Ako sa bez námahy zbaviť zvýšenej vlhkosti v domácnosti?

22. 11. 2019 Zdieľať

Počas zimného obdobia trávime doma omnoho viac času ako v inom ročnom období. Veľa varíme, deti sa hrajú radšej doma ako vonku a samozrejme po celý deň a noc kúrime, aby sme nebodaj neochoreli. Všetky tieto aktivity prispievajú k tvorbe vlhkosti v ovzduší, či už je to dýchaním, varením, žehlením, alebo sušením bielizne v izbe. Veľké množstvo vodnej pary nemá kam unikať.

Táto vlhkosť však len tak sama nezmizne a udržiava sa naďalej v miestnosti. Väčšinou vidíme orosené zrkadlá alebo okná, na ktorých sa postupne táto vlhkosť vyzráža a steká na parapet, stenu, kde zanechá nepekné vlhké mapy, ktoré sa časom stanú živnou pôdou pre plesne. Príliš veľa vlhkosti vnútri vášho domova zvyšuje nejen rozvoj už spomínaných plesní, ale i roztočov a iných baktérií súvisiacich s alergiami. Prebytok vlhkosti ovplyvňuje aj svaly a kĺby. Nadmerne vlhké prostredie je nezdravé a z dlhodobého hľadiska môže viesť k vážnym zdravotným problémom, taktiež môže poškodiť váš majetok, či už nábytok, alebo steny a tapety… 


pohlcovač vlhkosti

pohlcovač vlhkosti
Henkel Slovensko

Jedným z jednoduchých a rýchlych riešení v tomto prípade sa stáva používanie pohlcovačov vlhkosti, ktoré sú efektívne v mnohých prípadoch. Na základe fyzikálnych javov špeciálna tableta pohltí nadmernú vlhkosť, ktorú zbiera v nádobe, odkiaľ ju môžete jednoducho vyliať do toalety. Jedným z takýchto pohlcovačov je Ceresit AERO 360°, ktorý pohlcuje vďaka svojmu špeciálnemu tvaru vlhkosť z každej strany (360°). Pohlcovač funguje bez potreby elektrickej energie, a preto sa dá umiestniť kdekoľvek. Stačí v ňom raz za dva mesiace vymeniť tabletu za novú, prípadne si vybrať aj z radu aromaterapie s esenciálnymi olejmi vôňu, ktorá vám rozvonia celý byt levanduľami alebo energickým ovocím. Limitovaná edícia pohlcovače Ceresit Stop vlhkosti s levandulovou tabletou môže byť vďaka svojmu vzhľadu skvelým darčekom na Vianoce. Pomôžte svojim blízkych cítiť sa dobre a udržiavať ich domácnosť zdravú.

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok