Silikón novej generácie

25. 05. 2017 Zdieľať

Pri rekonštrukcii, inštalácii nových okien či dverí, alebo len pri rôznych opravách sú silikóny nevyhnutnými pomocníkmi. Doteraz však neexistoval ideálny silikón, ktorý by mal vynikajúce mechanické vlastnosti, skvelo priľnul k rôznym druhom podkladu, bol použiteľný v interiéri aj v exteriéri, nemenil farbu na slnku alebo pôsobením poveternostných podmienok atď. Vytvorenie „univerzálne použiteľného silikónu“ by sa dalo s trochou zveličovania prirovnať k objavu elixíru mladosti. Geniálne mozgy z vývojových oddelení renomovaných firiem a výskumných ústavov si roky nad tým lámali hlavu a snažili sa skĺbiť pozitívne vlastnosti jednotlivých typov.

Doteraz museli profesionáli robiť kompromisy

V súčasnej dobe sa musia profesionáli na trhu silikónov vždy zmieriť s určitým kompromisom. Žiadny z existujúcich výrobkov nespĺňa úplne potreby profesionálnych užívateľov. Teraz je možné vybrať si z acetových silikónov, ktoré majú vynikajúce  mechanické vlastnosti, ale obmedzené použitie, napr. podliehajú korózii. 

Druhou alternatívou  sú neutrálne silikóny, ktoré pri vytvrdzovaní uvoľňujú zdraviu škodlivé látky alebo pomalšie tvrdnú a ľahšie sa špinia. Oba typy tmelov nie sú univerzálne a majú svoje nedostatky. Ideálne by bolo skĺbiť pozitívne vlastnosti týchto skupín silikónov a vytvoriť úplne nový „univerzálne použiteľný“ silikón. 


Silikón novej generácie

Silikón novej generácie
Henkel Slovensko, spol. s r.o.

Prichádza silikón novej generácie

Po niekoľkoročnom výskume, skúškach a testoch prichádza na trh prvý raz v histórii úplne  nová generácia silikónov. Nový Ceresit Fusion spája najlepšie vlastnosti silikónov a vytvára tak úplne unikátny produkt. Vďaka špeciálnej receptúre ho môžete používať v interiéri aj  v exteriéri. Má absolútne neprekonateľnú odolnosť voči UV žiareniu, z čoho vyplýva, že škáry zostávajú nemenné, nestarne, časom nezožltne a zachová si svoj pôvodný odtieň. Po niekoľkých rokoch vás teda nebude trápiť zažltnutie ani pomalé rozpadávanie. Silikón veľmi rýchlo tvrdne a následne je odolný voči znečisteniu (povrch nelepí).  Skutočne rýchle tvrdnutie  ocení väčšina z vás, najmä napríklad vtedy, keď viete, že deti sú príliš rozšantené, aby počúvli a nesadali si zatiaľ na parapetu, alebo keď potrebujete urobiť ďalšiu nadväzujúcu prácu a nechce sa vám dlho čakať. Ceresit Fusion má vynikajúcu spracovateľnosť. Pri aplikácii vzniká úplne hladký povrch, ktorý eliminuje naberanie nečistôt. Počas tvrdnutia neuvoľňuje zdraviu škodlivé látky (neobsahuje karcinogénne zložky ako niektoré iné silikóny). 

Univerzálny silikón v pravom zmysle slova

Ceresit Fusion  vyniká excelentnou priľnavosťou k väčšine  materiálov*, hravo si poradí s betónom, dlažbou, keramikou, PVC, drevom, sklom, hliníkom, oceľou, mosadzou či meďou. Vďaka svojmu širokému pôsobeniu je veľmi vhodný na tmelenie. Stane sa vašim nenahraditeľným pomocníkom pri inštalácii rámov okien a dverí v interiéri aj v exteriéri, pri zasklievaní, tmelení škár vo fasáde, tmelení v kúpeľni alebo pri klampiarskych prácach.  

Vyberať si môžete z farebnej škály biele, šedé a transparentné. Pri aplikácii silikónov už nemusíte robiť kompromisy. Neutrálny silikón novej generácie Ceresit Fusion predstavuje vašu rýchlejšiu a pohodlnejšiu budúcnosť.

www.ceresit.sk

* Nie je vhodný na PE, PP, PTFE, PMMA a prírodný kameň

ZDROJ PR článok spoločnosti HENKEL SLOVENSKO, spol. s.r.o.

Kategória: Materiály
Zdieľať článok