľku prostredníctvom svojho smartfónu. 

Ďalšou výhodou kondenzačných kotlov je aj to, že výrobcovia k nim ponúkajú nový spôsob regulácie teploty. Okrem vnútorného termostatu ich možno vybaviť aj vonkajšou sondou, ktorá sleduje zmeny vonkajšej teploty. Kotol tak sám vie, kedy má prikúriť skôr ako sa zníži vnútorná teplota. Naopak, ak sa vonku oteplí, nebudete zase zbytočne kúriť a platiť nič navyše.

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok

Diskusia