Jesenná škola natierania: Olej, alebo vosk?

18. 10. 2018
Zdieľať

Dlhé jesenné večery vôbec nemusia byť nudné! Spestrite si ich činnosťou, na ktorú nezvýšil čas v lete – renováciou. Takmer každý má doma nejaké drevené prvky. Balakryl Voskový olej a Bondex Vosk na drevo zvýraznia prirodzenú krásu vášho nábytku, schodov, podláh, ale aj dekorácií. Impregnujú a vďaka tomu chránia drevo tak, aby odolalo bežným čistiacim prostriedkom, vode a mastnote.

Balakryl Voskový olej je interiérový olej na drevo na báze prírodného včelieho vosku pre mäkké aj tvrdé drevo. Hodí sa na drevené podlahy, obloženia, schodištia, nábytok a ďalšie predmety z dreva v interiéri vrátane detských postieľok, či hračiek. Vyživuje, chráni a ošetruje drevo zvonku aj zvnútra a tak zvyšuje jeho odolnosť. Okrem toho má aj dekoračnú funkciu. Je prirodzene matný a zvýrazňuje kresbu dreva. 


Jesenná škola natierania: Olej, alebo vosk?

2275441
PPG Deco Slovakia, s.r.o.

Balakryl Voskový olej odoláva rozliatej vode, alkoholu ale aj bežne používaným čistiacim prostriedkom. Náter slúži ako ochranná vrstva, cez ktorú do štruktúry dreva nepreniknú ani čistiace prostriedky. Vďaka tomu ho môžete natrieť pokojne aj na drevené stolíky pod umývadlom.


Jesenná škola natierania: Olej, alebo vosk?

2275437
PPG Deco Slovakia, s.r.o.

Bondex Vosk na drevo je špeciálny pastovitý prípravok na báze včelieho vosku na všetky druhy dreva a drevené materiály určené do interiéru. Vďaka svojej mastnej konzistencii konzervuje drevené vlákna, kryje ryhy a chráni povrch dreva pred vznikom škvŕn. Jednoducho sa aplikuje a nezanecháva stopy. Po vyleštení možno dosiahnuť kovový, alebo patinový efekt.

Podobne ako Balakryl Voskový olej aj Bondex Vosk na drevo odoláva okrem vody aj mastnote. Na rozdiel od oleja však nie je vhodný na kuchynské stoly a pracovné dosky, kde by sa mohol navoskovaný povrch dostať do kontaktu napríklad s horúcim hrnčekom. Je ideálny na natieranie postelí, skriniek, stoličiek a ďalšieho nábytku či dekorácií.

www.balakryl.sk

slovakia.bondex.cz

Kategória: Aktuality
Tagy: vosk na drevo voskový olej
Zdieľať článok

Diskusia