Uvoľnite sa prosím

11. 10. 2006
Zdieľať

Možno je aj vo vašej spálni niekoľko dôvodov na zmenu, o ktorých asi dávno viete, ale na ich odstránenie akosi stále nie je čas. Ak máte starší preležaný matrac, nevhodné kvety, hrubý koberec, v ktorom sa drží prach, v noci veľmi teplo a suchý vzduch v izbe, je najvyšší čas povedať: „Stop, chce to zmenu “A nebojte sa vyjadriť vlastnú osobnosť a využiť svoju fantáziu, veď práve tento priestor je iba váš, práve tu sa nedostanú cudzie pohľady, práve tu nemusíte byť konzervatívni, ako to často v našich končinách býva. Spálňa to nie sú iba drevené nočné stolíky a posteľ….


Pekný priestor naozaj nepotrebuje veľké množstvo nábytku. Spálňa v podkroví rodinného domu má vždy čosi do seba. Majitelia si dali poradiť a umiestnili nad posteľ strešné okná, ktoré im pri zaspávaní ponúkajú nádherný pohľad na hviezdy.

Uvoľnite sa prosím

65980


Uvoľnite sa prosím

65978

Rezidenčný typ apartmánov je u nás ešte vždy dosť ojedinelý, ale už ani prvé lastovičky sa nemusia za nič hanbiť. Priestranná spálňa, v ktorej dominuje veľká posteľ, je ladená do teplých farieb a v kombinácii s príjemnými materiálmi poskytuje skutočne ideálne miesto na oddych.
Jednotný architektonický štýl sa nesie celým apartmánom. Starostlivo vyberané látky, šité závesy, svietidlá –  to všetko umocňuje precíznosť interiérového dizajnu.

Uvoľnite sa prosím

65979

   


Uvoľnite sa prosím

65987
Soňa Sadloňová


Uvoľnite sa prosím

65988
Soňa Sadloňová

V pánskom štýle sa nesie rekonštrukcia celého bytu vrátane spálne. Originalitu vnáša do tohto priestoru výrazné čelo postele spolu so zaujímavou kombináciou farieb. Majiteľ bytu si dal poradiť aj v takých detailoch, ako sú obliečky, plachta či závesy, vďaka čomu je výsledný dojem jednoducho dokonalý.

Ideálne miesto na sny ponúka spálňa v tomto podkrovnom byte. Atmosféru dotvárajú záclony a pôsobivé jednoduché doplnky, no najmä – nerušia ju skrine. Šikminy podkrovného priestoru doslova ponúkali možnosť netradične umiestniť posteľ.


Uvoľnite sa prosím

65982


Uvoľnite sa prosím

65984
Jana Labuťová


Uvoľnite sa prosím

65986

Dobre zvládnutá a kvalitná architektúra sa odráža aj na spálni tohto rodinného domu. Preto tu nemusia byť rušivé ozdoby a ozdôbky. Celý dom, ku ktorému patrí aj táto spálňa, bol v minimalistickom štýle, a to aj z hľadiska farieb. Je ako jesenné chladivé ráno zahalené do hmly pred nastávajúcim slnečným dňom. A navyše doplnená dobrým nápadom majiteľky, ktorý vyriešil dve muchy jednou ranou. Priehľadný šatník, čo vpúšťa do miestnosti svetlo, nie však pohľady z ulice.

Uvoľnite sa prosím

65983

Tento priestranný otvorený byt nemá jednotlivé časti oddelené pevnou priečkou. Priestor je členený pomocou deliacich posuvných a otočných panelov. Ak sa chystáte rekonštruovať interiér vášho bytu alebo domu,
možno aj takéto riešenie dispozičného delenia priestorov môže byť tým pravým. Celý interiér vrátane postele na kolieskach a nočného stolíka z palisandrového dreva navrhol mladý francúzsky architekt Christian Biecher.
Kategória: Bývanie Spálňa
Tagy: posteľ spálňa
Zdieľať článok

Diskusia