DREVODOMY – PASÍV, STRECHY a IZOLÁCIE

29. 11. 2019 Zdieľať

Špecializovanú stavebnú výstavu s rovnomenným názvom pripravuje Výstavisko EXPO Center a.s. na január 2020.

Touto výstavou reagujeme na celosvetové trendy zamerané na propagáciu trvalej udržateľnosti, ochranu životného prostredia, propagáciu ekologického spôsobu života a zdravé bývanie pre všetkých. Cieľom výstavy je podporiť a propagovať nové postupy a spôsoby pri stavbách so zameraním na využitie dreva.

Mnoho ľudí, najmä mladých už prikladá význam zdravému bývaniu, a preto sa pred výstavbou rodinného domu zamýšľajú nad tým, nielen kde, ale aj z akého materiálu si dom postavia. V tomto smere drevodomy vychádzajú ako najzdravšie prostredie na bývanie. Ale nejde len o zdravé, ale aj efektívne bývanie – prevádzkou domu, spôsob vykurovania a chladenia.


drevostavby

drevostavby
isifa/shutterstock

Je neuveriteľné, že stavby sú zodpovedné za 39% svetových energetických emisií  uhlíka, ktorý sa uvoľňuje jednak počas samotnej stavby, ale najmä potom, pri vykurovaní a chladení.

Tu je na mieste zamyslieť sa nad využívaním modrených a energeticky účinných technológií – kvalitné izolácie, tepelné čerpadlá, rekuperačné jednotky či úsporné svetelné zdroje.

Okrem stavebných postupov pri výstavbe drevodomov predstavia firmy na výstave v Trenčíne aj všetky tieto moderné energeticky málo náročné prvky.

Prostredníctvom kvalifikovaných odborníkov z radov odborných garantov – Cech strechárov Slovenska, Slovenská komora stavebných inžinierov, Technický a skúšobný ústav stavebný, ale aj Ministerstvo životného prostredia SR – cez Slovenskú inovačnú a energetickú agentúru, sa v sprievodnom programe bude  mať verejnosť možnosť dozvedieť o novinkách v zákonodarnej oblasti či možnostiach dotácií na domy s energetickou náročnosťou A0. 


drevostavby

drevostavby
isifa/shutterstock

Takže ak idete stavať a ešte stále vám chýba zopár informácií k rozhodnutiu aký dom, príďte v dňoch 23.-25.1.2020 do Trenčína a dostanete ucelený obraz o najmodernejších trendoch v oblasti stavebníctva, ktoré berú ohľad nielen na vaše zdravie, ale s výhľadom do budúcnosti sú energeticky nenáročné a šetrné k  životnému prostrediu. V dlhodobom horizonte i k vašej peňaženke.

Tešíme sa na stretnutie na špecializovanej stavebnej výstave v Trenčíne.

ZDROJ PR článok spoločnosti EXPO CENTER a.s.

Kategória: Aktuality
Zdieľať článok