Nové záručné lehoty okenných fólií RENOLIT

29. 10. 2019 Zdieľať

Symbolom vysokej kvality výrobkov značky RENOLIT a ich bezpečnosti a tvarovej i farebnej stálosti sú dlhé záručné lehoty. U fólií na okenné profily, rámy a výplne dverí môže byť záruka až 20 rokov, a to celosvetovo.

Konkrétna dĺžka záruky u jednotlivých typov fólií závisí od dvoch faktorov. Prvým je stupeň kvality fólií RENOLIT EXOFOL, druhým sú klimatické pomery, v ktorých sú fólie používané. „Aby bolo možné s týmto rozhodujúcim rizikovým faktorom ďalej pracovať, rozdelili sme krajiny na mape sveta do rôznych skupín,“ uviedol Stefan Friedrich, vedúci podnikateľskej divízie RENOLIT EXTERIOR, prípravné práce.

Náročné skúšky základom úspechu

Tri stupne kvality výrobkov, teda RENOLIT EXOFOL MX, RENOLIT EXOFOL PX a RENOLIT EXOFOL FX, boli navrhnuté pre rôznu úroveň zaťaženia a sú dôkladne a dlhodobo testované v laboratórnych aj v prirodzených podmienkach. Produkty sú hodnotené podľa skúšobných podmienok Združenia pre kvalitu systémov plastových okenných profilov pre značku kvality RAL 716, ktoré predpisujú úspešné zvládnutie skúšky odolnosti voči poveternostným vplyvom podľa M20: absorbovanie energie 20 GJ na meter štvorcový bez poškodenia, čo odpovedá osvetleniu xenónovým svetlom po dobu zhruba 10 000 hodín. Značka kvality RAL sa vzťahuje iba na nemecký trh, výrobky majú osvedčenie pre klimatické triedy M20 a M30, no produktové rady RENOLIT EXOFOL PX a RENOLIT EXOFOL FX boli vyvinuté špeciálne pre klimatické podmienky, ktoré prevládajú mimo nemecké územie. Napríklad RENOLIT EXOFOL PX je schopný odolať 40 GJ na m2, čo teoreticky odpovedá klimatickej triede M40,  RENOLIT EXOFOL FX dokonca odolá až 50 GJ na m2.

Ale tým to nekončí. „Naše výrobky testujeme vždy, dokiaľ sa nerozpadnú. Tak sme schopní určiť  ich skutočnú životnosť,“ uviedol Dr. Dirk Heukelbach, vedúci oddelenia výskumu a vývoja RENOLIT EXTERIOR. Preukázalo sa, že dokonca aj štandardný produkt RENOLIT EXOFOL MX dokáže odolať energii až 30 GJ na m2. Špičkový produkt RENOLIT EXOFOL FX by tak patril do triedy odolnosti voči poveternostným vplyvom M50, ak by taká trieda bola teoreticky stanovená.

Záruka až 20 rokov!

Na základe týchto výsledkov testov spoločnosť už roku 2018 predefinovala svoje záručné lehoty. Napríklad v Maroku, Alžírsku, Turecku a susedných krajinách, Číne a Južnej Amerike má RENOLIT EXOFOL PX teraz až desať rokov, dvakrát tak dlho ako predtým. Pre RENOLIT EXOFOL FX je záručná lehota po celom svete v súčasnosti jednotná, a to až 20 rokov. Tak dlhé záručné lehoty môže firma poskytovať práve vďaka najvyššej kvalite svojich výrobkov.

Pri vývoji vysoko kvalitných fólií vložil RENOLIT na misku váh aj svoje viac ako tridsaťpäťročné skúsenosti. Kľúčová fólia RENOLIT EXOFOL PX je vyrobená z materiálu na báze PVC bez zmäkčovadiel. Špeciálne vyvinutý polyakrylát chráni ako transparentná krycia vrstva tlačovú farbu aj základnú vrstvu fólie. Pretože zloženie fólie nie je negatívne ovplyvňované migráciou zmäkčovadiel, môže sa účinok výkonných UV absorbérov plne rozvinúť.

Špičkový produkt RENOLIT EXOFOL FX je založený na akrylátovej fólii a je navyše vybavený krycou vrstvou polyvinylidenfluoridu (PVDF). Ich nízke povrchové napätie chráni film pred nečistotami a chemikáliami a činí ich necitlivými voči vplyvom prostredia a nechceným útokom, ako sú graffiti. A s RENOLIT EXOFOL PFX Super Matt táto vrchná vrstva zaisťuje osobitne matný povrch so zamatovým pocitom.

Okrem toho všetky filmy RENOLIT EXOFOL ťaží zo známej technológie Solar Shield Technology (SST). Farebné pigmenty odrážajúce infračervené žiarenie znižujú teplotné rozdiely medzi vonkajším a vnútorným povrchom profilu. Profily tak zostávajú rozmerovo stabilné, okná a dvere si zachovávajú presné uloženie.

RENOLIT Tábor s.r.o.

Farského 888/15

390 02 Tábor, Česká republika

e-mail: tabor@renolit.com

www.renolit.com

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok