S kvalitným matracom len získate

24. 01. 2020 Zdieľať

Po odopnutí poťahu nevidíte ten matrac, ktorý ste si objednali alebo vám ho doručili v dezolátnom stave? V takýchto prípadoch nemožno hovoriť o jeho kvalite. Ako však vybrať kvalitný matrac a dávať si pozor na to, čo nie je ani na prvý pohľad také očividné?

Ak pravidelne vstávate so zlou náladou, cítite sa polámaní a rána sú každodenným týraním, niečo nie je v poriadku. Nie je všetko len o výbere správnej postele, na vine často býva nekvalitný matrac

Tieto matrace určite nekupovať

Vlastniť nekvalitný matrac nechce nikto, a preto je dobré oboznámiť sa s tým, čo treba pred jeho kúpou sledovať. Ak sa vám matrac nesie ľahko a celkovo nepatrí k výrazne ťažším, nekupujte ho. Nedržíte v ruke totiž kvalitný matrac, ale len niečo, čo tak na prvý pohľad vyzerá. Prečítajte si aj zloženie. Skladá sa ten váš z kvalitného a hustého materiálu? Ak nie, opäť ste nevyberali zaručenú kvalitu. 

Kedy je kvalitný matrac skutočne kvalitným?

Kvalitný matrac by sa mal vyznačovať pevnosťou a hustotou, čo by následne malo zabrániť možným oderom alebo jeho pretrhnutiu. Dôležitá je aj ponúkaná záruka. Nestačí vedieť jej celkovú dĺžku, ale aj na čo sa daná záruka priamo vzťahuje. Ak vám uvedené rady nestačili a aj naďalej váhate, požiadajte spoločnosť o preukázanie sa s dokladmi a certifikátmi o pôvode daného matraca. Sám výrobca sa v tomto prípade neráta, nakoľko musí ísť o nezávislú inštitúciu. Veď kto by vlastné nepochválil? Výber matraca treba brať svedomito. U pofidérnych výrobcov často dochádza k používaniu rôznych lacnejších komponentov a materiálov, ktoré môžu byť v tých horších prípadoch aj zdraviu škodlivé.

Zainvestujte do vášho spánku

Pri výbere skutočne kvalitného matraca sa vám to niekoľkonásobne vráti, a to nielen po zdravotnej stránke. Rána sa stanú oveľa znesiteľnejšie a každé jedno vstávanie nebude také bolestivé ako tie kedysi. Počas plnohodnotného spánku nielenže zregenerujete sily, ale aj zlepšíte celkovú kvalitu vášho spánku.
 
Ak vás trápia bolesti chrbta, trpíte nespavosťou alebo sa nadmerne potíte, zmena matraca môže tieto ťažkosti výrazne eliminovať. Správne zvolené matrace nielenže dokážu tieto problémy zmierniť, ale ich aj trvale odstrániť. Nepodceňujte túto voľbu a so správne zvoleným matracom spite ako v bavlnke.

Ponuka matracov je v súčasnosti rozmanitá, na výber je totiž mnoho materiálov či poťahových látok. Voliť však treba podľa vašich potrieb. Nie každému sa hodí ten istý typ a nerozhoduje v tomto prípade len váhová kategória. Smerodajnými údajmi pred kúpou sú práve váš zdravotný stav a komfort. Cena by mala byť v tomto prípade až druhoradá, no podceniť by ste nemali ani celkový výber postele či poriadneho roštu.

ZDROJ PR článok spoločnosti Wood Service Group, s.r.o.

Kategória: Spálňa
Tagy: matrac posteľ
Zdieľať článok