Ako v zdraví prežiť (nielen) jeseň?

12. 11. 2018 Zdieľať

U doktora ste pečení varení, lekárne praskajú vo švíkoch a aj napriek tomu sa vás choroby, vírusy a dýchacie problémy držia zubami, nechtami? Možno je načase nehľadať príčinu vonku ale priamo u vás doma! Viete napríklad ako ste na tom s vlhkosťou v ovzduší u vás doma a čo nadmerná vlhkosť spôsobuje?

Keď sme chorí my, dospelí, ešte to ide. Ale akonáhle sú choré aj deti, je zle. Trpíme s nimi, nespíme, celá rodina dostáva zabrať. Choroby sa často vracajú, sú zdĺhavé … a niekedy za to vôbec nemôže fakt, že ste podcenili liečbu alebo sa okolo vás mihol nový bacilonosič. Za množstvom jesenných trápení s chorobami môže bohužiaľ stáť prostredie, ktoré máte doma v byte, konkrétne vlhkosť vzduchu!

Jej optimálna hladina sa pohybuje medzi 45-60%. V takomto prostredí sa nám dobre dýcha, spí, žije. Ak je nižšia, vzduch okolo nás je suchý, núti nás napríklad ku kašľu – a koniec koncov, aj preto sa zvlášť v panelových domoch snažíme pri prvom náznaku ochorení hlavne zvlhčovať. Ale problém je, že veľa interiérov je vlhkých až príliš (70-80%), čo nám naopak škodí. Stretávame sa s tým stále častejšie nielen v tradičných domoch, ale aj v novostavbách alebo domoch po rekonštrukcii.


Ako v zdraví prežiť (nielen) jeseň?

2287955
Henkel Slovensko

So znížením vlhkosti vzduchu vám okamžite pomôže aj pohlcovač vlhkosti Ceresit Stop Vlhkosti Aero 360°. Tento malý zázrak znižuje vlhkosť vzduchu pomocou špeciálneho systému cirkulácie vzduchu všetkými smermi, teda v 360° uhle. Vďaka špeciálnej tablete pohlcuje vlhkosť a pachy. Čím väčší je kontakt vzduchu s tabletou, tým lepší je absorpčný účinok. Špeciálny tvar prístroja spoločne s členitou tabletou s otvorom vnútri umožňuje prúdenie vzduchu v 360° uhle, a tým zaisťuje efektívnejšie a rýchlejšie pohlcovanie. Náhradné tablety ponúkajú na výber aj 2 jemné vône z radu aromaterapie s prídavkom esenciálnych olejov – relaxačná levanduľa, energické ovocie.


Ako v zdraví prežiť (nielen) jeseň?

2287959
Henkel Slovensko

Novinkou v ponuke je pohlcovač špeciálne vhodný do kúpeľne, svojimi praktickými rozmermi vhodný aj do panelákových kúpeľní, ktoré spravidla nebývajú veľké. Ceresit Stop vlhkosti Kúpeľňa je kompatibilný s rovnakými tabletami ako jeho slávnejší predchodca Ceresit AERO 360°. Ten je v ponuke v 3 farbách – modrá, biela a limitovaná verzia v zlatom odtieni.


Ako v zdraví prežiť (nielen) jeseň?

2287965
Henkel Slovensko

Náhradné tablety vydržia približne mesiac až dva, v závislosti od veľkosti miestnosti a úrovne vlhkosti v nej. Do skríň, šatníkov a iných úložných priestorov, kde sa vám nazhromaždí vlhká bielizeň, prípadne sa tam menej vetrá je vhodné Ceresit stop vlhkosti absorpčné vrecúško – dostupné v 3 vôňach s prídavkom esenciálnych olejov z radu Aromaterapie. Tieto vrecúška sú ideálne aj na umiestnenie do vašich áut, kde sa zdržujete každý deň a ranné zarosenie okien vám znepríjemňuje prvých pár minút cesty. Vyskúšajte a uvidíte tú zmenu.


Ako v zdraví prežiť (nielen) jeseň?

2287961
Henkel Slovensko

Pokiaľ ste zistili výskyt plesní na stenách, obkladoch alebo v rohoch izieb tak odporúčame požiť dezinfekčný sprej Ceresit stop plesni a na obnovenie škár dokonalý silikón Ceresit Renew. Pri tomto silikóne nie je potrebné pôvodný silikón odstrániť a taktiež nepotrebujete žiadne špeciálne nástroje, použitie je jednoduché a rýchle.

Systém pohlcovania vlhkosti a boja proti plesniam Ceresit je tu pre váš zdravší život už viac ako 10 rokov.

Vyskúšajte ho aj Vy! Viac informácií nájdete na: www.stopvlhkosti.sk

Kategória: Aktuality
Tagy: vlhkosť vzduchu
Zdieľať článok