Domy s takmer nulovou spotrebou môžu čerpať dotácie až 8000 eur

16. 05. 2019 Zdieľať

Ytong ponúka niekoľko riešení, ktoré týmto podmienkam vyhovejú. Slovenská vláda podporila dotáciou stavebníkov rodinných domov, aby ľahšie splnili nové predpisy po roku 2020, kedy bude nutné stavať iba domy s takmer nulovou potrebou energie. Od mája vstúpi do platnosti novela zákona č. 555/2005 Z. z. o energetickej hospodárnosti budov, ktorá umožní stavbníkom žiadať Ministerstvo dopravy a výstavby o dotáciu až vo výške 8000 eur pre budovy, ktoré týmto novým predpisom zodpovedajú.

Žiadosti môžu podať majitelia rodinného domu na území Slovenska, ktorých stavba splní požiadavky na energetickú hospodárnosť s takmer nulovou potrebou energie, bola skolaudovaná po 31.decembri 2014, celková plocha je maximálne 200 m² a zároveň nehnuteľnosť používajú iba na bývanie.

Cieľom tejto podpory je prispieť k tomu, aby na Slovensku rástli domy budované s ohľadom na ekológiu, trvalo udržateľný rozvoj a kvalitu bývania. Systém Ytong, doplnený ďalšími prémiovými značkami Silka a Multipor, je na tento trend pripravený už niekoľko rokov. Stavebníkom preto ponúka niekoľko ucelených riešení, ako taký dom postaviť vrátane detailov. V otázkach materiálového riešenia tiež poskytuje odborné poradenstvo – v každom regióne zákazníci nájdu odborných poradcov, ktorí im pomôžu a odporučia stavebné riešenie, ktoré im umožní získať dotáciu.

www.ytong.sk

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok