Xella získala čestné uznanie za výrobok Ytong Multipor a cenu Zlatý Leonardo

15. 04. 2009
Zdieľať

Odborná komisia udelila výrobku Ytong Multipor čestné uznanie veľtrhu Coneco. Spoločnosť Xella tiež získala cenu Zlatý Leonardo za najkreatívnejšie architektonicky a umelecky stvárnený stánok na veľtrhu Coneco. Masívne minerálne dosky Ytong Multipor, bez vláknitej štruktúry, […]

Odborná komisia udelila výrobku Ytong Multipor čestné uznanie veľtrhu Coneco. Spoločnosť Xella tiež získala cenu Zlatý Leonardo za najkreatívnejšie architektonicky a umelecky stvárnený stánok na veľtrhu Coneco.

Masívne minerálne dosky Ytong Multipor, bez vláknitej štruktúry, majú porovnateľné izolačné schopnosti ako minerálna vlna alebo polystyrén. Vyznačujú sa tvarovou stálosťou, vynikajúcou paropriepustnosťou, nehorľavosťou a jednoduchou aplikáciou. Tepelnoizolačné dosky Ytong Multipor sa používajú ako tepelnoizolačné systémy pre stropy, vonkajšie obvodové steny i šikmé strechy. Vďaka ich aplikácii na obvodových stenách môže stavba dosiahnuť parametre pasívneho domu. Stena zložená z obvodového muriva Ytong a tepelnoizolačných dosiek Ytong Multipor má homogénnu štruktúru, netrpí kondenzáciou vodných pár a optimálne dýcha.

Cenu Zlatý Leonardo za najkreatívnejšie architektonicky a umelecky stvárnený stánok prevzal Ing. Martin Polák, konateľ Xella Slovensko, spol. s r. o. Stánok s architektonickým rukopisom Ing. Františka Sejpka realizovali brnianske spoločnosti Sun Drive, s. r. o., a Aetna, s. r. o. Stánok zaujal aj svojou ponukou. Odborní pracovníci z celého Slovenska podávali vyčerpávajúce informácie o stavebnom systéme Ytong. Návštevníkov zaujali aj moderované ukážky murovania. Expozícia troch typov stien pre energeticky úsporné, nízkoenergetické a pasívne domy ponúkla záujemcom o stavbu domu názornú predstavu o ich parametroch a optimálnej skladbe.

Počas veľtrhu Coneco prebehlo 3. apríla v Incheba Expo Clube slávnostné odovzdávanie cien mediálnych partnerov 14. ročníka študentskej súťaže Xella. Návštevníci si počas veľtrhu mohli pozrieť všetky súťažné projekty v hale A2.

Viac informácií nájdete na www.ytong.sk

Kategória: Aktuality
Tagy: pórobetón xella
Zdieľať článok

Diskusia