Energia zo vzduchu

14. 11. 2008
Zdieľať

K zariadeniam, ktoré využívajú prírodnú energiu patria aj tepelné čerpadlá Buderus Logafix WPL určené pre energeticky úspornú a hospodárnu výrobu tepla. Energiu na vykurovanie a prípravu teplej vody sú schopné získavať zo vzduchu pri vonkajších […]

K zariadeniam, ktoré využívajú prírodnú energiu patria aj tepelné čerpadlá Buderus Logafix WPL určené pre energeticky úspornú a hospodárnu výrobu tepla. Energiu na vykurovanie a prípravu teplej vody sú schopné získavať zo vzduchu pri vonkajších teplotách od –20 °C do 35 °C. Teplota vody na výstupe môže byť až 55 °C, resp. pri strednoteplotných tepelných čerpadlách až 65 °C. Reverzibilné tepelné čerpadlá Buderus Logafix WPL sú schopné okrem vykurovania aj aktívne chladiť počas horúcich letných dní. Zariadenie je možné inštalovať v pivnici, na prízemí domu alebo vo vonkajších priestoroch.

Tepelné čerpadlá sa osvedčili v novostavbách, ale aj v starších budovách v kombinácii s existujúcimi vykurovacími systémami. Výrobca nadimenzoval Logafix WPL na bod bivalencie –5 °C, vylepšil ich bezpečnostným chladiacim médiom, hlukovo odizoloval ventilátor vnútorným krytom a utlmil vibrácie vďaka masívnej, uzavretej podložnej platni. Čerpadlo dokáže pokryť približne 97 % ročnej potreby tepla na vykurovanie.

Viac informácií nájdete na www.buderus.sk.

Kategória: Aktuality
Tagy: buderus tepelné čerpadlá
Zdieľať článok

Diskusia