obývacia izba v prírodnom štýle
Zdroj: istock.com

Drevené profily sú trendy

12. 11. 2018 Zdieľať

Drevo prináša do interiéru hrejivosť – nielen pocitovú, ale má aj výborné tepelnoizolačné vlastnosti. Vybrať si ho môžete ako podlahovú krytinu, ale nemusíte sa báť ani okenných profilov.

Drevo je jedným z najpoužívanejších a najstarších stavebných materiálov. Môže za to jeho ľahká dostupnosť, aj výborné tepelnoizolačné vlastnosti a príjemný vzhľad. V interiéri môže plniť funkciu podlahy, obkladu na stene alebo nábytku. Ďalším riešením sú drevené okná. Ich mechanické a tepelnoizolačné vlastnosti sa vďaka súčasným technológiám zlepšujú.

„Drevené okná si pri správnej údržbe vedia udržať funkčnosť a krásu minimálne pre dve až tri generácie. Medzi jeho plusy možno zaradiť estetickú stránku a prírodný vzhľad,“ hovorí Ľubomír Svetlík zo spoločnosti Mirador.

Drevené profily okien

Zdroj: Mirador

V súlade s ekológiou

Pridanou hodnotou dreva v interiéri je jeho nízka ekologická náročnosť – od výroby, cez používanie až po jeho likvidáciu. „Drevo, ktoré používame na výrobu našich okien pochádza zo slovenských obnoviteľných zdrojov, najmä z okolia Rajeckej doliny a Čierneho Balogu,“ vysvetľuje Ľubomír Svetlík zo spoločnosti Mirador. „Samozrejmosťou je pre nás aj recyklácia pôvodných okien. V prípade, ak pri výmene okien zákazník nemá možnosť pôvodné drevené okná recyklovať sám, urobíme to zaňho,“ dodáva.

obývacia izba s veľkými oknami s drevenými profilmi

Zdroj: Mirador

Starostlivosť o drevo

Keďže drevo je prírodný materiál, nemali by ste zabúdať na jeho pravidelnú údržbu. I keď to znie ako práca navyše, v praxi oknám navyše venujete len niekoľko minút ročne.

TIP: Údržbu okien možno spojiť s umývaním okien; po tom, ako umyjete rámy, ich môžete utrieť špeciálnym prípravkom. Treba tak urobiť dvakrát ročne; na jar a na jeseň, ako prípravu na extrémnejšie poveternostné podmienky.

Viac informácií na www.mirador.eu

Foto: Mirador, istock.com

Kategória: Aktuality
Tagy: drevené okná drevené profily
Zdieľať článok